Jeres råd mod migræne

Efter jeg skrev et indlæg omkring min migræne og om hvad jeg gør for at holde den nogenlunde væk. Så fik jeg også en del råd fra jer der læser med, og der var nogle stykker af jer, der spurgte mig om ikke jeg ville samle det i endnu et indlæg. Og jo da, det vil jeg i hvert fald. Jeg elsker når vi sådan kan hjælpe hinanden på den måde.

Mine råd mod migræne, som har hjulpet mig i forhold til at undgå den, kan I læse om her. Det er jo altid sådan, men sådan nogle råd, at man aldrig kan vide med 100% sikkerhed, hvad det er der virker og ikke virker. For jeg ved jo i realiteten ikke om det skyldes, det jeg gør – eller om der blot ikke har været et anfald i den sidste lange periode. Jeg vælger dog at tro på, at det er de tiltag jeg gør, der har holdt det væk. Bank under bordet og 7-9-13. Jeg er ellers ikke særlig overtroisk.

Råd mod migræne

  • Vigtigheden i at have den rette hovedpude. Den ikke bare afhjælper den gode søvn, men den aflaster også nakken, sådan så der ikke opstår spændinger som kan udvikle sig til migræne. En anbefaler en specifik pude “Save my face ” hedder den.
  • Der findes jo også decideret migrænemedicin og flere anbefaler præparatet Sumatripan. Det har dog en del bivirkninger. Såsom snurren i kroppen, tyngdefornemmelse, øget vandladning og kvalme. Det er alt sammen, noget der er bedre end et reelt anfald med opkast og hele turen. Der bliver også anbefalet Maxalt Smelt, som er en smeltetablet. Den skal tages, når anfaldet mærkes. Eller Imigran næsespray, som indeholder triptan. Jeg er ret sikker på det hele kræver en recept fra lægen.
  •  Fiskeolie. Dem tager jeg allerede for mine led, men flere nævnte at de også har en god effekt i forhold til migræne. Jeg kan læse at der er studier, der siger at fiskeolie ikke reducerer forekomsten af migræne, men at de skulle forkorte anfaldet. Der er dog andre forsøg, hvor resultatet viser, at anfaldene også mindskes. Om ikke andet, så er fed fisk eller fiskolie (omega3) i kapsler rigtig godt for mange ting. Jeg bliver i hvert fald selv troligt ved med at spise min fiskeolie. Jeg spiser den der hedder Krill Olie og jeg ser nu at de også er bedst i test her i 2019.
  • Levertran med citrus. Levertran er jo mere eller det samme som fiskeolie i tabletform. Her er det bare flydende. Det er vist endda billigere. Det fiskeolie gør, at at det blandt andet styrker hjernen.
  • Løb. Ingen tvivl om at motion er en vigtig faktor i forbindelsen med forekomsten af migræne.
  • Red Bull, cola, pommes fritter og andet snask. Jeg kan faktisk godt følge jer i det. Hvis jeg mærker et anfald lure, så starter jeg med Treo og så får jeg også lyst til cola og salt. Det føles bedre bagefter. Som om kroppen har brug for det. Måske er det bare placebo, men det virker jo også på tømmermænd.
  • Migræne Piercing (Daith piercing). Igen, der er vidst ingen videnskabelige undersøgelser der understøtter det. Men flere har haft glæde af det, så hvis man har prøvet alt andet, er det måske et sidste forsøg værd. Piercingen sidder sådan, så den rammer et akupunkturpunkt. Et punkt der kan være med til at lindre migrænen. Det er det punkt som akupunktøren også benytter sig af, ved behandling af patienter med migræne. Mange oplever det hjælper, det kan dog aftage med tiden og så er der også mennekser der oplever den modsatte effekt.
  •  Derudover findes der hovedepinecentre på hospitalerne. Her i København er det på Rigshospitalet (matrikel Glostrup). Der kan man via grundig udredning afprøve andre forskellige typer af medicin. Der er LANG ventetid, på sådan en udredning. Men igen, må det være vejen frem, hvis alt andet er prøvet. Man skal starte med at gå til egen læge, som så henviser til et hovedpinecenter.
  • Der er også nogle som kan bremse et anfald med to styk Panodil og to styk Ipren. Det har ingen effekt for mig selv, men dejligt det kan virke for andre.

Jeg fik desværre ikke skrevet alle jeres råd ned, som I sendte mig i private beskeder. Og nu kan jeg ikke finde dem, så fortsæt endelig i kommentarfeltet, hvis I har noget at tilføje. Tak for hjælpen.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *