Etnicitet og åbenhed i hjertet.

Jeg læste for ikke så længe siden at Nørrebro er den bydel i København med flest forskellige nationaliteter. Det er slet ikke noget jeg sådan går og tænker over, men jeg er simpelthen vild med at mine børn vokser op et sted, hvor der er alle mulige slags mennesker. Om de har turban, tørklæder, mundbind eller mandekjoler på. Er sorte, brune eller hvide det er slet ikke noget de lægger mærke til, for de ser alle disse forskellige mennesker hver dag i gadebilledet. Og for dem er det billedet af Danmark, billedet af mennesket og hvordan vi klæder os er ikke noget de tænker stort over. Nu er Nørrebro så også rimelig meget hipstere, flippere, og fædre med stram buks og fuldskæg på, så vi har lidt af det hele her. Som beskrevet tidligere bor vi et et lille smørhul med rigtig mange familier og lige præcis i vores gader er der overvejende mennesker med lys hud og sådan er det (desværre) også i skolen som Alfred går på og i de smås institutioner. Der er det faktisk meget få med anden etnisk herkomst og det er jo faktisk helt forkert, for det giver i hvert fald ikke et korrekt billede af Nørrebro. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor det er sådan, for det er en offentlig skole – men der ligger en privat skole for muslimer ikke langt herfra og måske mange går der. Jeg synes egentlig det er lidt ærgerligt at det ikke er mere ligeligt fordelt, så det ikke bliver så ghettoagtigt og opdelt på trods af vi næsten bor lige oven i hinanden.

Til gengæld er der i Kalles vuggestue en masse af de voksne (pædagogerne) som kommer forskellige steder fra med eksotiske navne. Kalle har fra første dag kastet sin kærlighed på en mandlig pædagog og som Alfred ville beskrive ham, så er han brun i huden, jeg ville nok nærmere sige han var ret så sort i huden. Han er så fantastisk og de to har noget helt særligt sammen. Og jeg ville egentlig bare sige at jeg elsker at mine lille lyse Kalle bliver passet på og elsket af så mange forskellige nationaliteter og farver. Jeg håber det gør, at han vokser op som sine søskende, med et hjerte som har plads til alle. En af de første dage i vuggestuen, hvor jeg var med, overhørte jeg en af de kvindelige pædagoger synge hjulene på bussen og det var sådan lidt gebrokkent cirkusdansk (skrevet med kærlighed), men på den dejligste måde. Når jeg skriver om alle disse nationaliteter, er de jo selvfølgelig alle sammen danskere, men i ved hvad jeg mener. I forhold til at være åben, så er der i Selmas børnehave et par homoseksuelle mænd, de var der også da Alfred gik der og igen gør det mig altså bare glad, når mine børn synes det er helt almindeligt at mænd er kærester med mænd, at børn kan have to mødre eller bare en enkelt uden en far og at der findes mange måder at drive en familie på. Jeg husker slet ikke, at det var noget man var så åben omkring da jeg var barn. Det er selvfølgelig også mange år siden, plus at det var i en lille by. Jeg ved godt at der er en masse problemer, også her på Nørrebro og at mange udefra tænker at vi nærmest bor i en krigszone. Sådan føles det ikke. Slet ikke.

Hav en fin dag.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Den form for mangfoldighed kan jeg godt lidt savne her i vores lille forstad (nu du skriver det, og jeg dermed kommer til at tænke over det). Omvendt er der også to tvillinger i vores søns børnehave, der har to fædre, og jeg blev simpelthen så varm om hjertet, da de to lige var startet på stuen, og vores søn med den største selvfølgelighed og naturlighed fortalte mig, at “K og V har to fædre og ikke en af hver.” Nå ja, det var bare deres familiekonstellation og så videre til noget, der faktisk var vigtigt 😊

  • Den form for mangfoldighed kan jeg godt lidt savne her i vores lille forstad (nu du skriver det, og jeg dermed kommer til at tænke over det). Omvendt er der også to tvillinger i vores søns børnehave, der har to fædre, og jeg blev simpelthen så varm om hjertet, da de to lige var startet på stuen, og vores søn med den største selvfølgelighed og naturlighed fortalte mig, at “K og V har to fædre og ikke en af hver.” Nå ja, det var bare deres familiekonstellation og så videre til noget, der faktisk var vigtigt 😊

  • Dett samme gør sig gældende i vores vugger. Både børn og pædagoger er af mange forskellige herkomster – og det er da ret fantastisk, synes jeg 😊

    RIgtig god pinse!

  • Dett samme gør sig gældende i vores vugger. Både børn og pædagoger er af mange forskellige herkomster – og det er da ret fantastisk, synes jeg 😊

    RIgtig god pinse!

  • Det er lige præcis der børn er så fantastiske og det må vi jo som forældre prøve at holde dem i når de vokser op. Tænker jeg. Er sikker på i har så meget andet godt hos jer også. God weekend og Pinse

  • Det er lige præcis der børn er så fantastiske og det må vi jo som forældre prøve at holde dem i når de vokser op. Tænker jeg. Er sikker på i har så meget andet godt hos jer også. God weekend og Pinse

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *