Fugleven: Sådan gik det vores Sky

Jer der følger med på Instagram husker måske at Sky var syg? Han kastede op, var stille og ikke rigtig sig selv. Åh, jeg var så bange for at han bare ville falde død om og vi skulle finde ham en morgen på bunden af sit bur.

Jeg fik flere tip fra andre fuglemennesker og konsulterede også et undulat internat online. Han skulle have så meget varme som muligt og det fik han i et par dage. Så var det som om han fik det lidt bedre… og så alligevel ikke. Hans adfærd var mærkelig. Han spiste, stak sin fod i halsen kastede op og spiste sgu lortet han kastede op og så startede han forfra. Rimelig klamt. Jeg talte igen med internatkvinderne og de fortalte, noget som jeg også selv havde kunne læse mig frem til. Adfærden ses ret ofte hos enlige fugle. Noget med den tror den har en mage og nogle unger der skal fodres (med gylp). Det opstår ofte hvis den er ensom.

Av. Man bør have to fugle netop af den årsag. De er flokdyr. Det vidste jeg selvfølgelig godt, men der er også enlige fugle der trives helt godt. Selvom børnene og jeg mange timer dagligt har været sammen med ham, så kan vi ikke erstatte en fugl. Åh. Vi fik Sky ret kort tid efter jeg blev skilt og han bragte os så meget glæde og kærlighed. Ja, det lyder sgu da skørt med sådan en lille skid med fjer på og det kom også meget bag på mig hvor tam han blev. Og hvor glad jeg hurtigt blev for ham. Men sådan en undulat er slet ikke dum og som sagt helt enorm social. Den lærte alt muligt, var kælen, gik altid med mig i brusebad og med de små i karbad. Den var med i sofaen når vi så fjernsyn, den spænede rundt på gulvet når børnene dansede, den var med i køkkenet når jeg lavede mad, med os i sommerhus, med da vi dansede om juletræet… bare med. Og så var den der, når jeg var alene uden børnene. De dage hang jeg virkelige meget ud med den. Crazy bird lady, I know. Men jeg kan bare ret godt lide dyr. Og lige meget om det er en hund, en fisk eller en fulg, så er det et KÆMPE ansvar at anskaffe sig et kæledyr.

Om natten sov den inde hos Selma i sit bur. Den sagde ikke en lyd, når den fik tæppet over buret. Og om dagen stod buret i stuen, ofte med åben låge.

Mens ungerne har haft online undervisning var vi dog nødt til at stille den på Selmas værelse, fordi den pippede lidt højt når der var undervisning og det var faktisk der den startede med at være lidt sær.

Jeg forsøgte alt. Men ærligt talt, så var den ikke glad. Den sagde ikke meget og når den var ude af sit bur, søgte den hurtigt tilbage til samme sted i buret hvor den kastede op. Jeg kunne ikke have det i mit hjerte og det kunne børnene heller ikke. Den så helt vildt ynkelig ud, som den sad der med foden inde i næbbet. Fugle er ellers meget velsoignerede, men den faldt sgu lidt af på den del.

Jeg talte med med børnene om, at den savnede en fugleven. Og jeg tænkte endnu mere over hvad jeg skulle gøre. Der var to alternativer. Anskaf en fugl mere, eller give Sky bort til en med fugle i forvejen. Jeg må tilstå at jeg ikke helt magtede en fugl mere. Det ville kræve at den skulle gøres tam, før de kunne sættes sammen – og det var virkelig et stort og tidskrævende arbejde at få ham så tam. Vi skulle have et større bur og det ville blive svært at tage det med i fx sommerhus. Ærligt talt, så kunne jeg mærke at jeg ikke helt magtede den opgave. Alene til tre børn og to fugle. Nej… Jeg besluttede derfor at finde et hjem til Sky. Finde ham en fugleven. Og nye menneskevenner.

Vi gav ikke mange penge for Sky, da vi fik ham som unge. Men jeg erfarede at en allerede tam ung undulat kunne indbringe en del på DBA. Derfor tænkte jeg straks, at jeg ville give ham bort ganske gratis, hvis bare man lovede at elske ham og at man havde fugl(e) i forvejen. Det skrev jeg i teksten. Jeg tænkte der nok ville gå nogle uger, før der var nogen reaktion på det.

Fuck mand, på fem minutter fik jeg over 100 henvendelser. Men så var der Flemming fra Vestegnen. Jeg kunne med det samme læse det i hans sms. Sky skulle bo hos Flemming. Han havde lige mistet sin højtelskede undulat – Blu, og havde derfor en undulat tilbage, som også savnede en ven. En smuk grøn pige undulat ved navn Sommer. Han havde siddet på DBA klar dagligt, men der havde ikke været nogen hvor det havde føltes rigtigt. Før han så min tekst og billedet af smukke Sky.

Han kom dagen efter og hentede vores fugl. Jeg får daglige billeder og sms’er af en glad Sky som er elsket lige så meget som han er vant til – nu bare med en fuglemakker ved hans side. De er ude af buret fra 7-20 hver dag og lever deres bedste liv. Det blev et meget langt indlæg om en meget lille fulg, men jeg kunne åbenbart ikke gøre det kortere. Jeg elsker den skid sådan ægte. Og at vi gav ham væk var ren kærlighed og mig der ikke magtede en fulg mere. De to store børn var helt med på det, de kunne heller ikke holde ud at se ham så dårlig. Kalle havde svært ved helt at forstå det, han var meget meget meget glad for Sky og de havde noget helt særligt de to. Han er dog okay nu og vi griner, når vi taler om at Sky måske skal være fuglefar. Og så er det hyggeligt, at vi får lov at følge med.

Sms fra i går lyder således: “Sky er dejlig. Tak fordi du valgte os. Vi vil passe rigtig godt på ham”

Sommer & Sky

(Visited 8 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Jeg har én til én stået i samme situation. Kæmpe kærlighed til sådan en lille makker. Græd hele vejen til Sydsjælland hvor jeg afleverede hende til sin nye familie. God vind til jer ❤️

 • Åh det er lige så jeg får våde øjne… for 2 år siden gik jeg med til at give mine piger et lille hamster. Jeg skulle bare ikke røre det, for var slet ikke til sådan nogle dyr. Efter at have købt bur og div, kørte vi ud og købte vores lille hvide dværghamster Fnug. Den første hånd hun hoppede op i var min-og jeg forstår det stadig ikke idag. Men pigerne elskede hende, og det gjorde jeg også. Vi havde hende 1,5 år, så blev hun pludselig syg på min store piges fødselsdag i august. Hun døde 2 dage efter, på trods af hun fik pencillin og smertestillende. Det var hårdt. Og sikke mange tårer. Hun var et lille fnug, men hun var utrolig sød, blid og kom så snart man kaldte på hende. Et lille væsen som berigede vores, og ikke mindst mit, liv.
  Nu står buret i kælderen, det var lige hårdt nok for min yngste, til at vi skulle have et nyt hamster.
  Tilbage til dit indlæg-hvor er det fint at han har det godt igen. Jeg blev helt varm om hjertet. Men blev også lige mindet om vores egen lille Fnug.
  Knus Stine ❤️

  • Lille Fnug, åh hvor sødt. Forstår godt at den bragte stor glæde hos jer. Og kærlighed. Det gør de bare de dyr der.
   Kram Trine

 • Åhhh … Wow! Nu tuder jeg sgu sådan ægte. Jeg bliver så rørt når det handler om dyr og gode mennesker der tager sit ansvar alvorligt. Sommer og Sky. Den smukkeste kærlighedshistorie jeg har læst længe. Tak fordi du deler den slags. Også. ❤️

 • Sikke en gribende historie. Kærlighed til dyr er så fin en oplevelse for både voksne og børn, og størrelsen på dyret er ikke afgørende. En klog hundedame sagde engang til mig, da vi begyndte at have problemer med vores hund, at man ikke altid er den beste ejer for sit kæledyr. Og det gjorde beslutningen om at finde et andet hjem til ham lettere. Nu har vi selv undulat. Først en, så to og så en igen, da den første døde overraskende ung. Men i morgen henter vi en ven til ham.

 • Åh sikke en gribende historie. Vi har selv undulat. Først havde vi en, så to og så en igen, da den første døde overraskende ung. I morgen henter vi en ny ven til ham. Da vi engang havde en hund, som begyndte at volde os problemer, sagde en klog hundedame til mig, at man ikke altid er den bedste ejer for sit kæledyr. Det synes jeg er rigtigt og det gjorde det lettere for mig at finde et andet hjem til ham. Pøj pøj med hele situationen

 • Åh Gud, hvor er det dog den fineste historie!
  Jeg kan godt forstå, det var en svær beslutning, men hvor er det dog godt, at Sky kom til Vestegnen, han ser så glad ud❤️
  Tænk, at han stak foden i halsen! Søde, fine fuglenus❤️

 • Jeg sidder og småtuder❤️ Hvor er det dejligt at Sky har fået et nyt kærligt hjem og en fugleven… Jeg elsker virkelig også dyr og når jeg tænker på at vores hunde kun er på lånt tid, begynder jeg at græde… min mand minder mig om at de stadig er hos os og at de små skiderikker bliver nok så gamle. Tak for et dejlig indlæg, crazy birdlady?❤️

 • Ååå – så rørende! Høres ut som du gjorde det helt riktige selvom det var vanskelig… Sommer og Sky ser perfekte ut for hverandre!

 • Årh så fint et indlæg – det rammer en anden fuglemors hjerte ❤️
  Jeg er også ramt – vores ældste fik en fugl da vi flyttede sidste forår. Han er 11 og det var det der skulle til for at gøre flytningen ok for ham. Vi var IKKE fuglenennesker. Indtil vi fik Steven. Han skaber så meget glæde den lille undulat. Han fik en ven som har kopieret Stevens tamme adfærd og det betød virkelig meget for ham at få en fugleven så ingen tvivl om at de er meget sociale dyr. Godt han kom til Flemming og i ved han har det godt!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *