Knivskarpt design og en lækker opskrift

Annonce Fiskars

Jeg elsker at lave mad og de dage vi ikke benytter os af diverse måltidskasser, kan jeg rigtig godt lide at bruge tid i køkkenet, hvis altså det er muligt i forhold til mine børn. Jeg har atid elsket mad, både at spise det, men især også selve madlavningen. Jeg begyndte at have flere faste maddage da jeg var teenager og siden dengang, har jeg godt kunne lide at være den der stod i køkkenet. Jeg har aldrig været særlig god til at følge en opskrift, jeg er mere den freestylende type i køkkenet og jeg er ret god til at lave retter ud af hovedet. Eller udfra hvad vi allerede har i køleskabet. Vi bruger altid ALT og smider sjældent noget ud og hvis vi har en rest, så handler jeg ind udfra den rest sådan så den bliver brugt. Min mand siger ofte at jeg burde skrive opskriften ned, hvis jeg har lavet noget lækkert, det får jeg dog aldrig gjort og næste gang jeg forsøger at lave samme ret er det aldrig helt den samme.

Vi har længe haft nogle virkelig sløje køkkenknive og jeg ved nu at det fuldstændig kan tage glæden af madlavningen. Det er så belastende, at stå der med en sløv kniv og prøve at snitte et løg fint, eller skære tynde skiver af gulerødder. Det er nærmest umuligt! Derfor kom det som kaldet, da Fiskars kontaktede mig om et samarbejde omkring deres meget smukke  “Norden-knive”.

Jeg tænker at rigtig mange af jer allerede kender til Fiskars, om ikke andet så for deres ikoniske orange saks. Jeg tror altid jeg har haft sådan en saks i mit hjem og jeg husker også at mine bedsteforældre havde. Vi har en i køkkenskuffen, som vi bruger til at klippe mad med. For eksempel pizza, eller andet som skal klippes ti børnene. Det var der især en del der skulle, da ungerne var mindre.

Udover at vores køkkenknive var sløve, har vi desuden ikke været opmærksomme på at passe særlig godt på dem, de har ligget hulter til bulter i vores køkkenskuffe. Det har gjort bladet sløvt og svært at slibe op igen. Derfor fik de nye køkkenknive, mig også lige igang med den helt store skuffe rengøring og sortering. Altid en disciplin, som gør mig så glad og let efterfølgende. Nu sidder “Norden” knivene derfor så fint i deres knivholder og det er nemt at danne sig et overblik. Jeg er vild med de forskellige træsorter op imod hinanden og hver gang jeg åbner skuffen, så bliver jeg helt glad for synet der møder mig dernede.

Madlavning er ellers ikke noget der fylder her i mit onlineunivers, men det fylder som sagt rigtig meget ude i livet. Ofte foregår madlavningen i ulvetimen og jeg har simpelthen ikke tid til at tage billeder, som er værdige at dele med jer. Jeg har dog en ret jeg rigtig gerne vil dele, når nu jeg alligevel skal tage billeder af mine nye knive. Det er en klassikker, og en opskrift som allerede ligger flere steder. Jeg bruger som sagt bare ikke opskrifter, så derfor får I den i min helt egen version og jeg tør godt at love, at den er bedre – især hvis I har børn, så får denne her udgave de fleste børn til at spise med. Den smager himmelsk.

Tomatsuppe med rejer og ferskner à la Trine

2 hakkede løg

3 hakkede fed hvidløg

2-3 tsk karry

2 ds hakkede tomater

5 dl grønsagsbouillon

Tigerrejer

1 stor ds ferskner

1/4 L fløde

Evt. Suppehorn

Koriander (dild hvis ikke man kan lide koriander) og cremefraiche som tilbehør

Hvidløg, løg og karry svitses i olie, når det hele har fået dit farve tilsættes de hakkede tomater, bouillon og vandet fra fersknerne. Det hele skal simre under låg i ca 15-20 minutter. Derefter blendes det med stavblenderen. Så tilsættes fløde, fersknerne skåret i tern og tigerrejerne. Jeg lader det hele koge op og smager til med salt og peber.

Derefter er suppen klar til servering. Jeg topper tallerknerne med koriander og cremefraiche. Ungerne (og Søren) får endvidere suppehorn i suppen. Det gode ved denne blendede version af 90’er klassikeren, er at det er nemt at bruge det man har. Jeg kommer nogengange også gulerødder, broccoli eller rød peber i og så længe det er blendet, så spiser ungerne alle slags grøntsager – også dem, de normalt kun spiser rå eller dem de helst ikke rører. Nå ja, og fløde har joheller aldrig skadet smagsløgene.

Fiskars knivserie “Norden”

Fiskars er et finsk brand og det er faktisk verdens ældste køkkenbrand. Her i 2019 bliver de simpelthen hele 370 år. Det stammer altså helt tilbage fra det 17. århundrede, det er ret imponerende synes jeg. Med knivserien “Norden” er de gået tilbage i tiden og fokus er på det håndværkmæssige, med et design som er meget nordisk i udtrykket – og som jeg elsker. Skaftet er skabt af finsk birketræ og ergonomien gør det muligt at arbejde med kniven i flere vinkler. Når jeg arbejder i køkkenet er skarpheden som sagt det vigtigste, ellers er det simpelthen for surt at stå med snittearbejdet. Jeg har den sidste tid, skåret mig eller været meget tæt på, og det skyldes ganske enkelt, at jeg istedet for at skære, har skulle save i maden med mine trætte knive. “Norden”-knivenes knivblad er lavet af tysk karbonstål i højeste kvalitet og det er netop valgt grundet skarpheden og så den lange holdbarhed som ligger i måden køkkenknivene er designet på. Den sidste tid med de meget smukke køkkenknive i mit køkken, har det igen føltes som en leg at snitte og skære, for hold nu magle de er skarpe og det gør altså bare at præcisionen bliver spot on.

Fiskars skaber deres designs med omtanke på naturen, deres materialer produceres i hjemlandet Finland og er altid i højeste kvalitet med deres rene nordiske linjer. Hele 70 % af deres køkkengrej er produceret af genbrugsmaterialer og det synes jeg er ret godt gået og dejligt at sådan et ældre brand følger med og har fokus på vores miljø.

Hvis I også har brug for at oppe jeres køkkengrej betydeligt både på design og på brugbarhed, så får køkkenknivene “Norden” min største anbefaling. Jeg har allerede sat endnu en på min ønskeliste.

I kan se alle knivene her.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Kommentarer

    • Tusind tak. De er fra IKEA, de er desværre en udgået model – men er bare en helt plain hvid ✌?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *