Køkkeninspiration: En nem, billig og hurtig make-over

Okay, det virker måske overfladisk at lave et indlæg om mit køkken i denne tid, hvor Danmark er lukket ned. Men måske det kan give noget adspredelse og så skal vi også huske, at selvom Danmark er delvist lukket, så skal hjulene stadig holdes i gang. For os alle sammen. Så hvis du er derhjemme og har overskud og lyst til at lille projekt, så er det her i hvert fald både nemt og budgetvenligt.

Stænkplade i messing og rustfri stålfarve

Egentlig har der siden vi flyttede ind i lejligheden og lavede nyt køkken, manglet sådan en stænkplade bagved komfuret. Vi har bare aldrig fået det gjort. Og det har faktisk været lidt upraktisk med den nøgne væg, selvom den selvfølgelig er malet med maling, som tåler en masse. Jeg faldt over sådan en tynd stænkplade hos IKEA, som blot skulle limes direkte fast på væggen. Den er endda dobbeltsidet, så hvis jeg havde sat den op med den anden side opad, havde det været med rustfri stålfarve istedet for messing. 

IKEA stænkplade

Jeg bestilte den online og da den ikke vejer noget særligt, kostede det ikke en bondegård i levering. Man kan skære i den, hvis der er behov for at tilpasse den omkring stikkontakter og lignende. Derudover, kunne man også have købt flere plader og have lavet en hel række langs køkkenbordet. Jeg nøjes dog blot med den ene og synes det tilføjer noget varme og hygge til køkkenet. Samtidig med at det tager fedtpletter fra madlavningen, som nemmere kan tørres af.

Der er mange måder, at give sit køkken en make-over på, uden at det kræver de store håndværksmæssige evner eller penge. Tidligere fik skabslåger og skuffer nye greb, det gjorde også rigtig meget for udtrykket i køkkenet. Jeg kan rigtig godt lide det grafiske i lige linijer og det grå malede felt giver mig lige præcis det. Det opdeler væggen og for mig giver det noget dybde til rummet.

Nå, men jeg tror jeg vil bruge mine dage hjemme, på blandt andet at få gjort rent inde i mine pinlige skuffer og skabe. Og så overvejer jeg også, at gøre noget ved badeværelset. Jeg har i hvert fald tænk mig at få det bedste ud af det, samtidig med at jeg er skide bekymret og også lidt bange. Men det hjælper bare ingen, hvis jeg sætter mig ned og græder.

Husk at hjælpe hinanden og at spørge din nabo om de mangler noget.

(Visited 112 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Hej Trine. Det er virkelig flot… wauuw og så hjemmegjort ❤ den plade vil jeg tænke ind i vores kolonihavekøkken, hvis den ikke er så dyr…. Vi har også i cykelafstand.
  Rigtig god aften og pas på jer selv og hinanden… i behørig afstand ? kh. Dorthe

 • Hvor er det altså fint. Sådan rigtig hyggeligt. Den papegøje vase er da for fin – kan ikke finde den nogle steder. Kan du mon løfte sløret for, hvor man kan få fat i sådan en?

 • Hej Trine.
  Så fint et hjem du har indrettet, spændende at følge. Jeg er ved at dåne over den super fede gule sodastream du ejer. Kunne læse i din historik at den ikke passede til danske patroner, har du fået det fikset? jeg kan se den står fremme og ser ud til at være i brug. Men den er ikke til at finde nogen steder ? må eje sådan en, de er nemlig så grimme at have stående men bruger den dagligt. Vh Carina

  • Hej Carina.

   Den blev faktisk bare stående til pynt, men kunne ikke fikse den. Men lige nu forsøger min eksmand, at fikse den for mig og der er sgu håb. Den er desværre udsolgt alle steder, så vidt jeg ved. Øv.
   Kh T

 • Hej Trine
  På Ikeas side står der at stænkpladen ikke er egnet til gaskomfur.
  Du har ikke problemer med at den bliver påvirket af varmen?
  Kh Henriette

  • Hej Henriette,

   Tusind tak. Nej, det oplever jeg slet ikke. Der er god afstand mellem plade og ild 🙂

 • Hej Trine
  Har købt denne plade til vores badeværelse i sommerhuset. Pladen er alt for stor. Har du et tip til hvordan man skærer i pladen?
  Bh Camilla

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *