Kender du din rigtige bh størrelse?

Jeg er håbløs ud i undertøjets kunst. Hjælpeløs faktisk. Først havde jeg skrevet lingeri i overskriften, fordi jeg synes det er sådan et pænt ord. Faktum er bare at det dækker over finere undertøj og jeg må nok hellere være ærlig og sige, at jeg nok mere er den praktiske type, når det kommer til mine inderste klæder. Det er egentlig underligt, at jeg aldrig har interesseret mig for undertøj, når nu jeg altid har interesset mig for tøj ellers.

Find en liste over undertøjsforretninger med god service til sidst i indlægget

Jeg har bare aldrig givet mit undertøj den helt store opmærksomhed. Det skal selvfølgelig være pænt, men vigtigst er, at det sidder behageligt, rigtigt – sådan så det sidder godt indenunder tøjet. I ved sådan, så det ikke buler underligt eller giver firedelte bryster. Derfor ender jeg ofte med at bruge den samme bh igen og igen.

Jeg har indenfor de sidste ti år gået rætti rætti meget i ammebh’er. Både fordi jeg har ammet, men også under mine graviditer, fordi mine bryster så snart der er kommet en baby ind i min mave, har fordoblet deres størrelse. Og de er ikke sådan særlig små i forvejen. Så derfor er jeg i de perioder hoppet i ammebh’en, som er mere fleksibel og blød. Efter jeg stoppede med at amme Kalle, købte jeg en ny bh og den var jeg så glad for, at jeg har gået med den lige siden. Hver dag. Jeg har faktisk ikke haft andre end den de sidste tre år (og nej det er ikke derfor jeg skal skilles. Smil ). Den er blevet vasket om aftenen og så ellers kommet på dag efter dag. Det er sgu da list usselt og nu kunne den altså så heller ikke længere.

Lille omkreds, stor skål

Jeg har altid haft utrolig svært ved at købe bh’er. Svært ved at finde min rigtige bh størrelse. Jeg er typen der skal have hjælp af personalet til at blive målt og prøve mange forskellige før den er der. Jeg har en relativ stor barm, i forhold til resten af min krop og det er åbenbart ikke helt let, at finde en bh der sidder godt med kombinationen af lille omkreds og stor skål. Jeg har altid sendt misunderlige blikke til små bryster – typisk, man altid drømmer om det man ikke selv har. Men altså jeg er nu også okay tilfreds. Selv nu efter tre gange amninger og graviditeter.

Alligevel føler jeg mig lidt blottet der i prøverummet og afhængig af  hjælp for at kende min korrekte bh størrelse. Sidste lørdag drog jeg afsted på bh-jagt og planen var, at købe mig to-tre nye og så smide den gamle las ud. Jeg endte desværre bare et sted, hvor jeg ikke rigtig fik noget hjælp. Jeg kom derfra med kun en enkelt bh, som jeg heldigvis synes er rigtig pæn, men størrelsen er lidt tvivlsom til min krop. Ingen målte mig og jeg måtte stå halvnøgen og spejde efter hjælpen, som ikke rigtig kom. Derudover, så var det der prøverumsbelysning sgu heller ikke den bedste oplevelse i verden. Om jeg begriber, at man ikke får installeret noget lys sådan et sted, der er lidt mere flatterende for kroppen. Jeg er slasket og slap – og en smule gammel og det er ikke fordi det skal ikke gemmes helt væk for det er et fact, men det behøver da ikke at blive understreget yderligere af lyset. Hvorfor ikke sådan en lidt mere blød belysning i et prøverum, hvor man ofte er tæt på nøgen?

75 % af alle kvinder bruger en bh i en forkert størrelse

Det er vigtigt at huske at kroppen og brysterne ændrer sig over tid. Bh størrelsen kan godt variere fra gang til gang, derfor er det ret vigtigt at man ikke bare køber den størrelse man plejer. Det er en god idé, at man får hjælp til at få de rette mål igen. Man skal her helst holde sig fra butikker, der måler udenpå tøjet. Men man kan selvfølgelig være så blufærdig, at det er en nødvendighed.

Jeg har tidligere oplevet rigtig god service i Wunderwear, hvor jeg købte min seneste bh. Det var dog i en af deres andre butikker. Denne her, var der tæt på nul service at hente i. Henne på Instagram spurgte jeg, om I ville tippe mig om butikker med god service og ud af flere hundrede tips, var der kun én, der nævnte denne kæde, så måske er det generelt ikke super godt. Det skal jeg ikke kunne sige. For jeg har prøvet begge dele. De har dog ofte tilbud på deres hipster Calvin Klein trusser, som jeg elsker. 3 par for 350 kr.

Jeg kunne hurtigt konkludere, at mange andre har det som mig. At det er svært at købe undertøj.  Særligt bh’er. Herunder deler jeg derfor de butikker der blev nævnt flest gange. Måske andre har behov, for at finde et nyt sted og for en gange skyld få fat i den helt rigtige bh størrelse.

Undertøj (lingeri)Her finder man den gode service

Anne Sax

Et godt stykke over halvdelen af alle de tips jeg fik, nævnte butikken Anne Sax. Jeg må være ærlig og sige at jeg ikke sådan rigtig kendte til butikken og faktisk troede jeg at det var et mærke, men det er en butik, som forhandler flere forskellige mærker. Servicen der skulle ifølge rigtig mange, være helt i top. Det må da godt nok være helt fantastisk at have sådan et godt ry derude. Der skal jeg helt klart ind og have mig en ekstra bh.

Fogal

Den næst mest nævnte forretning var Fogal på Strøget. Den kendte jeg heller ikke. Så mange rosende ord om ejeren, som både er teolog og kunstsamler. Hun lyder da mega sej. Flere skriver, at man der får den bedste service i byen.

Chance & Triumph

Af de større kæder nævner mange Chance og Triumph. Jeg har selv også kun fået okay service begge steder (for hundrede år siden). Især Triumph har jeg tidligere været rigtig glad for.

Fillo

Så er der en fin lille butik på Frederiksberg, som et nogle stykker nævner. Fillo Boutique hedder den. Jeg er ikke selv vildt meget til blonder og jeg er heller ikke sikker på undertøjet er vildt godt til semi store bryster (uden at jeg ved det). Men undertøjet ser rigtig flot ud. Og det lyder som om, der er yderst kyndig vejledning at hente der.

Magasin

I Magasin, kan man gratis bestille en lingerishopper, som simpelthen laver en såkaldt brafitting. Det lyder enormt tjekket. Det kunne jeg helt klart godt finde på. Derudover har prøverummene tre forskellige lysindstillinger og en knap, hvor man kan tilkalde personalet.

Illum

I Illum, kan man bestille en “Bra Fitter” (sgu da en fantastisk titel, hva). Jeg kan dog ikke finde ud af om det også er gratis? Men det tror jeg faktisk det er. Man kan booke en tid her. Det er i hvert fald en super god service og når man booker, kan man vælge 30 minutter eller 45 minutter.

Rigby & Peller

Der findes butikker i Hellerup og på Frederiksberg. Her får man en personlig lingeristylist, som hjælp til at finde den rette bh størrelse. Det ser ud som om, at det er en butik, med mange års erfaring, hvor de netop går op i den gode service. Der findes også her forskellige mærker.

Jeg håber det kunne bruges til noget. Del endelig, hvis I har nogle favoritter udenfor København også.

Min fine enkle bh i mærket Passionata.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *