Hverdags makeup, når man er lige ved at ramme 40 år

Eller alt derunder eller over.

Da jeg lavede min spørgerundte på Instagram, var der flere som gerne ville høre lidt mere omkring mine makeup rutiner. Så hyggeligt at I synes sådan noget er interessant. Jeg har faktisk selv for år tilbage brugt diverse blogs i forhold til brugen af makeup. Jeg er nemlig slet ingen ørn, når det kommer til udsmykning af ansigtet. Jeg er ganske ordinær og har ingen fancy tricks i ærmet, men måske lige netop det er noget andre kan bruge til noget. Altså en ganske almindelig hverdags makeup, som er pæn og som alle kan finde ud af. Derfor er det her en helt nede på jorden makeupguide med nogle (synes jeg selv) rigtig gode produkter, som alle kan få fingre i. Jeg filmede faktisk mig selv i morges, da jeg lagde makeup – men jeg er sgu ikke sikker på, at jeg tør udgive det, for i og med der ingen tricks var, så er jeg ikke helt sikker på hvad andre kan bruge filmen til? Men her vil jeg blot gennemgå de produkter jeg bruger og give en kort beskrivelse af, hvordan jeg bruger dem.

Jeg har de sidste tre år, gjort brug af en BB Cream og jeg har mere eller mindre kun brugt ovenstående fra L’oréal Den er sindsyg god synes jeg. Den har sådan en lotion konsistens og så indeholder den solfaktor 20. Den tilføjer huden fugt, som en fugtighedslotion og så tilføjer den glød. Yay – elsker glød. Den er sådan ret naturlig og ikke top dækkende, men alligevel nok til lige at jævne ud. Cremen er hvid, men farvepigmenterne i cremen ændrer farve, når de kommer i kontakt med huden og det bedste er at den tilpasser sig ens egen tone. Efter jeg har vasket og renset mit ansigt om morgenen, så er det denne BB cream jeg starter med at påføre hele mit ansigt og lidt ned af halsen. Så går der lige et øjeblik, så kommer der lidt farve og glød lige så stille.

Så er det tid til at gøre noget ved øjenområdet, som virkelig er noget af det som jeg det sidste års tid er begyndt at pleje mere end jeg nogensinde har gjort. Så jeg er både begyndt at bruge øjencreme og concealer under øjnene. Jeg skifter lidt mellem to forskellige og andre gange bruger jeg faktisk begge. Den med sølvproppen er også fra L’oréal og også en som længe har ligget i min makeuppung. Den er flydende og jeg dutter den på mine rander under øjnene. Derefter blender jeg den ud med min finger hele vejen rundt om øjet. Også op på øjenlåget, så synes jeg øjenskyggen sidder mere jævnt. Der kunne man måske istedet benytte en primer, men ærlig talt så kan jeg godt lide at holde det simpelt uden alt for mange forskellige produkter. Den her er helt simpel og god. Concealeren fra Miild, skal bruges med en pensel eller med en finger. Den er sådan lidt mere cremet, da ingredienserne blandt andet er sheabutter. Den indeholder to toner. En rødlig, som er god til at dække det blålige/sorte inde i øjenkrogen eller under. Og så ellers ovenpå med den gullige tone. Altså jeg blender dem faktisk bare sådan lidt sammen med nogle duppende bevægelser. Den er ikke super dækkende, men den sidder pænt på huden og dækker alligevel på en pæn og naturlig måde.

Okay, når så huden er forholdsvis udglattet – altså så meget den tillader det, så er jeg blevet virkelig glad for  mineralpudder – også fra Miild. Jeg bruger den der hedder “04 Medium Plus Wavy” Den giver sådan et lidt mat look, lige som jeg godt kan lide det. For så er det nemmere at tilføje andet glød ovenpå. Jeg kan godt lide at den har sådan en lidt blød tekstur og igen både føles den og ser ganske naturlig ud på huden. Jeg bryder mig ganske enkelt ikke om, hvis makeup bliver en maske hvor ens ansigt bliver glat som en ål. Jeg er ikke skide glad for mine rynkede øjne, men det er jo mig og det ville føles forkert hvis det blev dækket af et tykt lag. Jeg vil hellere have glød, varme og naturlighed i mit ansigt. Jeg kommer lige tilbage til den fine kinderødt på billedet.

Efter jeg har brugt den pæne mineralpudder bruger jeg nemlig Tromborgs Mineral Bronzer og Highligter på mine kindben. Igen glød! Jeg bruger ganske lidt, men det giver lige lidt varm shine på en grå vinterdag. Jeg bruger den med en tyk børste. Jeg har haft den i flere år, altså lige præcis den der. Så selvom den er i den dyre ende, så holder den altså virkelig længe. Highlighteren fra Nars i farven Copacabana, kan lidt det samme – bare på en anden måde. Hvis og når jeg bruger den, så bruger jeg fingeren til at duppe lidt under øjenbrynet og på næseryggen. evt lidt på amorbuen – den øverste del af læben. Det ser altså ret flot ud.

Tilbage til kindrødt eller brush. Jeg har tidligere brugt sådan en cremet en fra Tromborg, men jeg er lige begyndt at bruge farven 03 – Rose Reverie fra Miild. Den er mega god. Den frisker op på den helt rigtige friske måde. Lidt ligesom efter en lang gåtur ved havet. Røde kinder og friskhed. Den er jeg virkelig glad ved og det er helt sikkert sådan en, som bliver en fast del af min lille samling makeup goder. Jeg har en del produkter fra Miild, de er sådan kommet til stille og rolig over tid. Og jeg må sige at de er rigtig gode. Alle ingredienser er økologiske og så bærer alle deres produkter tre flotte certificeringer – Svanemærket, AllergyCertified og Ecocert Cosmos.

Jeg har nærmest ikke noget synligt øjenlåg tilbage, eller det som jeg har, er så langt at det ruller sig sammen, men jeg bruger alligevel lidt øjenskygge. Jeg har sådan en palette med flere farver, som jeg mikser lidt imellem. Men jeg sværger til de brunlige eller grå nuancer, som jeg påfører med min finger. Paletten er (igen) fra L’oréal og hedder noget så langt som “002- Colour Riche La Palette Nude”. Udover disse toner bruger jeg ofte en af de lyse farver til lige at dutte ind i øjenkrogen, det skulle give lidt større øjne (tror jeg nok). Det ser i hvert fald pænt ud.

Af mascara bruger jeg Max Factor – Volume Infusion. Jeg har ingen rigtig fast mascara når det kommer til mærke, bruger derfor sjældent den samme igen og igen. Jeg bruger den jeg har færdig og køber så en ny. Måske fordi jeg aldrig har fundet den helt rette. Jeg har ret korte vipper og det er ikke sådan helt let at putte mascara på dem, men til gengæld er de knaldsorte, så jeg bruger det ikke for farven, men for at få åbnet mine øjne mere op. Denne fra Max Factor har noget pleje i sig og faktisk også noget keratin, som fremmer væksten en smule. Den er god og måske også en af de bedre jeg har prøvet.

På læberne har jeg altid den gode gamle Elisabeth Arden – Eight Hour. Den er altså bare god og hvis nu man står uden noget særlig makeup, så virker den også fint som lidt highlighter under øjenbrynet og på kindbenet. Hvis det lige skal larme lidt mere, så kan jeg ret godt lide sådan en knaldrød løbestift. Igen er den åbenbart fra L’oréal og er sådan lidt mat. Den her hedder “241 -cora”. Jeg har haft den meget længe, for det er alligevel ikke så ofte jeg bruger den.

Og ingen makeup uden neglelak. Ha, hvis I har fulgt med i fem minutter hos mig, så ved I nok godt at jeg altid har neglelak på. I mange år mere eller mindre kun Essie, men nu også de flotte lakker fra Nailberry. Jeg har ikke så meget at sige om det, ikke andet end at jeg bare synes det ser skide flot ud med lakerede negle. En slags negle makeup for mig.

Åh ja, til allersidst så spray’er jeg hele ansigtet med verdens bedste Eua Thermale fra Avéne, den får ligesom det hele til lige at shine lidt mere, eller sidde mere fast om man vil. Den er virkelig også god som opfrisker i løbet af dagen. Den findes også i en lille taske størrelse. Den har boet i mit toiletskab i over ti år tror jeg. Den har samtidig en anti-inflamatorisk effekt og lavt saltindhold, sådan så den ikke udtørrer huden. Den er altså værd at have med i sine hverdags makeup rutiner (og til fest). Den kan købes på apoteker eller online.

Har man lyst til at læse mere om min hudplejeprodukter, som ikke er makeup – så kan man læse mere her, her og her.

Hvis nu jeg beslutter mig for at udgive min story på Instagram med min makeup fra i morges, så gemmer jeg den, sådan så man kan se den på alle tidspunkter uden den udløber. Måske jeg bare skal gøre det. Gisp!

Tak fordi I læste med – hvis I altså er kommet helt herned. Jeg håber I kunne bruge det til noget.
(Visited 44 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *