Julen 2020 og mine julegaveønsker

Egentlig så elsker jeg julen. Jeg elsker magien, der stadig findes – nok især fordi jeg har børn, jeg elsker duftene, musikken, maden, traditionerne og diverse julekalendere der sendes år efter år. Jeg kan stadig finde den helt barnlige følelse frem dybt nede i min mave, den findes stadig. Svagt. For ligeså fin julen er, ligeså svær kan den også føles.

Med julen følger ofte den der “ihhh, nu SKAL vi rigtig hygge os”. Og det skal vi da også og vi gør det i stor stil. Men for mig personligt, har julen også taget sig nogle store bump på vejen. Ja faktisk blev jeg skilt sidste gang det var jul. Og ligesom julen blev noget andet efter min mor døde og jeg tog over som julevært, så tager julen igen sig lige en ny drejning. Livet tager mange drejninger i årenes løb, men noget af det fine ved traditioner er, at de formår at forblive mere eller mindre de samme. Men livet kan dog tage så store drejninger, at man må justere lidt på det som man plejer at gøre. Det behøver slet ikke at være en dårlig ting, man må bare forsøge at få det bedste ud af det. Altså hvis man vil og det vil jeg!

Denne juleaften kommer til at falde den 23. december og ikke den 24. For den 24. er mine børn hos deres far. Jeg har omstillet min hjerne fuldstændig og heldigvis er min familie med på det, så vi laver en juleaften den 23. for børnene (og for mig). Det skal nok blive fint. Mine kære omkring mig er lidt bekymret for, hvad jeg dog så skal lave den ægte juleaften. Lige nu tænker jeg, at jeg måske bare gerne vil ligge på sofaen alene og se julefilm. Måske, jeg ved det ikke endnu.

Nå, det hele kom til at lyde lidt trist. Det er det faktisk overhovedet ikke. Børnene glæder sig til at skulle holde to juleaftenener og vi skal ud og hente juletræ til vores jul i weekenden.

Vi besluttede sidste år, at droppe voksengaver fuldstændig, så jeg får faktisk ingen julegaver – men derfor kan man jo godt gå og ønske sig lidt forskelligt. Jeg har samlet noget af det jeg selv går og tænker på, måske andre kan bruge det til inspiration. Hey og så vil jeg lige sige, at jeg tænker den her jul er oplagt til at forære oplevelser til dem man holder af. Gavekort til yndlings restaurant/café, biograftur, museum, spaophold, en koncert eller andet, hvor man samtidig kan lægge lidt penge i en branche som bløder.

Julegaveønsker

 

Nederdel//Halsedisse//Bukser//Rygsæk//Glas//Sengetøj//Tæppe//Kettlebell//Armbånd//Støvler

 • Nederdelen har jeg længe kigget på. Jeg er vild med at den er i uld og har lynlås der i midten. Tror måske faktisk, at jeg bliver nødt til at købe den til mig selv…
 • Jeg er simpelthen blevet kæmpe fan af halsedisser og denne her med hætte er virkelig cool. Faktisk har jeg spurgt min søde veninde, om hun måske kan strikke lignende. Men den er nu ellers virkelig fin her fra Arket.
 • Hyggebukser med striber, de er skønne synes jeg.
 • Jeg nævnte det i går henne på Instagram. At jeg har i sinde at anskaffe mig en rygsæk. For jeg har ret ofte hænderne fulde af børn og andre sager og tænker rygsækken ville være god til dagligvarer og til, når vi skal med toget ned til min far.
 • Jeg har smadret lidt for mange glas efterhånden og må se at få tilføjet lidt ekstra. Jeg kan godt lide at samle lidt forskellige, sådan så et dækket bord har flere typer af glas og service.
 • Jeg har det her sengetøj i lilla og det er næsten altid på, for når jeg har vasket det kommer det straks på igen. Det er så utrolig blødt. Og pænt. Ville gerne tilføje denne farve.
 • Nu har jeg jo anskaffet mig en kæmpe sofa og vi kunne godt bruge en ekstra plaid, når vi hænger der hele flokken.
 • Jeg løber stadig og det føles virkelig godt. Men mine arme er sgu efterhånden lidt slatne at se på, så jeg kunne godt tænke mig sådan en der til at tone dem lidt. Hov og så mangler jeg en varm løbejakke også.
 • Jeg er vild med kombinationen af feminine perler og sjove farvede små perler. Lavet af kvinder i Guatemala. Jeg elsker mere eller mindre alt fra Pura Utz.
 • Jeg havde lånt sådan et par good old bamsestøvler aka UGG i forbindelse med et samarbejde og nu har jeg altså lyst til at eje dem selv ægte.

Her til sidst kan jeg jo lige sige glædelig jul. Åh, jeg forsømmer bloggen for tiden – jeg savner at skrive, men tiden har bare ikke været til det. Min plan er at den skal tilbage i form igen SNART.

Og lige et sidste. Hvis man har lyst til at høre mere om, hvordan vi gør i julen i forhold til at vores børn er delebørn, så fortæller jeg en smule mere i Podcasten “Delebarn”

(Visited 47 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • God ide Trine. Det vigtigste er at være sammen, ikke datoen.
  Vi gør det på denne måde i flere år nu, fordi en af vores børn er sømand, og sejler i 4 måneder og er hjemme i 2,5 måneder. Så hos os kan juleaften falder på d. 19. november eller you know what I mean.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *