Klimatanker og vaskbare bomuldsrondeller

Hæklede vaskbare bomuldsrondeller

Inden sommerferien brugte jeg min sidste vatrondel nogensinde. Jeg har siden brugt mine nye hæklede bomuldsrondeller  i min renserutine. Altså om aftenen inden sengetid, når jeg renser mit ansigt for makeup og snavs.

Flere har spurgt mig om hvordan de virker. Om de er gode. Så her kommer min anmeldelse, af de vaskbare rondeller hæklet i bomuld. Noget jeg aldrig lige havde set som et relevant emne, men sådan flytter vores fokus sig jo ofte i takt med os selv og verden omkring os.

Jeg synes at vi langsomt får inkorporeret nye vaner hjemme hos os, og det med at skifte engangs vatrondeller ud med nye vaskbare bomuldsrondeller, er jo bare en lille bitte ting. Noget jeg gør for miljøet. Der er meget jeg ikke gør, men der er mere og mere jeg gør nu, som jeg ikke gjorde for et år siden – og tænk hvis vi alle sammen fik udskiftet gamle vaner med nye. Nye som er bedre for vores verden og som ikke at svære at ændre på.

Overordnet så synes jeg de nye hæklede bomuldsrondeller er rigtig gode. De kan det de skal. Jeg har lige skulle vænne mig til, at teksturen er både tykkere og hårdere. Det er en mere grov fornemmelse mod huden, da bomuld ikke er lige så blødt som vat. Måske der findes andre blødere alternativer derude. Derudover, har man måske en tendens til at bruge en smule mere produkt, da de suger produktet lidt mere end vat gør det. På trods af det, så er jeg rigtig glad for dem. Jeg bruger en hver dag. Først på den ene side og så på den anden, det er faktisk nok til mit ansigt. Der skal nok mere til, hvis man går med meget makeup eller har været til en fest, hvor den lige har fået en tand mere i fjæset.

Nu er vi en del mennesker i min familie og derfor vasker jeg sådan en vask med undertøj, sengetøj, viskestykker, karklude og den slags en gang om ugen og der ryger mine rondeller ofte med. Andre gange vasker jeg den i hånden lige efter brug og hænger den på et rør i badeværelset, så er den klar til brug igen næste dag. Super nemt og en god og overskuelig måde at sætte en smule ind på vores klima.

Mine hæklede bomuldsrondeller har jeg købt via Instagram her.

Jeg er intet miljø orakel, men et ganske almindeligt menneske. Et menneske som følger udviklingen og som forsøger at sætte ind, hvor det giver mening for os. Noget kræver lidt mere tilvænning, andet gør vi bare anderledes fra den ene dag til den anden. Vi tager det hen af vejen, godt hjulpet på vej af vores to skolebørn, som er helt oppe på beatet, når det kommer til affaldssortering og overforbrug.

Lige nu er jeg i en proces, hvor jeg prøver at overtale madpakke mesteren aka min mand, til at droppe folie, film og poser, til fordel for Bee Wrap . Det andet er jo noget vi har brugt i årevis og det er oppe i vores hoveder ofte det nemmeste bare at blive ved. Jeg er dog overrasket over, hvor hurtigt vi kan vænne os til nye vaner og andre alternativer.

Jeg tænker en del over, at jeg i mit arbejde som influencer er med til at skabe et købsbehov hos andre mennesker. Det er en del af mit arbejde og det tager jeg på mig 100%. Omvendt kan jeg på andre måder også benytte min titel til at influere i andre aspekter i livet. På den måde håber jeg at det på et tidspunkt, måske kan skabe lidt mere ligevægt i mit hovede. Og ellers kan jeg selv prøve at snog mig, sådan så jeg ikke selv får alt for meget overforbrug ind i mit eget liv.

Jeg har fx lige indgået et mode samarbejde resten af 2019 med en sej butik og webshop, hvor vi i kontrakten har aftalt, at jeg kun låner deres tøj til fotoskydningen hver måned. Jeg vil forsøge at arbejde fremadrettet på den måde, sådan så jeg “kun” beholder produkter jeg ægte har brug for eller mangler – og så med den luksus undtagelse af det, jeg ikke kan leve uden (luksusliv). For god ordens skyld, må jeg hellere lige tilføje her, at alt hvad jeg modtager i forbindelse med et betalt samarbejde, er produkter som jeg bliver beskattet af. Nogle produkter, kan jeg ikke levere tilbage fordi jeg jo bliver nødt til at bruge dem, for at kunne udtale mig om dem. Håber det giver god mening. Ellers endelig spørg!

Har I mon nogle gode fif til at ændre på vaner som er bedre for vores klima? Noget som ikke behøver kræve særlig meget for at ændre på. Det kan jo være en god måde at starte i det små, og så måske arbejde sig videre mod de lidt større forandringer i vores hverdag.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Sådan nogle vil jeg da prøve!
  Kan godt lide tanken om at ændre små vaner i hverdagen i en mere bæredygtig retning

  • Jeg har tænkt på at prøve. Tænker det går fint, men så ville jeg opdele sådan så jeg havde nogle til ansigt og nogle til negle. Når jeg fjerner neglelak har jeg sådan en bøtte jeg stikker mine negle ned i, for at fjerne lak. Kender du sådan en?

   • Det vil være en dum ide at bruge til at fjerne neglelak, for lakken sætter sig i garnet.

 • Jeg er stoppet med at købe vand på flaske og venter til jeg kommer hjem/på arbejde/på cafe med at drikke vand? Jeg har også købt en termokop, som jeg prøver at have med i tasken, til to-go-kaffe. Det synes jeg er virkelig nemme steder at spare en masse engangs-emballage?♻️

  • Helt enig. Det er også de steder jeg har sat ind. Jeg glemmer det nogengange, men forsøger også at huske min to go kop 🙂

 • Jeg må da i gang med hæklenålene✌? Jeg leder efter en gave og den krukke der ligner et bryst er perfekt! Hvor mon den er fra?

  • Det må du :). Jeg har desværre glemt navnet på keramikeren. Har købt den på bornholm for år tilbage:)

 • Blødhed kan også have noget at gøre med hvor stramt/løst der er hæklet. Hvis man hækler stramt bliver arbejdet mere fast og hårdt. Og selvfølgelig har kvaliteten af det bomuldsgarn der er brugt også en betydning.

  • Gud ja, de kan jo også strikkes. Smart. Jeg kan dog ikke strikke, men jeg er også glad for dem her – selvom de er en smule hårde.

 • Fedt du er i gang med at udskifte engangsting med genanvendelige. Jeg er så heldig at have en søster der har hæklet en masse for mig. I øko bomuld. Og det synes jeg er en væsentlig pointe, at bomulden er økologisk. Der bruges vilde mængder af sprøjtegifte i konventionel produktion. Og de stakkels medarbejdere går som regel uden beskyttelse. Har man ikke en søster der hækler for én, kan man også købe dem hos plyssky, som upcycler alskens tekstiler og tøj, til nye brugbare ting. Deres version er megablød og syet af genanvendt bomuld.

  • Hej Marie,
   Ja, det er noget af en proces. Tak for godt tip. Nu bruger jeg dem her, til de ikke kan mere først 🙂

 • Prøv lunchbots! Eller andre opdelte madkasser, det sparer viiiildt på alt det indpakning. Ellers findes der i dk det herlige produkt smørrebrødspapir, svanemærket og det hele, jeg køber det med når vi er på ferie (vi bor i Italien) til hvis vi en sjælden gang ikke kan/gider ha stålkassen med. Jeg læste noget en gang med, at een gang om året skal der en m/k ind i affaldskværnen (gys) for at skrabe folien af ventilatoren, jeg aner ikke om det er sandt men shit det noia hvis det er….

  • Åh shit. Det lyder godt nok ikke rart. Vi bruger allerede opdelte madkasser, men pakker stadig noget af det i folie. Jeg vil tjekke smørrebrødspapiret ud. Tak 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *