G&T, fugt og arvelige sommer-streger

Annonce

Kææææft vi bruger meget solcreme i disse dage. Alle fem. Jeg tror nærmest vi har haft mere solcreme på end tøj i de sidste mange uger. Så snart jeg finder tuben frem om morgenen, inden børnene skal ud af døren, så råber Kalle “ikk mig!”. Han hader solcreme, men heldigvis har regelmæssigheden gjort, at han mere eller mindre har vænnet sig til sin transparante beklædning.

Jeg har et lille sæt solcremer fra Derma liggende i min taske. Jeg bruger en dagcreme med solfaktor i, som jeg tager på om morgenen, men omkring eftermiddagstid – når jeg går afsted på hente-børn-patrulje, så supplerer jeg op med ovenstående ansigtssolcreme, jeg elsker pumpefunktionen, som gør at man får ganske lidt op af gangen og derfor nemt lige kan målrette sin dosering.

Sidste weekend, var vi i sommerhus hos vores venner, som altså har det mest labre sommerhus – de har i det hele taget en laber stil, når det kommer til det meste. Vi sad der i solen mens børnene badede i soppebassin, de voksne drak gin & tonics i stride strømme, der blev bagt forskellige pizzaer på grillen og alt var lutter lagkage. Lige der på bordet stod der som den største selvfølge solcreme til fri afbenyttelse og hvor er det dog rart, at det er sådan nu om dage. Jeg har sagt det før, men en af grundende til at jeg i mange år har sværget til solcremer fra Derma, er at de kan købes samtidig med at jeg handler ind i diverser supermarkeder, det er super nemt og noget der faktisk betyder ret meget for mig i en travl hverdag. Så er der prisen, den er også rigtig god og så kan jeg altså også ret godt lide størrelserne. Især når jeg køber til ungerne. Der må cremerne gerne have en god størrelse, ellers bliver de simpelthen for hurtig tomme. Der findes også forskellige tuber, den vi bruger er perfekt i størrelsen. Ikke for stor og ikke for lille. God i tasken på farten.

Til mig selv er jeg blevet vildt glad for Dermas sololie. Den fugter lige det ekstra og hvis jeg alligevel skal lufte mine ben, så gør det ikke noget at de ser flotte og shiny’e ud, samtidig med at de er beskyttet af høj solfaktor. Ja og mine arme ligeså. Olien tilføjer nemlig lige lidt ekstra shine til huden.

I min familie er mange af os åbenbart født med sådan en særlig sommer-næse-streg. Min bror og jeg er i hvert fald og min Alfred har fået den samme. Den kommer hen over vores næser, så snart vi får lidt sol. Strengen er lys i forhold til resten af ansigtet, så vi passer ekstra på vores snuder. Jeg bruger gerne flere lag ansigtsolcreme på næsen eller den gode solstift, som fungerer som en læbepomade – hos os er det bare blevet til en “snude-pomade”. Min streg er derfor ikke så tydelig længere, netop fordi jeg passer ekstra på. Min bror som er surfer, hans streng den står hver sommer i fuld flor. Jeg prøver at passe på Alfreds også, så han får også et ekstra lag på næsen med pomaden, men den kommer alligevel ret så meget til syne. Når jeg ser billeder af mig som barn, så har jeg på alle sommer billederne, en “fin” sommersteg over næsen. Mystisk koncept!

Ligesom jeg passer på mit ansigt, så kan jeg godt lide at pleje resten af min krop. Min hud suger ret meget sol til sig og trænger derfor til ekstra fugt her om sommeren, nej ikke kun om sommeren – året rundt faktisk, men især når solen virkelig bager. Jeg giver altid hele kroppen et godt lag lotion efter badet. Det har jeg altid gjort. Jeg har egentlig ikke vildt mange rutiner, selvom jeg får flere og flere i takt med at alderen hæver sig. Men jeg har ligeså længe jeg kan huske altid smurt min krop ind efter bad. Jeg føler mig helt nøgen hvis ikke jeg får det gjort. Det passer lige med at det rigtig kan arbejde sig ind i huden, mens jeg børster tænder.

Jeg bruger lidt forskellig kropspleje, men ligenu er hele familien glade for aftersun, som hos Derma er med aloe vera, og i sådan en gel agtig konsistens. Den er goooooooood. Den har en skøn kølenede effekt. Selma har virkelig badet meget i havet og derfor også fået lidt for meget sol på hendes små skuldre. Der har den virket så behagelig for hende. Og også på min mand, som efter eget udsagn har grisehud (det har han også). For at sige det mildt, så kan han ikke så godt klare solen. Ha ha. Jeg bruger selv aftersun når jeg går indendøre sen eftermiddag og så bruger jeg igen olie eller bodylotion om morgenen efter badet. Jeg synes det sikre at min hud føles glat og fugtet, uden tørre knæskaller og fødder – det som ellers let har tendens til at se lidt skællet ud. Eller er det bare mig?

Familien er storforbrugere af disse cremer:

Derma Sun

Derma Kids sollotion SPF30 -vandtæt

Sollotion SPF30 ( + 50 – til ham med grisehuden) – vandtæt

Ansigtslotion SPF30

Solstift (snudepomade) SPF50

Sololie SPF30 -vandtæt

After Sun Aloe Vera Gel

Derma Eco Woman

Bodyoil

Bodylotion

Derma bliver for øvrigt forhandlet flere steder. Fx hos Matas, Kvickly, Føtex, Helsam og Netto og alle deres produkter er Svanemærket, Astma-Allergi mærkede og allergycertified. Baby og woman er økologiske og er derfor også certificerede med Ecocert.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Da vi var på Gran Canaria forrige uge, tømte vi 2,5 tuber faktor 50 ? Temperaturen var nogenlunde den samme som i DK, men UV-indekset afsindig højt. Trods faktor 50 i rigelige mængder, kom vi alle hjem temmelig solbrændte/-kyssede. Siger altså lidt om, hvor skarp solen kan være… og så tænker jeg tilbage på min barndoms faktor 4 og 8. Gisp.

  • Da vi var på Gran Canaria forrige uge, tømte vi 2,5 tuber faktor 50 ? Temperaturen var nogenlunde den samme som i DK, men UV-indekset afsindig højt. Trods faktor 50 i rigelige mængder, kom vi alle hjem temmelig solbrændte/-kyssede. Siger altså lidt om, hvor skarp solen kan være… og så tænker jeg tilbage på min barndoms faktor 4 og 8. Gisp.

  • Ja, det er helt vild. I min barndom brugte vi vidst nærmest ingenting. Jeg bruger også virkelig meget og ofte på vores børn – og på mig selv, sådan så der ikke sker yderligere solskader. Og velkommen hjem fra ferie ?

  • Ja, det er helt vild. I min barndom brugte vi vidst nærmest ingenting. Jeg bruger også virkelig meget og ofte på vores børn – og på mig selv, sådan så der ikke sker yderligere solskader. Og velkommen hjem fra ferie ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *