En gåtur væk fra familien, ferieboble og nytår

I går havde jeg to timer helt for mig selv. De var mere tiltrængt, end jeg lige havde regnet med og så var jeg endda heldig med vejret som virkelig vidste sig fra en pæn side. Blå himmel og høj sol. Jeg gik afsted, bare for at gå og nyde lidt og så satte jeg mig den sidste time med en kop kaffe og min computer på en café. Selvom det var midt på Nørrebrogade, der var masser af mennesker og høj snak, så følte jeg at der var musestille. Af den simple grund, at ingen talte til mig. Ingen kaldte på mig, ingen spurgte om jeg ville se noget eller hente noget. Jeg sad i fred med kaffen og computeren. Det kunne virkelig noget. Jeg har ellers lukket helt ned for arbejde og det har været utrolig dejligt, men i går kunne jeg mærke at jeg havde savnet det og det var faktisk helt rart at få den følelse igen. Jeg fik skrevet det her indlæg og svaret på et par mails, det var på en måde en perfekt opvarmning til om på den anden side af nytåret, hvor det igen går løs. Jeg kommer til at arbejde en lille smule inden da, men ellers står den stadig på ferie sammen med familien.

Jeg nyder at være sammen, men ærligt så bliver jeg også drænet. Og mine solo timer i går, tankede mig fuldstændig op på ny og det gjorde, at jeg kom hjem og igen kunne give. Det var også en rar følelse, at der ikke skulle mere til, end sådan et par timer ude i virkeligheden. Det er som om at juleferien, nærmest er en slags bobbel. Først forventninger hos børnene, om selveste juleaften og så dagene efter, først med masser af leg med alt det nye. Og så med lidt kedsomhed, som helt sikkert er sundt for dem – men også lidt tungt, for når de hænger, ja så kommer de ofte til at hænge på en voksen. Kalle spurgte sågar i dag om, hvornår han skulle tilbage i børnehave, fordi han sådan glæder sig til at fortælle de vokse at han har fået en ny Captain America i julegave.

Til gengæld skal vi have en ganske rolig nytårsfest. Vi havde lidt forskellige planer, men besluttede til sidst bare at være os fem. Dog med en aftale ud i gaderne med noget krudt (mest knaldperler), nogle venner og vores og deres børn. Vi ville have bestilt sushi, som alle børnene og vi voksne elsker, men pludselig kunne jeg alligevel ikke helt overskue bare at være hjemme hele dagen og aftenen. Så nu drager vi simpelthen på restaurant. Jeg læste at Sticks’n’Sushi havde tidlig middag for sultne sjæle og børnefamilier allerede klokken fem. Så vi bestilte fem nytårs menuer og så tropper vi ellers festklædte op og spiser lækker mad, mens andre tager opvasken for os. Og dækker bord. Så kan vi roligt trisse hjem efter maden og stadig både være lidt ude, samt hygge hjemme med overboens hjemmebagte kransekage i sofaen. Bedste kombination af aftenen for os. Eneste minus er, at vi må se dronningens nytårstale forskudt, når vi kommer hjem. Men mon ikke det går.

Det blev en længere smøre end jeg havde tænkt, men faktisk den type af indlæg jeg selv bedst kan lide. Nemlig den slags der skriver sig selv.

God aften.

“Hold på hat og briller”.

Vejret var så godt at vi senere gik endnu en tur med børnene.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Jeg bruger det ofte, både om morgenen før job eller efter, at sætte mig på en café. Helt alene, men ‘surrounded by people’. Gerne et sted med aviser og en kultursektion. Føler nærmest jeg er på en lille ferie og bliver virkelig opladet af det :-).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *