Forventninger, miljø og nemt med sundt på

Annonce

Ajj, jeg har sådan glædet mig til at prøve det her fine mad-koncept. Jeg har glædet mig af flere årsager. Først fordi mit repertoire af opskrifter er ved at være lidt slidt i kanten og en kende kedelige, så altså simpelthen for at blive inspireret på ny. Dernæst har, især jeg, i lang tid gerne ville spise mindre kød og med Simple Feast er der i hvert fald garanteret tre dage uden. Og til sidst, så synes jeg det er fantastisk at folkene bag ikke går på kompromis med noget som helst i forhold til vores moder jord. Alt er afstemt og emballagen, som maden kommer i er plantebaseret. “Køleelementet” som holder maden kold under levering er postevand som blot er frosset ned og når det er tøet op igen, så er det lige til at drikke. Genialt!

Hvis ikke du kender konceptet, så vil jeg lige kort fortælle hvad det går ud på. Vi er selv lige startet og jeg vil om en lille måned lave en opfølgning på, om det levede op til mine forventninger for vores familie. Jeg har prøvet det i et par dage nu og indtil videre ligner mit ansigt en smiley, en af dem med stjerner inde i øjnene.

Det er ugekasser som kommer lige til hoveddøren, og de stiller det blot hvis ikke du er hjemme. Den del er fantastisk, for jeg kan godt være lidt træt af at skulle være hjemme på et bestemt tidspunkt på dagen. Alt mad er 100% økologisk og så kan man ellers vælge om man ønsker kassen med vegetarisk eller vagansk mad. Ugekassen er fuld af aftensmåltider til tre dage. Det er enormt overskueligt, da alt er pakket i små gennemsigtige beholdere, hvor der står dag 1, dag 2 og dag 3 på. Alt i de små beholdere er allerede tilberedt, så det meste skal blot anrettes, varmes og måske lige skæres lidt til. Det tager omkring ti minutter at tilberede hvert måltid. Al emballage er bionedbrydeligt, så selvom det ligner plastik- er det emballage lavet af fx affald fra sukkerrør, majs og sukkerroer.

Jeg vil slet ikke kalde mig hellig, i forhold til vores levevis og egentlig er jeg bare et helt almindeligt menneske. Som vi jo alle er. Jeg får dog fra tid til anden beskeder fra folk, som fx. har set mig drikke iskaffe af plastik og at netop jeg skal være et godt forbillede og alt sådan noget – og det blot fordi jeg er blogger/instagrammer. Jeg sætter ind hvor jeg kan og prøver at gøre det rigtige. Men jeg kan simpelthen ikke være perfekt i alt hvad jeg gør. Derfor er det her en af mine tiltag og det føles uendelig godt i maven. Vi undgår madspild 100 %, undgår plastik og andet emballage – i hvert fald i de tre dage om ugen vi laver mad fra Simple Feast og det er så fedt. Og for god ordens skyld, sætter vi selvfølgelig også ind andre steder. De steder, hvor vi kan og hvor det giver mening for os og for jorden vi lever på.

I kassen medfølger en slags opskrift eller manual er det nok nærmere, for maden er som sagt mere eller mindre lavet. Men den er opsat i overskuelige punkter. Og meget nem at arbejde ud fra. Hvis man lige har brug for lidt mere info, kan man hente appen, hvor der er yderligere vejledning at hente samt information om maden.

Noget jeg har tænkt lidt over med det her samarbejde, det er det her med æstetikken. Simple Feast er i sig selv SÅ smukt et produkt og der er tænkt på alt i forhold til farver og harmoni. Det er fine farver fra grøntsager og enkeltheden er spot on på mærkaterne. Jeg laver maden, fordi den skal spises og med tre små børne bananer omkring, så må jeg altså tilstå at jeg ikke får det anrettet sådan helt sirligt og smukt. Smagen er den samme, men i får altså ikke maden anrettet perfekt på tallerkner herfra, for sådan er det altså ikke i virkeligheden. Jeg er alene med dem om eftermiddagen og har ofte en lille hjælper eller to i køkkenet – nogle af dem rundt om den ene ankel – og det vægter jeg langt højere. Ha ha , måske ikke lige det med ankelen, men I forstår ik? Det her med at have hjælpere, det gør altså også at maden er sjovere for dem at spise, når vi kommer dertil. Jeg var nemlig lidt spændt på om de ville være med på konceptet. Mine børn er ikke kræsne og spiser langt det meste, men det er ikke så ofte vi har spist vegansk i flere dage i træk. Eller aldrig faktisk. De er ikke så vilde med alle mulige salater, men den varme ret, den har de været glad for og så er det let lige at snitte lidt gnavegrønt til dem udover. Min mand er også svært glad for en bøf eller noget hakket kød – eller bare kød. Han elsker kød. Men jeg citerer ham lige ” Det er faktisk overraskende lækkert “. Selvom der ikke er kød med, så mangler det ganske enkelt ikke. Jeg tror faktisk slet ikke mine børn tænkte over, at vi tre dage i træk ikke spiste køb. Jeg elsker at de er med på at smage, og her får de muligheden for at smage krydderrier og retter jeg ikke selv ville have lavet. Min mand og jeg ELSKER mad, og næstefter at jeg godt gad mine børn var tosprogede, så er det sejt de kan lide det meste og jeg håber de bliver ved med at være nysgerrige på mad. Tre dage er helt perfekt, og gør at jeg ikke går helt død i mine egne klassikere. Indtil videre er hele husstanden meget positive og vi glæder os helt vildt til at modtage næste kasse med mad. Især mig som står for maden i hverdagene. Shit det er rart, ikke at skulle tænke så meget selv.

Hvis I skulle have fået blod på tanden i forhold til at prøve Simple Feast, er det mega snildt at oprette sig her og jeg synes som sagt det er vildt skønt, at de ikke skal have en nøgle, eller at man skal være hjemme på et specifikt tidspunkt. Nemt med sundt på, hele vejen rundt.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *