Julemagi i børnehøjde, kalendergaver og om at tro – lidt endnu

Annonce

Tænk jeg sidder her med sådan en rar følelse. Fordi for første gang nogensinde, så er jeg foran på tid i forhold til juleræset som ligger lige om hjørnet og lurer. Jeg har nemlig færdiggjort mine børns kalendergaver. Sgu! Det er sådan noget der ofte er sket lidt ad hoc herhjemme, med en smule panik aftenen før næste dag – en gave af gangen. Nu ligger alle gaverne så fint og skinner smukt og jeg glæder mig til at se mine ungers ansigter lyse, når de finder ud af at nissen kommer.

Jeg har bragt den her tradition med mig, fra jeg selv var barn – ligesom mange andre sikkert har. Jeg havde selv, sådan et ret stort flot kræmmerhus i glitrende rød. Det hang inde på mit værelse og så var spørgsmålet, om nissen ville komme i løbet af natten og putte noget i kræmmerhuset, mens jeg lå og sov. Jeg husker hvordan jeg nogle nætter forsøgte at holde mig vågen for at se ham. Ham nissen i røde klæder. Se ham, som jeg troede fuldt og fast på. Jeg så ham aldrig og hvis jeg havde kunne holde mine øjne åbne, så havde jeg kun set min mor eller far komme listende det bedste de havde lært. Mine børn har haft julesokker hængende og de har hvert år befundet sig i stuen, fordi Selma faktisk har været lidt bange for, at den her mandsperson af en nisse, skulle ind på hendes værelse. Ha ha. Vores børn har aldrig fået gaver hver dag, det har mere været at nissen kom en gang imellem og det kunne også sagtens være at der blot lå en lækker clementin i sokken. Hvilket de indtil nu har været fint tilfredse med.

Jeg havde en snak med min store Alfred for noget tid siden, vi talte om det her med december og juletro. Barnetro. Han tvivlede allerede sidste år, men forblev i troen og han spurgte mig så igen forleden, om det ikke bare var mig som lagde gaverne. Og ærlig talt var jeg lidt i tvivl om jeg skulle svare ærligt eller lyve. Jeg løg, men med et glimt i øjet og jeg tror godt han forstod, at det nok bare er mig som er nissen – men jeg kan mærke at han stadig tror og det vil jeg ikke ødelægge. Sidste år fik de “kun” gaver om søndagen og Alfred sagde at han ville ønske, at der var en lille ting næsten hver dag. Vi aftalte at man bare skulle sige det højt. og så skulle det nok blive hørt og så måtte han bare håbe at det blev sådan. Selma tror fuldt og fast stadig og Kalle fattede ingenting sidste år, så jeg glæder mig sådan til at inddrage ham i julemagien herhjemme hos os.

Se, nu er det jo sådan, at jeg som sagt allerede er færdig med alle børnenes kalendergaver. 3 gange 24, det er lig med 72(!) , shit det er mange! Og de er også pakket virkelig fint ind, hvis jeg selv må sige det. Det tog søreme sin tid. Jeg tror stadig vi kommer til at køre med, at der vil være dage uden gaver, sådan så de får to gaver andre dage og der er også gaver som blot indeholder et lille stykke slik. Jeg ELSKER Flying Tiger Copenhagen, virkelig. Jeg husker tydeligt da deres første butik kom frem i 95. Det er umuligt at gå ind, uden at komme ud med noget fint eller sjovt. Jeg har købt alle ungernes gaver i Flying Tiger Copenhagen, og det var faktisk overraskende let, at finde noget til dem alle, selvom de har hver deres alder. Og så købte jeg også alt indpakningsgrej, lyserøde stearinlys, gear til selve kalenderen og selvfølgelig også deres altid flotte julekugler. Jeg har samlet på dem, siden de begyndte at sælge dem i deres butikker og de er virkelig så fine.

Jeg vil prøve at tage jer med i processen med indpakning, sortering af gaver og så selvfølgelig vise jer, den måde jeg har lavet selve kalenderen på. De sidste år, har de som sagt haft en julesok -altså de to store. Nu er de tre, og sokkerne var ret små, så jeg har lavet et alternativ. Stay tuned.

Okay, der er så mange fine indpakningsmuligheder hos Flying Tiger Copenhagen. Jeg er helt vild med alle de flotte gavebånd, og jeg har helt på mormor manér tænkt mig at genbruge alle båndene til julegaver, når ungerne har pakket deres gaver op. Og papiret, det kan også sagtens bruges flere gange. Jeg har pakket ungernes gaver ind i hver deres farve og så mikset nogle gaver ind, som er indpakket i papiret med de søde julegrise på.

Nu til gaverne, det her er blot et udsnit af de forskellige gaver jeg har valgt til mine børn. Jeg er gået efter noget helt særligt. Jeg er gået efter noget kreativt, noget børnene imellem eller sammen med os voksne, kan hygge sig med og noget med længere holdbarhed. Det sammen med nogle sjove indslag, som er sjove lige nu og her. Alle mine tre elsker at tegne, lave perler og i det hele taget at skabe noget kreativt. Så det er noget af det, de alle sammen får. Farver, blokke, malebøger, notesbøger, glimmerlim og alt sådan noget. Og det har Flying Tiger Copenhagen et kæmpe udvalg af. På det sidste billede er der sådan en sort rulle, det er “vej-tape” og den ved jeg at Kalle kommer til at elske stort. Han får også den fineste lyserøde metalbil med en garage i træ. Jeg synes virkelig der var meget fint i de kategorier. Lystavlerne glæder jeg mig også meget til at give de store. Og “klaptræet” til min mellemste entertainer. Jeg ved at disse gaver kommer til at skabe gode sommerfugle i små maver og det er så dejligt at kunne give dem så fine gaver. Som de fleste nok ved, så er ligger de fleste priser hos Flying Tiger Copenhagen på 10, 20, 40 og 50 kroner og nogle af gaverne kan endda deles op, sådan så en gave til 20 kroner kan deles ud i to eller tre portioner.

Jeg hyyyyyygede mig med at sidde og pakke alle gaverne ind og selvom det tog hudrede år og det ikke er jul endnu, så gjorde det altså bare at jeg nærmest ikke kan vente. Det sammen med, at jeg virkelig elsker jul – jeg elsker jul og alt det som den indeholder af hygge og magi. Jeg har sat forskellige slags gavebånd på pakkerne og mange af dem har også et lille vedhæng. En lille klokke, eller en tromme, nogle sjove øjne og jeg tænker at det i sig selv gør det hele endnu sjovere for børnene ( mens jeg står bag dem og beder dem om ikke at hive papiret i stykker, så det kan genbruges, ha )

Julekalenderen ta daaaaa. Vi har ikke sådan en kalender, hvor alle gaverne er fremme – for meningen er at nissen jo kommer hver nat med sin kalendergave. Da vi bor i lejlighed, kommer han altid af bagtrappen – det er også derude vi tidligere har stillet grød ud – derfor hænger de fine muleposer fra Flying Tiger Copehagen på bagtrappedøren, så slipper han også for at bevæge sig helt ind i lejligheden og forskrække nogen. De får hver sit bånd og kan på den måde kende deres personlige gavepose. Ihhh, jeg glæder mig.

Og nu ligger julekuglerne også klar og venter på det er tid til at pynte op med dem. Jeg tror jeg elsker dem så meget, fordi de har så dejlige farver. Formerne er jo ikke allesammen særlig julede, men jeg blander dem med nogle lidt mere traditionelle juleugler på et stykke ståltråd i min vindueskarm. Nu er det bare om at vente og mon ikke at Wham snart toner frem i radioen. Vi er i hvert fald top klar.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *