En ny virkelighed: Aktivitetsliste til voksne og børn

Sikke en tid vi pludselig befinder os i. En helt ny virkelighed. Den er bestemt ikke rar og jeg går fra at være trist, bange og nervøs over både nutiden og fremtiden, til virkelig at stramme mig an for at bevare min optimisme.

Pludselig er mine bekymringer om skilsmisse og børn faldet lidt i baggrunden og afløst af en helt anden krise. Et Danmark der er lukket ned med corona virus. Jeg er bekymret over hvad der kommer til at ske, for faktum er at vi alle bliver ramt på den ene eller den anden måde. Jeg selv er mega bekymret for min egen enkeltmandsvirksomhed. Det er ikke mange dage siden, at jeg talte om udvikling og investering, til at jeg nu træder nogle skridt tilbage. Jeg har fået udsat en del arbejde, men desværre også helt aflyst noget af det jeg tjener mine penge på.

Voksenaktiviteter

Indlægget her skal (heldigvis for jer) ikke handle om mine bekymringer. Jeg vil forsøge at holde min ja-hat på hovedet og prøve at få det bedste ud af de dage, vi skal tilbringe sammen i hjemmet. For jeg synes, selvom det måske lyder skørt lige nu, at der også kommer gode ting ud af sådan en krisesituation. Vi rykker sammen. Næstekærlighed ser jeg rigtig mange steder lige nu og det luner mit hjerte. Og så tror jeg også, at vi på den anden side af den her situation, kommer til at tage noget godt med os. Om ikke andet, så er jeg sikker på, at vi i endnu højere grad vil sætte pris på vores hverdag og det vi har.

Nu til lidt forskellige bud på, hvad vi kan gøre i ugerne der kommer.

 • Hvis man har tid og overskud til overs, så er der rig mulighed for at hjælpe andre der ikke har det. Eller række ud og selv bede om hjælp. Tjek seje Cathrines (Rockpaperdresses) facebook side “I Danmark hjælper vi hinanden – COVID19” , hvor man kan få overblik over hvem der har brug for hjælp og omvendt. Det kan være børnepasning, hjælp til at handle, hjælp til at bringe noget fra en by til en anden, eller noget helt andet. Det er bare om at melde ind.
 • Jeg har allerede delt et indlæg, som handler om en mindre make-over i mit køkken. Noget der er både hurtigt og budgetvenligt. Jeg tænker i det hele taget, at noget af den tid vi får, kan bruges til at få gjort det, man længe har ville gøre. Jeg går snart igang med endnu en mindre make-over ude på mit meget lille badeværelse. Og i dag, er jeg begyndt på noget jeg længe har tænkt inde på Selmas værelse.
 • Jeg har også fået ryddet op i mit garderobeskab og det fortætter jeg med at gøre i mine køkkenskabe de næste dage. Det er bare om at føle sig en smule effektiv, så der ikke går alt for meget skærm i den.
 • Få slettet og sorteret alle de billeder der ligger og fylder i kamerarullen. Jeg selv har så mange, at jeg ikke tør sige det højt. Jeg er begyndt i går og tænker at slette tusind billeder hver dag de næste fjorten dage #bloggertype
 • Jeg tænker også, at jeg ved samme lejlighed, vil få lavet et par fotobøger. Det er lang tid siden, at jeg har fået billeder ud på papir og jeg ved mine børn elsker at få dem i hænderne. Jeg synes de ser pæne ud, dem man kan lave her.
 • Støt alle de lokale forretninger i dit nærområde, ellers er de der måske ikke når det her er overstået. Støt de små virksomheder. Køb eventuelt gavekort, som kan bruges når smittefaren er slut. Mange af forretningerne har også en hjemmeside. Støt restauranter og caféer. Tag det med hjem, eller bestil take away, book måske et bord ud i fremtiden. De har brug for det.
 • Tag ud i skoven eller til stranden. Brug naturen, det giver god energi. Og derude er det lettere at være sammen med andre mennesker på afstand.
 • Måske en lidt mærkelig aktivit. Men der er ofte lus i mine børns skole og børnehave og jeg tænker, at den her lukning kan være ideel i forhold til at komme de små sataner til livs. Kæm jeres børn, jeg vil i hvert fald få kæmmet mine, også selvom de ikke klør eller viser tegn på, at der er noget.
 • Når børnene sover, så se “Fra 1-værelses til strandvejdsvilla” på TV2 Play. Tænker at alle har været gennem Love is Blind på Netflix?
 • Jeg tænker at rigtig meget aktivitet bliver online den næste tid. Der findes allerede en del tiltag, med online koncerter, fredagsbarer og andre “sammenkomster” a la #alenesammen . Jeg ved Camilla, som er Instagram ekspert kommer til at køre et webinar, som handler om hvordan man booster sin online forretning – særlig godt at have styr på lige nu, i de her lidt svære tider. Jeg skal selv være med. Det er GRATIS og finder sted (online) på mandag klokken 13 og man skal blot tilmelde sig her.
 • Man burde løbe en tur. Hvis ikke man har muligheden for det, er der masser af tid til fx at dyrke online yoga hjemme på stuegulvet.
 • Lige nu køber danskerne ikke avisen Hus Forbi, som de hjemløse og udsatte er meget afhængige af at vi gør. Derudover lukker steder, hvor de hjemløse kan få et måltid mad og en seng. De er derfor i en yderst presset situation. Hvis man har muligheden kan man sende et bidrag via mobile pay. Læs mere her.

Samtaler med børn om Corona

Børnene skal aktiveres de næste uger (eller måneder). Tænker, at det for de fleste bliver en blanding af hjemmesundervisning, forskellig aktivering og masser af hygge. Jeg selv er lidt udfordret med tre forskellige aldre og behov. To som skal hjemmeskoles og en tredje, som mest bare skal lege. Han kommer dog til at være med på nogle af opgaverne. Jeg tænker at prøve at gøre det så hyggeligt som muligt med madpakker og frikvarter, vel vidende at vi alle sammen helt sikkert får pip på et tidspunkt.

Jeg synes det er lidt en balancegang i forhold til hvor meget, vi skal tale om conona med ungerne. De kan jo godt blive bange. Mine to store var ret bange lige da det kom frem i Kina, hvor det fyldte meget i medierne – også i børnenyhederne og på skolen. Det fylder jo stadig, men for dem har det første chok over virussen ligesom lagt sig og nu følger de mere roligt med og vil gerne vide, hvad det er alle voksne taler om. Børn er sgu så utrolige til bare at tilpasse sig.

 • Ultranyt på DR

Vi ser dagligt nyhederne på Ultra, hvor værterne er gode til at formidle nyheder i børnehøjde.

Nyheder for børn

På Finurligefif.dk, findes et opgave og oplysningshæfte, som handler om coronavirussen. Hvad er en virus? Hvordan smitter corona? Hvordan kan vi forebygge?. Den henvender sig til børn før skole og børn i 0-4 klasse. Den kan downloades gratis.

Gode gratis hjemmesider til hjemmeskoling og lærings apps

De fleste hjemmesider herunder plejer at være betalingssider, men de er åbne for alle under corona og kræver blot ungernes UNI-login.

En hjemmeside både med matematik og dansk. Det er opdelt i de forskellige klassetrin for begyndere og øvede.

Det er en portal der tilbyder strukturede undervisningsforløb. Den er opdelt i klassetrin.

Onlineopgaver i grammatik, stavning og læsning.

Læsning bygget op omkring spil med kendte eventyr.

Her kan man finde gratis børnebøger, som kan hentes og læses.

Siden har forskellige fagbøger, som både kan lyttes og læses online.

Masser af læringsspil. Fx prik til prik, lær klokken, engelsk og matematik.

Opgaver med et legende og farverigt univers. Det er opdelt i forskellige fag. Der er også de mere kreative fag som musik og billedkunst.

Matematik for indskoling og mellemtrin. Hvis man har en printer er der mange fine kopiark, som man kan printe ud og børnene kan udfylde med forskellige opgaver.

Virtuel undervisning i dansk og matematik. Jeg er vild med at de kalder det for et sofaskema.

 • Bog bytte

Byt bøger med din nabo. En af mine naboer skrev lige om hendes datter måtte låne Alfreds Wimpy Kid bøger og så kom hun med nogle af hendes i bytte.

Jeg håber I kan bruge mine tips til noget. Hvis I har andre, så meld gerne ind i kommentarfeltet.

God vind derude.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *