Familievenlig hokkaidosuppe med kokosmælk og ingefær

Jeg lavede sådan en afstemning henne på Instagram, hvor jeg spurgte om I overhovedet gad mine opskrifter her på bloggen. Og det gad I godt! Jubii. Jeg håber, at jer der kun læser med her, uden at følge med på Instagram også gider.

I tre ud af ugens syv dage modtager vi måltidskasser fra Simple Feast, men næsten alle andre dage er det mig der laver mad i vores køkken. Hvis tiden er til det og overskuddet, så er det noget jeg elsker højt. At stå derude og skabe noget, som på relativt kort tid er færdigt og kan nydes sammen – det gør mig glad. Også selvom vores måltid,  ofte er overstået på få minutter. Livet med børn, tænker mange af jer kender det.

Det er sæson for alle mulige forskellige typer af græskar og herhjemme elsker vi især hokkaido græskaret. Vi laver masser af ovnbagte hokkaido, som vi spiser som tilbehør og så laver vi (jeg) hokkaidosuppe med kokosmælk. Det er min suppeopskrift som jeg gerne vil dele med jer. Jeg bruger sjældent selv opskrifter, men laver al min mad ud af hovedet og bliver mest bare inspireret af det jeg ser, når jeg står i netto, handler på Nemlig eller stikker hovedet ind i køleskabet. Suppen her har jeg dog lavet mange gange på mere eller mindre den samme måde. Men den er god, hvis man har noget der skal bruges fra køleskabet, for man kan sagtens udskifte nogle af grøntsagerne. Vi spiser faktisk suppe hele året, fordi alle i familien elsker det og så synes jeg det er en super god måde at få en masse nærende grøntsager i mine børn. Ikke fordi de ellers er kræsne, men med en suppe spiser de helt sikkert flere forskellige typer grøntsager, som de ikke ville have spist, hvis jeg havde kogt dem som tilbehør.

Jeg har delt en anden børnevenlig tomatsuppe her.

Hokkaidosuppe med kokosmælk

Når jeg laver sådan en suppe, så laver jeg altid til to dage til os fem mennesker. Hvis man blot vil lave til en enkelt, så bare halver mine doser. Vi skifter bare tilbehøret de to dage.

Du skal bruge:

2 stk hokkaido græskar, vasket og rengjort for kerner

2 dåser kokosmælk

3 almindelige løg, grofthakket

5-6 fed hvidløg, hakket

4 -5 tsk ingefær entet revet eller skåret i tern

4-6 gulerødder, skåret i mindre stykker

1 rød peber, skåret i mindre stykker

(peberfrugten kan erstattes af andet fra køleskabet -fx kartofler eller andet som fylder lidt i suppen)

4 tsk karry

2 tsk gurkemeje

Vand eller boullion

Forskelligt tilbehør:

Frisk koriander eller timian

Creme Fraiche

Evt. bacon (kylling)

Suppehorn 

Brød

Jeg gør mig på ingen måde umage, når jeg hakker de forskellige ingredienser. For det skal i sidste ende blendes, så egentlig sørger jeg bare for at vaske grønsagerne grundigt og bruger dem i suppen med al skræl på.

Jeg halverer græskarene og tager kernerne ud med en spiseske og så skærer jeg nogle grove stykker. Skrællen kan sagtens spises. Når jeg bager dem i ovnen, er det også med skræl og det smager så dejligt. Man kan også gemme kernerne og riste dem på panden til topping.

  • I olivenolie svitser jeg karry og gurkemeje. Hurtigt derefter tilsætter jeg løg, hvidløg og frisk ingefær. Efter et par minutter tilsætter jeg gulerødder og lader dem lige få lidt farve i 3-5 minutter. Så i med hokkaido stykkerne og den røde peber.
  • Jeg kan godt lide at det får den der lidt “svitsede” smag, inden jeg tilsætter vand som kun lige skal dække grøntsagerne. Jeg kan godt bruge boullion, men jeg synes faktisk at ingredienserne her giver rigeligt smag, så oftest bruger jeg bare vand.
  • På med låget i circa 20 minutter, hvor suppen simrer ved lav varme.
  • Derefter blender jeg hele pivtøjet med min stavblender.
  • Tilsætter kokosmælk – alt efter hvor tyk og cremet suppen ønskes, kan man lige justere mængden her. Varmer hele suppen igennem.
  • Til sidst smager jeg til med salt og peber.

Servering

Søren og jeg elsker spicy mad, så vi spiser suppen med chili på. Ellers topper vi med creme fraiche – som børnene også elsker, og koriander. Børnene (og Søren) får også suppehorn ned i suppen og nogengange også bacon eller kylling på toppen

Jeg håber I kunne bruge min lille opskrift her på en mild og cremet hokkaidosuppe med kokosmælk. Hvis I ikke gider smagen af kokosmælk kan denne forestående snildt erstattes af fløde.

Bon appetit.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Jeg synes du skal gå til medierne! Og eventuelt kontakte den nuværende minister for området. Vores system er simpelthen blevet så åndssvagt! Og hvad fanden bilder hende skrankepaven sig ind! Seriøst at hun kan holde sig selv ud!!

  • Velkommen Til Danmark anno 2019 desværre er det sådan at befolknings grupper fra Asien og syd Amerika ikke har de samme vilkår som folk fra Mellemøsten hvorfor ved jeg ikke min kone sidder 11000km væk fordi udlændinge styrelsen skulle bruge 6 månder til at træffe en afgørelse om hun kunne få sin opholdstilladelse tilbage til trods for hun kunne dokumentere at hun havde job fra første dag I DK har kun set min kone 5 uger det sidste halve år og det ser ikke ud til hun får den tilbage så er jeg gift med en jeg ikke kan se det meste af året .

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *