Mofibo: En af de fineste sanser vi har, pæne ord og et rigtig godt tilbud

Annonce

Dengang jeg var en lille pige havde jeg en fin rød kuffert. Den var fulg af kassettebånd med nogle af de bedste historier jeg kan tænke på. Historier med rare stemmer, stemmer som jeg stadig husker den dag i dag. Jeg har i rigtig mange år desværre glemt at bruge min lyttesans, når det kommer til historier. Og sikke en skam det har været, for jeg havde næsten glemt hvor meget jeg holder af, at forsvinde ind i en venlig stemme som fortæller mig en historie.

Jeg har altid læst rigtig meget og bøger har en helt særlig plads hos mig, sådan vil det altid være. Men for et års tid siden begyndte jeg at lytte rigtig meget til Podcasts. Jeg begyndte at gå ture, eller løbe mens stemmer fortalte og jeg kunne lytte, mens jeg lavede noget andet. Se, det synes jeg var smart. Det var også dengang, jeg faktisk kom til at tænke på min lille røde kuffert og alt det mine børn ville gå glip af, hvis ikke de begyndte at lytte på den måde. Jeg sad som barn med min flade 70’er båndoptager og spolede frem og tilbage for at høre den samme sætning igen og igen. Det skulle mine børn da også have glæde af. Godt nok ikke på en flad båndoptager, men på en flad tablet – men det fungerer mindst lige så godt … siger den gamle dame (mig). De lytter alle tre til historier via appen MOFIBO.

En app som rummer nogle af de bedste e- og lydbøger. Det er simpelthen så nemt for dem og for mig – for appen er utrolig brugervenlig. Også for ham på otte, som stille og roligt let finder hvad han vil lytte til. Appen har flere funktioner, som gør det nemt at tilpasse efter alder og temperament. Den funktion jeg synes bedst om, er den hvor man udvælger en bog og let lægger den ind i “bogreolen” så får man sig et overblik over de bøger jeg og børnene gerne vil læse og lytte til. Hvis den lille lytter med, så kan man skrue ned for fortæller hastigheden. Det er virkelig en smart feature.

TILBUD

Få 30 dages gratis adgang til MOFIBO med koden TRINESBLEND. Du opretter dig nemt og hurtigt på mofibo.dk

. Derefter henter du appen hos Appstore eller hos Google play store.

Mine børn begyndte at lytte til historier og jeg kunne se i deres blik at de blev taget med, på helt samme måde som jeg gjorde dengang for mange år siden. De falder hen i blikket og jeg forestiller mig de får nogle indre billeder, af det som udspiller sig for dem i historien. Eller også sidder de og stirrer på forsiden af bogen, mens de lytter. Det gjorde jeg også på den lille forside af kassettebåndet. Det er genialt når vi kører op til sommerhuset. Det tager lige 50 minutter og de sidder som forstenet imens.

Lytte. At lytte – jeg har altid elsket det ord. Det er et dejligt ord at udtale og det lyder også rart, når andre siger det. For mig er det et virkelig positivt ord og noget jeg forbinder med noget godt. Noget vigtigt, noget jeg sådan helt generelt gerne vil opdrage mine børn i at være gode til. Efter noget tid begyndte jeg derfor at udvide min lytning fra Podcast til lydbøger. Jeg kan få utrolig mange skridt i benene, hvis jeg “følges” med en god bog i ørene. Det er helt svært at stoppe igen og jeg kan glæde mig som et lille barn til at få lov at lytte mere. MOFIBO handler dog ikke kun om at lytte, det handler også om at læse. For de bøger som man henter ned i sin fine bogreol, de kan også læses direkte fra skærmen. Online OG offline. Offline, er især smart på ferier, hvor man ikke kan slæbe flere bøger med i tasken, fordi den fx allerede er stopfuld af vådservietter og bleer. Derhjemme læser vi altid en godnathistorie højt for børnene, inden de skal sove. Så mange forskellige bøger kan vi ikke medbringe på vores ferier, derfor henter vi let nogle bøger ned via appen og har dem nøje udvalgt, inden afgang – så kan de hver især gå og glæde sig til det er deres bog som vi læser som godnathistorie.

Jeg har slugt en bog her de sidste tre dage, en bog som jeg faktisk allerede selv havde læst. Men jeg måtte simpelthen også lytte til den, for det er forfatteren selv, som læser den op. Det gav hele bogen mere stemning og selvom jeg kendte den så godt, følte jeg alligevel det var en helt ny oplevelse. Det var bogen “Den der lever stille” af Leonora Christina Skov. Den må i altså lytte til. Sådan en fin bog, benhård og meget ærlig.

Den næste jeg vil lytte til, er en bog, som jeg længe gerne har ville læse. Jeg har bare ikke fundet roen og tiden til det. Nu vil jeg trykke play og lytte mig igennem den istedet. “Papmaché reglen ” af Hella Joof. Bogen er også læst op af hende selv. Den glæder jeg mig til.

Krimier har jeg længe været ægte fan af. Jeg har altid elsket alt som har med opklaring at gøre. Jeg sluger også dokumentarer om mord og andet grusomt råt. Annemette Hancock som er en relativ ny krimi forfatter, har jeg længe haft i kikkerten og nu har jeg lagt hendes første bog “Ligblomsten” klar. Den vil jeg hygge mig med at læse om aftenen, når jeg går i seng.

Min store Alfred er startet på første bind om seje Harry Potter. Han er allerede kommet langt og er helt inde i det univers som jeg kender så godt. Selma var også med i starten, men hun synes den var lidt uhyggelig. Hun lytter til “Mio min Mio”, som forøvrigt bliver læst op af en ret lækker stemme. Sammen lytter de til “Villads fra Valby”.

Jeg har længe elsket diverse streamingtjenester i forhold til underholdning på synssiden og nu er jeg altså faldet for endnu en skøn tjeneste, som både har noget for øjet og noget for øret – og ikke mindst for sjælen. Kæmpe anbefaling af MOFIBO herfra, både til jer voksne, og til dem af jer som har børn.

Tilbage til det gode tilbud, hvor I ganske uforpligtende kan få hele 30 dages gratis brug af MOFIBO med koden TRINESBLEND. Hop ind her og opret en profil og hent derefter appen til jeres tablets. Skide nemt, skide smart!

Det med småt:

Efter de 30 dage er gået, fortsætter abonnementet til 129 kroner, hvis ikke det opsiges (hvilket gøres let). Tilbuddet gælder kun nyoprettelser og udløber den 31. august 2018. Bom.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *