Iskaffe guide: Københavns (måske) bedste iskaffe

Det er nok ikke den store hemmelighed, at jeg har opbygget en ret stor kærlighed til iskaffe. Eller islatte, hedder det vel sagtens – for det er jo kaffe med mælk, masser af isterninger og noget sødt, gerne sirup. I forhold til sirup(s?) er mine yndlings vanilje og nøddesmag. Jeg er ellers typen, der mest er til det salte køkken, men iskaffen skal være til den søde side når jeg drikker den. Nå, men jeg kalder dem altså alligevel bare for iskaffe – selvom det med mælken. Bare vær opmærksom på det, når I bestiller ude, for på nogen caféer er en iskaffe uden mælk. Alle de steder jeg nævner har selvfølgelig både ko og diverse plantemælk.

Jeg har tidligere fortalt min “kaffehistorie” – hvordan Baresso’s iceblends under mine barsler startede min kaffelyst. Eller kaffelyst er nok så meget sagt, jeg drikker stadig ikke sådan ægte kaffe. Nok nærmere mælk med kaffe, men indtil for kort tid siden, kunne jeg ikke fordrage smagen af kaffe overhovedet.

Iskaffe er dog min klare favorit og det er som om solen hænger sammen med drikken, for min krop har lyst til sådan en (eller to) på daglig basis så snart solen viser sig. Det er bare sådan en fin lille hverdagslykke. Det er også super nemt, selv at bikse en sammen – men her er mine favoritter ude i byen.

Tip mig endelig om andre steder, der skal prøves.

God ISKAFFE i København

Hahnemanns Køkken

Masser af is og god konsistens. Og så kan man hos Hahnemann foruden vanillesirup også få kardemommesirup. Min veninde tog sådan én forleden og hun sagde den var god. Jeg holdt mig til vanilje. Jeg er ikke særlig vild, når det kommer dertil.

Minas kaffebar

Minas Kaffebar ligger på Nørrebro og er faktisk at finde hele to steder på Nørrebrogade. Konceptet er i det hele taget ret sejt, for alt i caféen koster blot en tyver. Der er et simpelt, men godt udvalg. Der er fx en klapsammen rugbrødsmad. Nogengange med humus, andre gange med tun. En god mættende frokost til få penge.

Iskaffen er god med hjemmelavet sirup og så ligger den lige overfor Assistentens Kirkegård, et rart sted at gå en tur.

Henckell

Glade typer. Pia fra Storms Magasin.

Den fineste lille café på Gammel Kongevej på Frederiksberg. Deres iskaffe er blendet og det er vildt lækkert med sådan en lidt cremet iskold kaffedrik. Det er helt samme iskaffe – altså isklumper, mælk, kaffe og sirup bare blendet sammen, så den bliver sådan lidt mere dessert agtig.

Norbro Kaffebar

Det var her på Nørrebrogade, at Baresso lå i gamle dage. Uh, der var jeg ofte forbi med barnevognen og Alfred. Siden har stedet huset diverse caféer, ikke alle med særlig stor succes. Indtil Norbro åbnede. De har et virkelig lækkert udvalg af især morgenmad, smoothies og en god iskaffe. Derudover, er der god plads til at sidde og arbejde. Jeg tager ret ofte et par timer med computeren hos dem.

Zaggis Café

Endnu en 20 kroners café. Jeg kommer dog kun for iskaffen. Den ligger på Frederiksborggade lige ved Dronning Louises Bro, så det er hyggeligt lige at snuppe iskaffen med rundt om søerne, eller måske bare over til en bænk på broen, hvis man som jeg elsker at sidde og kigge på mennesker.

Heaps Good Café

Den her café er også med i min Nørrebro Guide, men jeg bliver nødt til også at have den med her, for kaffen har jeg ladet fortælle er rigtig god og det er iskaffen så også. Mine to små er lige så vild med iskaffe som jeg er og hvis der var lyd på billedet her, ville I kunne høre Kalle sige “nu er det MIIIIN tur Selma, NUUUUU”.

Leckeraer

Leckerbaer laver de fineste kager, men også en VIRKELIG god iskaffe. Den ligger på Østerbro, tæt på Østerbrogade og søerne, et fint lille lokalt sted og hvis I ikke er til iskaffe, så besøg den for kagerne – de er ligeså smukke som de er gode. Tjek lige deres åbningstider først, da de er lidt forskellige grundet corona.

Original Coffee

Original ligger flere steder og både maden og iskaffen er skønt.  Jeg kan bedst lide den ved Soretedams Dossering og den på toppen af ILLUM. Det er også en god café, hvis man lige skal arbejde lidt på computeren.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Jeg må lige slå et slag for Ipsen & Co på Gammel Kongevej. Lille og hyggelig – og de en virkelig god blendet iskaffe. Og lækker morgenmad. Mit yndlingssted på Frederiksberg 🙂

  • Ej ja, den kender jeg da godt. Den må med en anden gang, for du har ret deres iskaffe er også virkelig lækker 🙂

 • Jeg er kæmpe fan af det her indlæg ?
  Jeg MÅ slå et slag for den vildeste iskaffe hos Riccos Kaffebar på Hauser Plads. Seriøst. Den er så mega god og med ægte vanilje is (man kan også få en almindelig, men prøv den lige!) ??

  • Fedt Emma. Stort tak 🙂
   Jeg har faktisk aldrig prøvet Riccos iskaffe, det skal jeg da helt klart. Gerne snart!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *