Julegaveønsker 2018. Eller er vi kommet ind i en tid hvor julegaver er no-go?

Ganni strik // TEKLA sengetøj // Giacomo Alessi Vase // PURAUTZ halskæde // Shell Pillow // Blue Flower Dream taske

Jeg ligger her i sengen stablet op med puder i ryggen, og dynen helt op til snuden. I går hentede jeg min store dreng henne i skolen efter han havde kastet op ud over gulvet og de andre børns penalhuse. Han var så ussel det stakkels lille skind, ikke længe efter mærkede jeg selv usselheden komme snigende ind over mig, mens jeg inderligt håbede at jeg bare var træt. Det var jeg desværre ikke. Alfred og jeg har således ligget side om side siden i morges klokken 8. Jeg har sovet og kastet op, mens to julefilm har rullet over skærmen. Alfred har det bedre og har fået Ipad ad libitum og for et øjeblik siden listede han i nattøj ned i vores købmand efter en cola til mig. Min mand er selvfølgelig i Jylland i dag og kommer først hjem sent i aften. Den sidste time har jeg ligget og tænkt over, hvordan jeg dog skulle få slæbt mig ned efter de små. Konklusionen er lidt blevet at jeg ikke kan, det er sgu aldrig sket før. Heldigvis kan Alfred hente Selma – åh sikke en fryd det er at have store børn. Og jeg har lige skrevet til Kalles søde venindes forældre og de tager ham simpelthen med hjem, når de henter deres datter. Jeg blev så glad at jeg kunne tude. 

Samtidig har jeg ligget og tænkt lidt over hele julegaveræset. Både fordi jeg ikke har købt en eneste julegave endnu, men også fordi det er blevet sådan lidt et udskældt koncept i år – egentlig forstår jeg det godt. Og så alligevel ikke, for så længe det foregår med måde, så tror jeg de fleste tænker det er top hyggeligt at give og modtage en gave. Jeg ønsker mig ikke selv sådan særlig meget og nok egentlig mest oplevelser, men jeg har alligevel tilladt mig at samle nogle af de sager sammen som jeg drømmer om til mig selv og til vores hjem. Og nej, jeg mangler vel egentlig ikke rigtig noget – men min familie vil så gerne give mig en julegave, ligesom jeg gerne vil give dem en. Og selvom det er overflod, så tror jeg hellere jeg vil tænke på at sætte stor pris på vi er så heldige, at vi overhovedet har muligheden for at glæde hinanden med gaver på sådan en dejlig aften. En aften som helt og aldeles er på børnene præmisser, men mellem alle børnene og deres glade strålende ansigter, så synes jeg altså stadig det er spændende at åbne gaven fra min mand. Jeg foreslog ham faktisk at vi droppede gaver til hinanden i år, at vi måske istedet gik ud og spiste en middag – men (heldigvis) var han ikke med på idéen. Og nu glæder jeg mig faktisk til at gå ud og finde en særlig fin gave til ham.

Jeg går stort ind for genbrug og har ofte fundet ungernes gaver på Reshopper eller DBA. Men hvis ikke det jeg søger er der, så køber jeg altså deres gaver fra nye. Til gengæld sælger jeg det videre, når vi er færdige med det hos os eller giver det til mødrehjælpen –  ligesom jeg også sælger mine egne sager videre. På den måde finder vi nok alle sammen vores egne balancer og det vi hver især kan leve med. Det gør vi i hvert fald. Tiden ændrer sig hele tiden, og måske er julegaver om nogle år, noget vi slet ikke giver hinanden længere. Jeg ved det ikke.

Jeg elsker dog at finde og støtte mindre foretagende når jeg skal finde nogle gode ønsker og ovenstående ønsker er noget jeg har stødt på løbende, og har skrevet ind i en lille note på telefonen. Sengetøjet har jeg i grønt og det er virkelig lækkert. Det er øko og et dansk mærke. Den lilla farve er jo bare noget så fin og jeg har dobbelttjekket med min mand. Han er heldigvis med på lilla sengetøj. Perlehalskæden og perletasken er også et dansk mærke, men sagerne bliver lavet af kvinder i Guatemala. Muslingepuderne er er bare så flotte og i starten af januar, skal vi endelig i gang med at skabe et nyt rum i lejligheden, og vi skal derfor flytte vores stue til et andet rum. Den anden dag kiggede vi på vores sofa og helt seriøst i dagslys er den PINLIG, aj men altså. Tre børn har den kørt igennem og det kan sgu godt ses, så en ny sofa står også på ønskelisten. Og der kommer de smukke puder i velour ind. Så er der de omvendte vaser, dem har jeg sværmet om længe. Jeg er vild med dem. Nå ja, og på tøjsiden så jeg er pjattet med denne strik med perler på. Jeg har åbenbart noget med perler lige for tiden.

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Rigtig god bedring. Læste forleden at der kan udvikle sig bakterier ( Listeria tror jeg det var) hvis end risengrød står mere en 3 timer under dynen. Selv om man koger den op kan der dannes bakteiesporer. Så jo din lækre grød forleden og nu I ligger syge ville jeg bare videregive min viden. Mht julegaver: shop
  Igennem men hold prisen nede, pak smukt ind og nyd at se børnenes ansigter når det bugner med gaver under træet Endnu en gang god bedring Det er så hæsligt at have kvalme og kaste op. Lene 🤶🏻

  • Hej Lene,
   Tusind tak for det. Og tak for info. Jeg tror dog vi har ægte omgangssyge. Har fået det fra min store søn, som slet ikke var hjemme den dag vi fik risengrød. Kh Trine

 • Åh, rigtigt god bedring!

  Apropos julegaver, så er det da mere end fint, at I kigger efter brugte optioner, før I køber nyt. Det er da i den grad udtryk for omtanke 🙂 Jeg blogger selv om genbrug, men jeg tilslutter mig ikke diskursen, hvor man udskammer “det nye”. Selvom jeg næsten udelukkende shopper brugt, tror jeg ikke på, at vi alle skal gøre det samme. Tværtimod skal der også være grobund for brands, der producerer med respekt for mennesker og miljø – og der skal være incitament til forbedring hos dem, der endnu ikke gør. Her tror jeg omtanken, og særligt en prioritering af kvalitet over kvantitet, kan bringe os langt. Giver det mening? Det blev lidt af en rodet tankestrøm 🙂

  Rigtigt glædelig december!
  Alt det bedste
  Tanja
  secondhandfirst.dk

  • Kære Tanja,
   Tak for din meget fine kommentar. Jeg er simpelthen helt enig, med den lille fodnote – at vi alle ikke kan være perfekte i alt hvad vi gør. Jeg er vild med kvalitet, men kommer også til at købe tøj i fx HM. Det er nok det her med at finde sin balance, som jeg også skriver og gøre det som føles godt for en selv. Så længe man er opmærksom, så synes jeg man er nået ret langt.Jeg ønsker dig også glædelig december. Kh fra Trine

 • Når det kommer til kunst, som jeg virkelig elsker, så støtter jeg altid kunstneren direkte, men med mere lavpraktisk udstyr og tøj til mine 4 unger, går jeg online. Desværre betyder det, at jeg ofte mangler accessories i form af bl.a tørklæder, vanter o.l til mig selv, fordi jeg faktisk har brug for at se og føle på varen, men ikke synes, jeg har tiden❤️🤞🏼

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *