Annonce
Foto: Danica Chloe
Børnene og jeg har været på udstilling. Vi har oplevet Kids’ City på Dansk Arkitektur Center (DAC) og vi var der i mere end fire timer – jeg kunne simpelthen ikke hive børnene med hjem igen. De kunne godt have blevet længere, det var bare mine super-mor kræfter, der var ved at slippe op.
Hold nu op en fantastisk legende udstilling i børnehøjde, men stadig med masser af interessante elementer for os voksne også. Udstillingen er bygget op, som et sanseligt univers med omvendte huse, kæmpe møbler, og veje med sjove bakker. Altså faktisk bare én stor legeplads at gå ombord i.
Kids’ City kan opleves på Dansk Arkitektur Center helt frem til d. 10. maj – edit: forlænget til oktober
Foto: Danica Chloe
Noget af det som DAC er rigtig gode til, er at de ikke kun har fokus på selve byggeriet – altså på arkitekturen. De fokuserer meget på det levede liv. Det der leves der, så fint mellem husene i byen. Ikke bare inde i arkitekturen, men udenfor. Så selvom arkitekturen er vigtigt, så er det menneskene og det levede liv, i og omkring arkitekturen, som DAC beskæftigere sig med. Det synes jeg er ret fint og meget tydeligt i sådan en udstilling her som Kids’ City.
Jeg havde alle tre børn med og der var noget for den lille snart fire-årige, den syvårige og den snart ti-årige. Både noget de var fælles om og noget de hver især udforskede. Og som forældre er det altid super rart, når man har flere børn med, at der er et bredt niveau og det er der virkelig. Det er en udstilling, hvor man lærer en masse om livet i byen på en legende måde.
Foto: Danica Chloe
Vi bor selv i byen, så for børnene er der jo ikke noget nyt under solen i forhold til den del. De har aldrig prøvet andet, så for dem er det selvfølgelig ganske naturligt. For mig kan byen stadig give mig det vildeste sug i maven. Jeg kan stadig gå og blive små forelsket, selvom jeg har boet her i mange år. Det er byerne der har DAC’s særlige interesse. En by er jo heller ikke bare en by. Vi bor på Nørrebro, som er en bydel i en storby. Og dem er der mange af her i København og det levende liv, leves for så vidt ens – men så alligevel slet ikke og sådan noget synes jeg er mega spændende.
Alle bydelene er jo snart så forbundet ved hjælp af alle de fine broer og cykelbroer. Det er utrolig nemt at komme omkring i vores smukke by. Det synes jeg udstillingen viser på en rigtig sjov måde med forskellige vejnet og broer.
De store huse skal vise følelsen af at være lille i en storby. Der var faktisk 11 huse i forskellige størrelser med møbler, man selv kunne flytte rundt på. Husene former også landsbyen i storbyen og det var spot on i forhold til den følelse vi har her, hvor vi selv bor. Det er den vildeste Nørrebro landsby.
Inde i udstillingen kan man trække sig lidt tilbage fra de legenede børn. Enten oppe i den lækre café eller lige her. Der var faktisk også noget sang og musik, men efterfølgende var der ret roligt og med den smukkeste udsigt over byen.
En mini udgave af KU.BE, som man kan klatre ret højt op i. Den var rigtig sjov for de store børn. Og ret udfordrende også.
Foto: Danica Chloe
De altid sjove bolde. Der var en stor bred glidebane ned i dem, der brugte vi lang tid.
Foto: Danica Chloe
Jeg giver virkelig en KÆMPE stor anbefaling til Kids’ City udstillingen hos DAC. Det er en perfekt udflugt, især de dage hvor vejret driller og man ikke rigtig gider være udenfor.
Måske en aktivitet her i vinterferien?
Det er en fantastisk bog fyldt med inspiration og modeller jeg gerne vil strikke. De flotte billeder og søde modeller gør det til en dejlig bog at kigge i? Jeg har strikket siden jeg lærte det af min mor som 7-årig. Jeg har strikket lige siden, specielt de seneste år. Hvor strik fungerer som yoga og meditation for mig.