Indretning: Mine genbrugsfund fra Vordingborg

I vinterferien var jeg sammen med mine børn på vinterferie i min hjemby. Vi var hos min far i Vordingborg. Udover, at det var nogle enorm hyggelige dage med god tid og masser af hygge, så var der også tid til en smule genbrugsjagt sammen med min veninde, der bor nede i Vordingborg næsten ved siden af min far.

Der er masser af god genbrug herinde i København, men når man kommer udenfor byen er priserne ofte noget ganske andet. Alt er billigere og så gemmer der sig en del glemt og gemt guld på hylderne. Hvis man vil rode lidt, er det forholdsvis nemt at finde nogle gode genbrugsfund. Da vi havde sommerhus oppe i Dronningmølle, fandt jeg også virkelig meget fint i den lokale genbrugsbutik

I Vordingborg ligger der faktisk ret mange gode steder. Både butikker udelukkende med møbler og nips, butikker med tøj og butikker med begge dele. I Algade, som er hovedgaden i Vordingborg ligger der også en mødrehjælp. Der var virkelig mange gode børnesager. Det der slog mig mest, var alt det utrolig fine hjemmestrik – spritnyt og det kostede nærmest ingen penge. Det er fuldstændig samme koncept her i København, hvor der er også er nyt hjemmestrik hos Mødrehjælpen, men det koster stadig det dobbelte af hvad det kostede nede sydpå. Så hvis du er på de kanter og har en baby eller en tumling, så kan jeg virkelig anbefale at man kigger fordi dernede.

I Røde Kors butikken der i Algade var der godt nok meget grimt tøj, ja undskyld – heldigvis er smag jo vidt forskellig. Til gengæld var der utrolig meget. Og som det altid er, så var der også guld gemt på stativerne. Jeg fik ikke rigtig taget billeder, da jeg ikke havde tænkt på det her indlæg, men jeg prøvede de flotteste brune læderstøvler og en stor herre blazerjakke. Begge dele ret flotte, men jeg købte ikke. Min veninde købte den smukkeste blå og sorte kjole med peplum skørt. Den var jeg svært misundelig på. Vi havde god tid og det kræver det, hvis man skal grave lidt.

Mine gode genbrugsfund

Jeg fandt selv de skønneste røde læderhandsker med lunt foer i uld. De måtte med mig hjem. Nu havde jeg allerede styr på ungernes fastelavnskostymer, men ellers havde det været oplagt at købe til dem der. Der var helt vildt meget udklædningstøj. Det skal jeg helt sikkert huske til en anden gang.

Dagen efter blev jeg hentet af min veninde, som tog mig med ud i hendes yndlings genner. Kirkens Korshær, som ligger lige udenfor Vordingborg. Jeg havde faktisk været der før, men det er nok omkring ti år siden. Den er ret stor og der er både nips, møbler, tøj, bøger, børnetøj og legetøj. Jeg har i mange år, været rigtig glad for keramik og det er jeg stadig, men jeg har altså også kastet min kærlighed på glas. Og det var der virkelig meget fint af derude.

Jeg kan godt lide at gå efter glas med gode former eller fine prints på. Den her flotte frugtskål til hele ti kroner måtte i hvert fald med mig hjem.

Ligesom det her store flotte glasfad formet som en blomst. Måske en solsikke?

Jeg er altså slet ikke færdig med muslingeskaller i alle mulige former. Jeg drages mod den organiske form de ofte har. Nu har jeg jo så også en siddende på min arm, så jeg håber min fascination varer meget længe. Den der er perfekt til smykker (skulle nok lige have støvet lidt bedre af).

Små underskåle i glas. Jeg købte tre og kommer nok mest til at bruge dem som små tallerkner. Tror de kostede fem kroner.

Mere glas. Lysestagen med swirl er lige til at spise. Der var to, jeg gav den ene til min veninde, så nu har vi veninde lysestager. Jeg købte faktisk også sådan et par, ja jeg ved faktisk ikke hvad de hedder – “lyskranse” måske? I ved falske blomster på en krans, som skal ned over lyset. Jeg tror det bliver ret smart igen, men dem jeg havde købt var lidt for små. Jeg tror jeg vil finde en med et større format og masser af farvede falske blomster på.

En fin glasskål med kirsebær. Perfekt til slik, grønsagsstave eller dip. Jeg er ret vild med farven rød, så den passer perfekt ind hos mig synes jeg. Den kostede ti eller fem kroner. Tror faktisk ikke der var noget af glasset, der kostede over ti kroner.

Til Selma købte jeg sådan en lille porcelænmaske, jer fra 70’erne eller 80’erne, kan helt sikkert også huske den type pynt. Jeg havde i hvert fald ligende hængende på mit barndomsværelse og det havde mange af mine veninder også.

Åh og så mine to nye lamper. Gulvlampen får I lige med og uden fødselsdagspynt. De stod bare der ude i Kirkens Korshær og jeg købte dem faktisk ikke. Men jeg tog et billede af dem i butikken og så kunne jeg ellers ikke rigtig få dem ud af hovedet. Jeg skulle med toget hjem og kunne alligevel ikke have noget af alt det, jeg allerede havde købt med mig. På vej til toget tænkte jeg, at jeg måtte have de lamper og jeg fik min far til at køre ud i butikken, for at se om de stadig var der. Det var de. Han fik dem begge to med sig for 300 kroner i alt og nu er de altså så kommet hjem til mig. Jeg ved ikke helt om jeg beholder bordlampen, men gulvlampen er jeg helt VILD med. Jeg elsker træet sammen med stoffet. Så den bliver helt sikkert stående her hos mig. Hvis I også gerne vil ud og gøre jer nogle gode genbrugsfund og I befinder jer nede på sydsjælland, så skriver jeg lige adresser på mine yndlings herunder.

Mine favorit genbrugsbutikker i Vordingborg

Røde Kors Butik

Algade 51

4760 Vordingborg

Mødrehjælpen

Algade 59

4760 Vordingborg

Kirkens Korshær

Krondrevet 8

4760 Vordingborg

Fr. Holck

Algade 18 C

4760 Vordingborg

Kalle hos Fr. Holck, det er ikke sådan en butik man går og roder i. Men især omkring jul, er der rigtig meget smuk julepynt. Eller til påske med fin påskepynt.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Det smukke billede med “badedamerne”, hvem har malet det??

  Tak for dejlige indlæg. Det seneste med tankerne fra natten, er meget relaterbart. Hav en dejlig aften!

  • Det er laver af Ida Illustations 🙂
   Og tak, det føles på en måde altid rart, når andre kan relatere.
   Kh fra T

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *