Kanosejlads i Mølleåen og bad i Furesøen

Hvis man kan have den perfekte søndag, så er jeg ret sikker på vi lige har haft det. På den fuldstændig spontane måde. Og åh, hvor jeg elsker når vi er spontane sammen som familie.

Alfred blev hentet af onkel Lasse tidligt og de skulle til Amager og lave udspring på “Sneglen”. Så han var desværre ikke en del af vores eventyr, men heldigvis havde han helt sit eget. Og ærlig talt, så er det også helt særligt, kun at have to børn. Særligt let og nemt – måske bare fordi vi ikke fylder så meget, som vi plejer.

Vi har, som I nok godt, ved lige solgt sommerhuset og en af årsagerne var netop, at vi gerne ville ud og opleve lidt mere. Mere af Danmark, mere af verden og vi startede i går. Vejret var i top og vi havde ingen planer, andet end at vi gerne ville lave noget udenfor. Søren kom på, at vi skulle køre en tur til Mølleåen for evt at tage en tur med Baadfarten, en ro tur eller en kanosejlads Jeg har aldrig roet i kano og derfor synes jeg det lød som en rigtig god idé. Vi kørte ud af byen mod Mølleåen og en lille halv time senere havde vi parkeret bilen i det naturskønne landskab. Kalle råbte omme fra bagsædet “se hesterne mor”. Total idyl fra første færd. Vi trissede ned mod åen, hvor der både er udlejning af almindelige robåde, kanoer og kajakker. Vi nuppede en kano og blev installeret med redningsveste, to små sæder til Kalle og Selma og så investerede vi i to fiskenet. For det havde vi ikke fået med og måske de også er blevet i sommerhuset dem vi havde. Søren er vokset op i området og har sejlet vildt meget i kano, som ung dreng og nu tænker jeg på, hvorfor pokker vi ikke har gjort det noget før. Det skal vi gøre meget mere.

Vi lejede vores kano i Frederiksdals Kanoudlejning. Vi troppede bare op, men måske er der en god ide at booke hjemmefra. Det kan gøres lige her. Vi havde vores kano i to timer og betalte 300 kroner. Jeg sad forrest og så sad ungerne i midten og Søren bagerst, sådan så han kunne styre. Vi sejlede simpelthen bare ud i det blå i det blikstille vand med skov på begge sider. Det var smukt, som når Danmark er bedst med ænder, svaner og åkander. Og så var det ret stille, taget i betragtning af, at der var en del mennesker på vandet.

Frokostpause

Vi sejlede et godt stykke op af Mølleøen, på et tidspunkt drejede vi af og endte ude i Bagsværd Sø. Vi havde heldigvis taget lidt mad med (pølsehorn fra lagkagehuset og gulerødder) – det var jo spontant. Vi fandt derfor en lille bådebro, hvor vi gjorde holdt med vores mad. Vi kunne også lige få strakt benene ud, før vi hoppede i kanoerne og sejlede den samme vej tilbage.

Sådan en kano, er jo ret følsom for bevægelse og man skal derfor sidde forholdsvis stille mens man sejler. Det tror jeg faktisk de fleste børn selv fornemmer ret hurtigt. Vores sad helt stille på vej ud, men på tilbagevejen havde de lidt mere mod og sad med hænderne i vandet. Man kan jo også sagtens bevæge sig, men man mærker det i kanoen med det samme, så de fornemmede selv hvor meget og hvor lidt de kunne røre på sig. På et tidspunkt fik vi følgeskab af to svaner.

Vi kunne næsten røre ved dem. Det var altså virkelig smukt og mens vi sejlede langsomt sammen med svanerne sagde Selma til mig, at jeg skulle se at søen var så bank at man kunne spejle sig i den. Og hun havde helt ret, se selv den forreste svane.

Mens vi sejlede afsted mødte vi en del andre kanoer, selvfølgelig andre som havde lejet ligesom os, men også mange som havde deres egen. Hvis man bor tæt på åen, er det måske normalt at have en kano eller andet “vandlegetøj”. Der var især nogle rigtig fine furesø kanoer, de var belagt med madrasser i bunden og et tag. Sådan nogle man kan overnatte i – mand de så fantastiske ud. Jeg fik desværre ikke sneget mig til at tage et billede af dem.

Efter vi kom tilbage i land og fik afleveret vores kano, gik vi op til Traktørstedet i Den Gamle Have. Der fik vi lige en is og lidt pommes fritter. Derefter tog vi Kalle på skuldrene og gik mod Furesøen. Der var slet ikke langt og heldigvis havde vi taget badetøj med alle sammen og det var jo mega varmt, så vi kom alle sammen i vandet. Det var så forfriskende og lækkert. Det er en meget børnevenlig sø, med helt lavt vand og sandbund. Der er en badebro, hvis man vil lidt længere ud i det dybe. Vores indkøbte fiskenet kom til deres gode ret, da der også var nogle bitte små fisk i vandet.

Det var virkelig en dejlig søndag, sådan en jeg kan leve på længe. Og egentlig var den et godt symbol på lige præcis det vi havde med i tankerne, da vi solgte vores sommerhus. Jeg er top klar på flere eventyr, både alene og sammen med min familie. Det bliver godt.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *