Inspiration: Julegaveønsker der giver igen

Annonce NEYE

Den anden dag, lavede jeg en collage med julegaveønsker. Jeg undlod med vilje ønsker fra NEYE, fordi jeg havde det her indlæg i ærmet også. Tips til (jule)gaveønsker der giver god mening.

Jeg holder selv af at ønske mig noget der holder længe og noget jeg kan bruge meget. Gerne dagligt eller i hvert fald hver uge. Derudover, tror jeg faktisk allerbedst at jeg kan lide at forære gaver istedet for at få. Sådan tror jeg mange får det – måske med alderen. Man kan jo bruge indlægget til at lade sig inspirere til begge dele. Måske du lige præcis mangler en idé til en du har kær eller til din egen ønskeseddel.

Jeg er ret sikker på, at de fleste af jer kender til NEYE butikkerne? Det er sådan en butik jeg altid vender tilbage til. Om det er efter skoletasker, vanter, arbejdstaske med plads til min computer, en pung eller en anden taske. Jeg havde et samarbejde med NEYE tilbage i 2018, hvor det gik op for mig, at NEYE ikke bare er en butik. Det er også en fond.

NEYE-FONDEN

NEYE butikkerne åbnede for virkelig længe siden. I 1881, for at være helt præcis. Jeg forbavses altid over sådan noget – tænk at den har bestået i SÅ lang tid. Det er i sig selv noget af en bedrift og jeg tænker det må betyde, at NEYE har været god til at følge med tiden og udvikle sig, sådan så vi bliver ved med at komme tilbage hos dem.

Siden 1977 har NEYE butikkerne været ejet af NEYE-Fonden. De er således selvejet, hvilket er et af kendetegnene ved at være en fond. Man har alså ingen ejere og der er derfor heller ingen aktionærer eller andre der skal have en bid af overskuddet. Smart! NEYE-Fonden har siden 1977 doneret overskuddet af salget til kræftforskning. Og bare her de sidste fem år har de sendt 50 mio. kroner afsted.

Hvis du har lyst kan du læse mere om fonden og hvilke projekter de har støttet her.

Når (jule)gaver giver igen

Jeg kan godt lide tanken, om at købe eller modtage noget som jeg har ønsket mig, som samtidig giver igen til nogen som i den grad har brug for det. Jeg har selv haft kræft inde på kroppen af flere omgange og bliver fulgt på brystkirurgisk afdeling på Rigshospitalet. Jeg har det arvelige BRCA gen og jeg er med i et forskningsprojekt derovre, der gerne skulle give sådan nogle som mig bedre muligheder for tidlig behandling. Mine børn har med 50% risiko arvet mit dumme gen og jeg håber inderligt, at forskningen kommer dem (og alle andre) tilgode i fremtiden. Gerne så hurtigt som muligt faktisk.

Man kan jo selvfølgelig støtte på mange andre måder, men hvis man alligevel mangler noget fra NEYE, så er det da rart at vide, at man samtidig støtter et godt formål.

HERA – en ny kollektion fra NEYE + en fin pung

Jeg er helt vild med HERA, der er en ganske ny kollektion der udelukkende forhandles hos NEYE. Både online og i de fysiske butikker. Jeg er personlig ret glad for at kunne “se med mine hænder” inden jeg køber noget, men altså med corona – så er det jo dejligt at der også findes online shopping hos.

Jeg er faldet for taskerne fra HERA i den sorte model der hedder Mille – jeg drømmer lidt om, at den også kommer i andre farver, men den kan virkelig noget i den klassiske sorte. Den har ret mange fine detaljer, både på selve tasken og på stroppen med spænder og nitter. Den er fin! (den er udsolgt online, men findes i de fleste fysiske butikker). Derudover elsker jeg modellen Anna. Jeg har valgt farven coral, men den findes i flere forskellige farver. Den er også lige kommet i en lidt større model Mary. Det er begge tasker der går både til hverdag, arbejde og fest – sådanne tasker man aldrig bliver træt af, hvis man spørger mig.

Som sagt er der også andre sager hos NEYE. Blandt andet diverse punge. Denne her kan lige have forskellige kort og så er der også en lille lukket lomme med plads til mønter. Den er fra mærket Aura og der er 30% på den lige nu.

Har I styr på jeres julegaver eller på jeres ønskesedler? Og havde I overhovedet tænkt på, at man faktisk kan give en gave, som giver igen til andre der har brug for det?

Måske I har børn der skal starte i skole til sommer, så er der i hvert fald også et flot udvalg af skoletasker og penalhuse hos NEYE. Jeg skrev om Selmas skoletaske valg i 2018 lige her. Og vi har faktisk for nylig lige opdateret hendes første skoletaske med en der er lidt større.

Glædelig 3. søndag i advent fra mig

(Visited 21 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *