Familietur til Karlstrup Kalkgrav

Endnu en smuk dag. Og første gang i ugevis at jeg forlader Nørrebro. Jeg havde allieret mig med ungerne far i dag, vi havde aftalt at køre en tur ud af byen. Både for at strække benene, men ved gud også for at strække øjenene. Jeg trænger så meget til at se noget andet. Til at opleve noget andet. Tænker alle har det nogenlunde sådan. En af mine naboer fortalte om Karlstrup Kalkgrav og sagde at der sjældent var særlig mange mennesker, hvilket straks gjorde stedet som et oplagt mål at besøge i corona dagene, hvor vi ikke må være tæt på andre. I normale tilstande, rummer Nørrebro masser af dejlige grønne åndehuller, men det er der alle gerne vil hen pt – så der holder vi os fra.

Solen havde dog lokket lidt flere mennesker til Karlstrup kalkgrav, men stedet er rimelig stort og det var let at gå helt alene eller holde fin afstand. Det tager cirka en halv time i bil fra København. Hold nu magle, der var så smukt, at det lige gav et sug i min mave da vi ankom. Ungernes første kommentar var, at det lignede Thailand og det gjorde vandet i hvert fald også. Vi havde madpakker med og så havde jeg også pakket badetøj og håndklæder til de to store børn. De sprang sgu i, begge to. Jeg skulle ikke nyde noget, men det så faktisk virkeligt lækkert ud, selvom det var iskoldt.

Jeg forstår slet ikke, at jeg aldrig har været der før – eller måske har jeg, som lille og kan bare ikke huske det. Vi gik rundt om søen, som er en tur på omkring 2 kilometer, men man kan sagtens gøre turen meget længere, da der er stejle skrænter og skov i området også.

Lille frøken rokketand, svært tilfreds med at hun kom i. De ville bare mere og mere, alt imens andre børn gik forbi i fuld flyverdragt, så jeg fik nærmest helt dårlig samvittighed. Der var dog fuldstændig læ på den lille skænt de badede fra og det var nemt at få varmen igen.

Jeg elsker at skabe sådanne minder og måske især lige nu, hvor vores familie ikke er som den plejer og det nye kræver tilvænning. Jeg ved det betyder meget for børnene, at vi som forældre stadig kan tage på små udflugter sammen. Og så er det jo også rart for den forældre børnene ikke lige er hos, at få set børnene og få taget toppen af savnet.

Mange af træerne havde lysegrønne knopper og det var tydeligt at se, at foråret er godt på vej. Jeg forestiller mig, at området er endnu smukkere, når først det hele står i flor. Vi var der blot i nogle timer og så tog vi tilbage til byen. Herhjemme igen, kan jeg mærke at turen har givet mig lidt mere overskud til at klare de næste (mange) dage på matriklen. Vi skal ingen steder i påsken og skal “bare” være i vores gård, som vi har været de sidste tre uger.

Ps. Det er ikke ulovligt at bade, men det bliver frarådet. Derfor skal man selvfølgelig tage sine forholdsregler. Mine unger dyppede bare, kunne bunde og var under skarpt imens.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • YNGLINGSEMNE ? som barn lærte min mor mig at slå masker op, som teenager hjalp hendes veninde mig med at strikke et par fingervanter. Som 18-årig var jeg i en trafikulykke og fik piskesmæld, strik var det eneste jeg kunne få tiden til at gå med uden at jeg fik flere smerter. Så det blev halstørklæder til det helt store guldmedalje. I 20-erne lærte min bedstemor mig at tælle masker og lave ind-og udtagninger, så jeg kunne udvide til sokker.. haha.. nu her som næsten 32-årig strikker jeg næsten alt til min mand, børn og mig selv, og man ikke i tvivl om at jeg har det ægte dårligt(gravidkvalme) hvis der går en dag uden jeg strikker og selv min fysioterapeut kan mærke hvis jeg ikke strikker “nok”.. så strik er ikke bare afstressende for hjernen, men også for min krop. Og den BOG er en af de eneste fra LHS med børneopskrifter jeg ikke har.. 😀

  • Jeg lærte at strikke da jeg fik min ældste, som lige er blevet 8 år. Jeg kunne godt bruge lidt nyt inspiration til strikke opskrifter ❤❤

  • Jeg lærte at strikke for et halvt års tid siden, og er ikke stoppet siden! Jeg bliver faster om en ca. En måned og denne bog ville være perfekt så jeg kan forkæle min kommende nevø/niece! ?

  • Jeg startede i mit 1. sabbatår, men lagde det væk igen i et par år indtil jeg så startede på jordemoderuddannelsen. Der er der virkelig mange der strikker, og det var så hyggeligt og motiverende, at der altid var nogen at spare med. Vores underviser holdte/holder endda strikkecafé!

  • Jeg har lært mig selv at strikke via youtube for 6 år siden. Det har grebet om sig, så nu strikker jeg hver dag. Jeg bliver snart moster, så derfor vil det kunne være skønt at kunne forkæle med hjemmestrik i barselsgave.

  • Jeg har lært mig selv at strikke via youtube for 6 år siden. Nu har det grebet om sig og jeg strikker hver dag. Jeg bliver snart moster, så det være skønt at kunne forkæle med strikkede barselsgaver i nyt design.

  • Jeg lærte at strikke som barn og det blev til et hav af grydelapper og dukkehalstørklæder. Og de sidste par år har jeg udvidet min kunnen vha Youtube og Lenes grundige opskrifter med forklaringer. Jeg ville elske at vinde bogen, så jeg kunne strikke smukke sager til mig og min datter.

  • Uhh, den fineste strikkebog ? Den ønsker jeg mig! Jeg kan strikke ? Har lært det af min mor, som jeg i øvrigt har foræret strikkebogen – jeg vil nu gerne have min egen ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *