Juleaften med en lille hånd ind over os

December har ikke stået i vores tegn. I guder, hvor har vi dog været ramt af den ækle omgangssyge. Den har i bogstavligste forstand gået på omgang og når man tæller fem personer, så kan sådan noget godt tage sin tid og den kan åbenbart også godt snuppe flere omgange i husstanden. Fuck mand! Vi sov således ikke rigtig natten inden lillejuleaften, da to af børnene kastede op på skift. Det fortsatte de med hele dagen, mens sneen dalede så smukt udenfor vores store vinduer. Søren og jeg styrtede rundt og vaskede bræk af sengetøj, dyner, gulv og flere sæt nattøj. Sent ud på eftermiddagen smuttede Søren ud efter vores ænder på Østerbro, jeg priste mig lykkelig for at jeg havde fået bestilt dem, så jeg ikke skulle tænke på at få dem stegt midt i bræk dunsten. Mens han var afsted og jeg for første gang sneg mig ud på toilettet for at tisse, råbte mine store børn på mig, fordi Kalle kastede op ud over ALT. Jeg havde holdt mig alt for længe, og jeg kunne sgu ikke sådan lige kappe strålen over. Derfor gik Kalle rundt mens det væltede ud af ham. Jeg nåede dog at gribe ham, inden han faldt i det. Jeg skrev til Søren, som nærmest troede det var en joke og da han kom hjem måtte vi simpelthen dø af grin – der var jo ikke andet for. Vi fik dem i seng og de sov alle tre klokken 18. Så var det som om min krop slap grebet og jeg afsluttede lige dagen med hovedet nede i toilettet. Igen.

Lillejuleaften med blege ansigter og filur i sofaen

Næste morgen vågnede vi dog alle heldigvis ganske udhvilede og overraskenede friske op. Det var juleaften og på magisk vis, følte jeg lidt at en lille hånd blev holdt ind over vores lille familie, sådan så vi kunne gennemføre aftenen. For børnenes skyld. Jeg fik endda tid til, lige at gå en tur for mig selv. Jeg gik over på assistenten, hvor min mor ligger begravet med lidt gran og et glædelig jul. Vi havde den dejligste juleaftens dag og aften sammen med min far og lillebror. Det var Kalles første jul, hvor han sådan ægte forstod dansen omkring træet, gaverne, hyggen og godterne. Han var svært tilfreds med situationen. Det var så dejligt at se alle tre børn sammen om hver deres gaver. De havde alle tre også lavet mange hjemmelavede gaver til os voksne og det glæder mig stort at de glædede sig ligeså meget til at give dem, som til at modtage. Så nu ligger vi altså inde med grydelapper som er dekoreret med farvestålende tuscher, krympeplast hvor der står “i love you”, dyr af piberensere og andet godt fra krearummene.

Jeg fik også dækket julebord.

Efter børnene var kommet i seng, sad vi længe og sludrede. Vi talte om min bror Lasse, som har fødselsdag førstejuledag og om den gang for nu 36 år siden, hvor vores mor ikke kunne være med til at danse om juletræet fordi hun følte sig lidt tung. Tror jeg da pokker. Tænk at jeg har en lillebror på 36 år, han er jo en voksen mand!

Da klokken var blevet mange og vi skulle i seng, synes Søren at var lidt skidt og yes manner – så blev han også ramt og natten stod på høj feber og toilet. I går førstejuledag, min brors fødselsdag, lå Søren i sengen og jeg havde simpelthen ikke flere kræfter. Så jeg hang i sofaen med ungerne og så den ene julefilm efter den anden, indtil jeg alligevel besluttede at pakke dem sammen sen eftermiddag og drønede ud til Amager med et par flag og et hurtigt hurra til min bror. Øv ville gerne have fejret ham, det må vi gøre en anden dag.

I dag er vi alle sammen raske, og jeg satser stort på at vi de næste dage tager en kæmpe revanche på dagene omkring d.24. Jeg har fået pyntet ned og det føles altså ret godt at pakke julen sammen, selvom den også har været god midt i kaos og omgange. Vi har været til stor julefrokost og har fået tanket vores maver op og i morgen tager vi vores juletræ og går over i ByOasen og giver det til gederne.

Og så vil jeg nyde mine små fine gaver.

Jeg håber I har haft en rar jul og er klar på at fejre det nye år som kommer lige om hjørnet.

Ps. vinderen af min sidste adventkalender har fået besked via mail.

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *