GUIDE: Et døgn i København K (inkl. en god rabatkode)

Indeholder reklame

Tirsdag og onsdag var jeg på voksenferie. En slags staycation i min egen by, dog i en anden bydel end den jeg selv bor i. København K, det er ofte der jeg kommer hvis jeg har et møde og lidt det jeg kalder inde i byen. Det er nok fordi der stadig sidder noget provins i mig. Inde i K er der så mange smukke gader og stræder.

Jeg var så heldig at Brøchner, en hotelvirksomhed havde tilbudt mig (plus 1) en overnatning på et af deres total tjekkede boutique hoteller i byen. Det var svært at vælge, for de ser alle sammen enormt lækre ud, men vi valgte alligevel hotellet SP34 på grund af beliggenheden, vi gad nemlig godt at bo lige der, i de små fine Københavnske gader med facader i alle regnbuens farver. Noget af det der er ret fedt ved sådan en staycation er, at selvom der er en særlig tid til at tjekke ind og ud på, så skal man ikke bruge tid på at rejse. Derudover, så kom vi en del for tidligt på hotellet og spurgte om vi kunne stille vores tasker i deres bagagerum, så på den måde fik vi mange flere timer til sjov.

En Guide når man bor i indre by

Vi mødtes klokken 11, stillede taskerne og fandt et hyggeligt lille sted hvor vi spiste sen morgenmad. Vi havde på forhånd besluttet, at vi gerne ville være sådan lidt turist agtige. Vi ville vildt gerne have oplevet Cisternerne. Det er Københavns tidligere underjordiske vandforsyninger, men rummer nu udstillinger og det skulle være ret fantastisk at opleve til vands. Det var desværre helt booket op – vi gør det en anden gang.

Sen morgenmad på Buzz Kaffebar i Skt Peders Stræde 31

København K er et lidt særligt sted i København synes jeg, for det er alligevel de færreste Københavnere der bor der. Det er ikke et særligt lokalt hood, som fx det Nørrebro jeg selv bor på. Ikke at der ikke er lokale, det er der selvfølgelig – men der er også rigtig mange turister og næsten altid en del mennesker i gaderne. Der er dog stadig masser af små hyggelige skæve caféer og sjove butikker. Særligt hvis man undgår Strøget og de lidt større shoppegader. Omme bagved ligger de smalle gader, som er fine at gå på opdagelse i. Hotellet SP34 ligger i Skt. Peders Stræde og lige præcis den gade og de tilstødende er meget smukke. Derudover er det klods op af Vesterbro, som man nemt lige kan gå til. Så der er lidt fra begge verdener og de er ret forskellige.

I gaden findes også Danmarks ældste bageri  fra 1652. De skulle have nogle onde kanelsnegle. Og husk altid at kigge ind i alle portene, smut ind og kig, der folder sig ret ofte nogle frodige gamle gårde ud inde bagved mange af bygningerne.

Vi gik mod en lille oase midt i byen. Bibliotekshaven, som ligger på Slotsholmen mellem Christiansborg Slot og Det Kongelige Bibliotek. Jeg havde aldrig været der før og jeg blev helt overrasket over at der ligger så frodig en have derinde bagved de storslåede bygninger.

Bibliotekshaven – Proviantpassagen 1, 1218 København

Jeg bliver altid helt overrasket over at jeg stadig kan finde nye steder i en by, jeg har boet over femten år i. Det var en have, hvor man bare kunne hænge ud på græsset, på bænkerne eller blot gå rundt og kigge på de flotte blomster og bygninger i baggrunden. De forskellige tårne og spir. Sådan helt eventyragtige. Det kan stadig give mig det der sug i maven, ligesom da jeg var helt lille og vi kørte hjemme fra Vordingborg for at tage i Tivoli.

Det gamle Kongelige bibliotek ligger i haven og så er det forbundet med det nye – Den Sorte Diamant, med en gangbro ind over vejen.

I København er det overalt nemt at komme omkring. Man kan gå til rigtig meget, men den offentlige transport virker også mega godt. Der er metro, bus, vandbusser og ellers er der også de lidt udskældte elektriske løbehjul de fleste steder. Og så er det også nemt at leje cykler, man kan også gøre det fra hotellet.

Fra Bibliotekshaven gik vi over inderhavsbroen, som ligger ved Nyhavn og endte ude ved Broens Gadekøkken. Vi ville dog gerne lidt længere ud og var ikke helt sultne endnu, med det er ellers også mægtig fint. Vi gik derfor lidt længere ud og sprang på bussen 2A helt ud til Refshaleøen, hvor Reffen Copenhagen Street food ligger. Camilla, min veninde havde aldrig været der og jeg havde kun været der med børn. Og alt sådan noget med mad er ret ofte en ret hurtig oplevelse, når man har tre børn omkring sig. Lige i samme område ligger også caféen Banchina. Den syner ikke af meget, men den er virkelig hyggelig med egen lille badebro, hvor man kan bade året rundt. Jeg havde lige været der, så den sprang vi over denne gang, men hvis ikke man har været der før, så smut lige ind efter en simpelt morgenmad, noget kaffe eller en frokost.

Reffen – Copenhagen Street Food.

Vi satte os derfor i solen med gin og tonics og pomfritter. De fritter der. Med parmesanost og ramsløg- de var seriøs gode. Man kan få alt muligt mad derude og det meste så virkelig lækkert ud.

Derude ligger også Copenhagen Contemporary, et internationalt kunstcenter. Det ligger i den gamle B&W svejsehal. Vi nåede det ikke, da tiden simpelthen gik så hurtigt og vi også gerne lige ville nå hjem til hotellet, hvor der mellem 17-18 er Wine Hour. Vigtigt Jo! Rød, hvid og porter som er gratis for hotellets gæster. Det kunne vi ikke gå glip af.

Wine Hour

Så vi tog vinen med ud på tagterrassen og sad der en lille times tid, inden vi igen gik op på værelset, inden vi skulle videre ud at spise.

Vi elsker begge to thaimad og besluttede os for at gå over til Vesterbro på Kiin Kiin Tok Tok. Jeg ELSKER Kiin Kiin på på Nørrebro, både den store Michelin-stjerne restaurant, men også deres lille Aroii nedenunder. Tok Tok er også Kiin Kiin’s restaurant. Der var super hyggeligt, men vi blev enige om at maden var lidt kedelig. Ikke dårlig, slet ikke – bare lidt kedelig.

Kiin Kiin Tok Tok – Vesterbrogade 55

Vi har også begge to spist utrolig meget thai mad, så måske vi bare er alt for forvænte. Nå, men det er måske ikke så guide agtig, med en mindre god anmeldelse, men nu var det altså der vi valgte at spise og jeg kan ikke opfinde et andet sted.

Vi gik over gaden på cocktailbaren Lidkoeb. Gode gode cocktails og ret hyggeligt sted med pæn indretning. Jeg tror jeg må have noget for røde drinks. Røde frugtede søde drinks, det er lige noget for mig.

Lidkoeb – Vesterbrogade 72b, 1620 Kbh 

Min veninde og jeg har gået i gymnasiet sammen og vi havde det simpelthen så sjovt. Sådan et døgn, hvor man bare griner og er, det gjorde mig rigtig godt, midt i at jeg undværer mine børn i en sommerferie. Vi gik hjem over Rådhuspladsen og kiggede lige ind på et brunt værtshus, men vi blev alligevel enige om at gå hjem forholdsvis tidligt til hoteldynerne og være friske til dagen efter.

VÆKST på SP34

Når man booker ophold på hotellet SP34 er det inklusiv økologisk morgenmad på den tilhørende restaurant VÆKST (det er det faktisk på alle Brøchners hoteller). Det var virkelig godt. Super lækkert i bedste corona stil, hvor al mad står i små fine glasbeholdere. Og så elsker jeg, at der ikke kun er sort filterkaffe, men at man også kan bestille en ordentlig god latte.

Vi skulle tjekke ud af hotellet klokken 11, men besluttede os for stadig at lege ferie, så vi fik igen lov til at stille vores tasker på hotellet, inden vi igen gik ud i København. Vi smuttede lige i Illum og i Monki på Købmagergade. Monki har altid sådan nogle fine strømper synes jeg.

Vi var også inde i Magnolia’s luksus secondhand. Den ligger også på Købmagergade og jeg indrømmer gerne, at at jeg altid bare er gået fordi den og har tænkt på den som sådan en turistfælde, heldigvis gik vi ind og det er jo den vildeste butik. Lækre mærker og et rigtigt fint sted. Jeg røg lidt i shoppefælden derinde. Om lidt smutter jeg faktisk ned og afleverer den kjole jeg blev gift i. Det kan man nemlig.

Magnolia’s luksus 2ndhand – Købmagergade 5, kl. tv, 1150 Kbh 

Og ellers hoppede vi faktisk igen på bussen 2A ud mod Refshaleøen. Vi ville gerne tilbringe vores dag på Christiania. Vi havde ikke været der i mange år og ville egentlig gerne i bedste turist stil, have været med på en rundtur derude, men det gennemføres ikke for tiden på grund af corona. Det var også helt okay, bare at trisse rundt alene. Da jeg var i sommerhus med mine børn, var der en dvd afspiller og en del gamle dvd film. En af de dage det regnede så vi filmen Midt om Natten. Jeg elsker den film og det gjorde børnene også. Og den er vidst skabt ret meget i fri fantasi over fristaden Christiania. Jeg tænkte i hvert fald på farverige “Haveje”, mens jeg gik omkring.

Christiania er mange ting. Noget af det som dog skinner ret meget igennem er fælleskab og det kan jeg altså ret godt lide. Et lille samfund med egne regler i et stort samfund.

Derudover er der nogle rigtig gode spisesteder. Blandt andet Grønsagen, som også havde en god iskaffe. Det havde Månefiskeren også.

Keramikhuset er et hus hvor forskellige keramikere holder til og har deres værksted og man kan også købe direkte fra værkstedet.

Christiania var også det første sted i Danmark, hvor man affaldsorterede. Og så elskede jeg farverne på alle deres affaldsspande.

Christiania Kusthåndværk

Jeg købte det grimmeste pæneste tandbørstekrus i butikken med Christianias Kunsthåndværk.

Stadens Museum for Kunst udstiller forskellig slags kunst, da vi var der var det en af Christianias egne kunstnere. Der var også tilknyttet en museumsshop med fine plakater.

Ihhh, det var en dejlige lille voksenferie.

Bo centralt i byen med Brøchner Hotel og book med en rabatkode, der gælder året ud.

Med koden “GOLOCAL” får du 25% på din booking på et af hotellerne hos Brøchner. Det er inklusiv øko morgenmad og gratis afbestilling.

Vi boede som sagt på SP34. Herfra er man tæt på alt i indre by (københavn K), men samtidig også tæt på Vesterbro. Stemningen er nordisk med træ og grønne planter. Og så er der altså både den fineste tagterrasse og hyggelig restaurant VÆKST.

Husk at booke direkte hos Brøchner med koden GOLOCAL.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *