En anbefaling: Tegners Museum og Statuepark

Vi er i vores sommerhus i Dronningmølle og vi har haft nogle vilde dage heroppe, mere om det en anden gang.

Jeg tænkte, at jeg istedet vil give jer en anbefaling. Dronningmølle er sådan en lille dejlig kystby, lidt klemt imellem nogle af de lidt mere populære byer heroppe. Fem minutter væk fra vores sommerhus, ligger Tegners Museum og Statuepark. Det er et helt særligt område her i Nordsjælland. En hede beklædt med lyng, enebær, bakker, marker, udsigt til hav og med masser af statuer. Det fredede område bliver kaldt “Rusland syd for Dronningmølle i Nordsjælland”. Og det er virkelig også noget helt andet end resten af naturen i området. Selve kunstmuseet består af en lidt pudsig stor bygning med masser af ovenlys vinduer. Det er kunstneren selv som stod for det og han, Rudolph Tegner, ligger selv begravet under gulvet i et af de smukke store rum. Jeg mener han ligger i det midterste cirkelrum. Vi har været der et hav af gange og hver gang, bliver jeg lige betaget af heden med statuerne. Det er altså ganske fint det sted. Vi tog derover i dag i det fineste solskin og igen blev vi helt overvældende af det smukke syn ude og inde.

Børnene fik udleveret sådan en lille skattejagt da vi kom, som de selv gik rundt og løste. Det er et lille sted med højt til loftet, så det er ret overskueligt indenfor. Og posterne var okay nemme og så lærte de også lidt om kunsten. De fik i hvert fald set på en masse forskellige kroppe.

Kunstneren Rudolph Tegner var for hans tid, vidst en ret vovet type og det var ikke alle som forstod hans meget store gipsmennesker uden tøj på. Jeg synes de er flotte og jeg får et sug i maven, så snart jeg træder ind i de lyse rum med kæmpe mennesker i alle mulige positioner. Og det gjorde mine unger også. Det tror jeg slet ikke man kan lade være med.

Oppe på første sal er der små lerfigurer og plads til at tegne med udsigt til heden. Aj, der er altså bare så fint over det hele.

Udenfor på heden, står der nærmest sådan lidt henkastet mange forskellige statuer rundt omkring. Det ser nærmest sådan helt kunstigt ud. Kunstigt på en helt fantastisk måde. Der går desuden også får rundt i lyngen og vi har ofte fundet sådan nogle sjove larver med hår på. Man skal dog holde sig fra at tage dem op, for så klør det i hænderne.

Det er ikke ofte at vi spiser sådan en ganske almindelig kringle, det er vel nærmest aldrig – men hvis man skal gøre det, så smager den bedre end man kan forestille sig, lige der på Sørens Café ved Tegners museum. Der er refill kaffe og i dag fik ungerne gratis is, fordi ejeren mente at de is han havde købt var for små til, at han kunne tillade sig at tage penge for dem. Han laver også en fremragende toast. Helt simpelt.

Det var bare lige et sted jeg havde lyst til at anbefale, hvis man alligevel er på de Nordsjællandske kanter. På samme vej, kan kan handle i en biodynamisk gårdbutik og der er også fine blomster, både i grøftekanten – men der er også et hus som altid sælger smukke buketter.

Kalle har kastet sin kærlighed på blade og jeg får dagligt flere grønne “buketter”.

Det var det fra mig, I får lige adressen:

Tegners Museum og Statuepark

Museumsvej 19

3120 Dronningmølle

(Visited 55 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Tusind tak for tipset! Vi manglede lige et sted at tage hend idag. Helt fantastisk! Ren Zen for hele vores lille familie på fem, både i parken og inde i selve museumet. Vidste ikke at det fandtes!

  • Vi har været der for et par år siden. Så, så fint sted. Og Traktorstedet, som navnet af cafeen var dengang, bare det fineste sted at drikke kaffen efter museumbesøget.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *