Er jeg kedelig? Har jeg været kedelig i 9 år?

Jeg overhørte en samtale mellem to kvinder den anden dag. Den handlede om, hvorvidt man havde været fuld siden man var blevet nogens mor. Og om hvorlænge der var gået, fra man blev mor til man var i byen med alkohol i blodet.

Det fik mig til at tænke på, at jeg ikke sådan rigtig tror jeg har været ægte beruset i 9 år. Det er immervæk lang tid. Det er jo egentlig fuldstændig ligegyldigt, men det fik mig alligevel til at føle, at jeg måske sammen med mor-hatten er blevet røvsyg? Før jeg blev mor gik jeg en del ud og drak også vin og drinks – og dansede på bordene og gik ofte hjem som den sidste. Shit det er evigheder siden. Et andet liv siden. Livet var dog mit og både det og nutiden jeg lever i, ja det hele er jo mig. Mens jeg sidder her og bliver helt nostalgisk, så føler jeg mig sgu gammel og kedelig. Jeg er nok bare blevet magelig, for når jeg er ude, så sidder fornuftige Trine altid i baghovedet og siger med hviskende skinger stemme, at jeg sikkert bliver vækket af minimum et barn klokken 05.59 dagen efter og at jeg ikke kan overskue dagen med børn og tømmermænd. Da vores første barn Alfred var baby og jeg var stoppet med at amme, kunne jeg måske nok godt havde fundet overskuddet frem til tømmermænd, men min mor var lige død og jeg havde slet slet ikke lyst til alkohol, eller til at danse på bordene – selvom jeg nu tænker, at jeg bare skulle havde gjort det. Det havde sikkert været godt for mig, ligesom det havde været godt for mig at tage ned til vandet og råbe. Men jeg gjorde ingen af delene. Jeg var mor, for det faldt mig let og det tog de triste tanker væk. Så blev jeg gravid med Selma og så var der to små børn i hytten. Så gik der nogle år med to små, uden mange pauser og så kom Kalle og jeg har stadig ikke sådan ægte fyret den af ude i nattelivet. Kun semi. Det er jo ikke fordi, at det nødvendigvis kræver alkohol, det gør det faktisk ikke – og faktum er at så mange år uden synderlig meget promille, har gjort at jeg er halvvissen efter et enkelt glas rødvin, så jeg ville være let at drikke ned under bordet. Det var ikke som i gamle dage, hvor jeg helst drak shots (mange) og whisky og cola. Eller da nogle veninder og jeg havde en teori om at White Russian var en ideal drink, fordi mælken ligesom dannede en hinde i maven, som gjorde at vi kunne tåle mere. I guder.

Søren han er bedre til stadig at give den fuld skrue og så bare skide på, at der er en dag efter, med børn og pligter og det misunder jeg ham faktisk stort. Og oveni det, er han super sej til at stå op om morgenen. Jeg ville sådan ønske at jeg engang imellem, bare kunne slippe og skide på dagen derpå, for det skal jo nok gå og helt inde under alle mor lagene er jeg jo stadig mig. Mig som både er mor, men også elsker en god fest, shots og musik – jeg skal måske bare kratte lidt og se om ikke jeg kunne finde tilbage. Sådan så det bliver lidt et miks mellem begge verdener. Til gengæld så fik jeg først børn som 31 årig og jeg havde heldigvis en del overskud på festkontoen inden. Så hvis bare jeg snart kommer i gang igen, så tror jeg helt sikkert det udligner sig. Jeg er også helt sikker på, at jeg måtte blive liggende i min seng ligeså længe jeg havde lyst dagen efter, problemet er bare at børn har gjort at mit sovehjerte er virkelig dårligt og at mine ører de hører ALT, selvom de sover. Og tre børn i stuen kan simpelthen ikke foregå lydløst.

Jeg ved sgu ikke om jeg er blevet kedelig, jeg er bare blevet mor og i de her år står druk og dans måske ikke lige øverst, men jeg har nu altid været overbevist om at det nok skal komme tilbage (ligesom vild sex?). Jeg aftalte faktisk for flere år siden med en veninde, at fyrrende skulle være vores år. Vores år uden alt for små børn, det bliver nok lige skubbet en kende – men jeg kan mærke at jeg trænger til en god fest med veninder under armen og uden den skingre hviske stemme i mit øre. Og egentlig når jeg sidder her og tænker, så tror jeg faktisk stadig jeg er lige festlig – de sene nattetimer er bare blevet byttet ud med gode restaurantbesøg, masser af caféhygge med veninder og snak og alt sådan noget, det kan næsten gøre det samme, som en sen nattetime der ofte afsluttes med en fedtet kebab. Næsten.

Så hvis jeg havde været en del af samtalen mellem de to kvinder, så havde mit svar været 9 år og på en måde er det lidt flovt. Også selvom jeg i sidste ende nok ikke er gået glip af så meget. Nå ja, og hvis der er noget moderskabet har lært mig, så er det at det meste i livet er en periode og livet med små børn varer jo ikke ved forevigt.

Dengang der var masser af flasker på bordet, lyse striber, afslørende toppe og tandpastasmil.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Jeg stemmer for at du tager i byen på lørdag! Med alle veninderne under armen, tager en masse selfies undervejs, lader manden passe hjem og børn hele søndag – og fortæller os alt om det i næste uge! 😉

  • Ha ha, ihhh det lyder ellers dejligt. Jeg skal faktisk til julefrokost på fredag, så måske jeg vover mig ud i et par shots. Mon ikke der også ryger et par selfies indenbords. Kh Trine

  • Jeg har fødselsdag 1. advent, så det ville da være det ultimative at vinde 😃🤞🏻 Jeg forbinder duften af allehånde og nelliker med jul 🤶🏻

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *