Efterårsferie, konsonanter a la Kalle og “Selma siger”

Om få timer så har jeg efterårsferie sammen med min familie. Og åh hvor jeg glæder mig kæmpe stort. Jeg har krydset alt på hele min krop, mens jeg ønsker at løvfaldssommeren fortsætter ind i næste uge. Jeg kan lige se det for mig. Bornholm klædt i gyldne klæder. Lange gåture ved stranden, som vi mere eller mindre bor på i min svigermors fine sommerhus. Ild i brændeovnen om morgenen og om aftenen. Ferie sammen, det bliver så godt.

Hov så gik tiden lige uden jeg fik udgivet. Nu sidder jeg blødt og godt i Vild med dans sofaen. Vi har kørt hele fredagen igennem i børnehøjde. Vi har spist Mc. D og set Lille Per på Bornholm, mens vi varmer op til vi rejser på søndag. Nu nu nu gælder det de voksne resten af aftenen. Og så kommer der altså lige lidt af det, der gør hverdagen lidt hyggelig at være i.

Selma er kommet med i en teatergruppe på hendes fritidshjem og den anden dag kom hun hjem og sagde hun skulle være grævling. Ikke et dyr, men en kongelig grævling som hun ikke helt kunne huske hvad hed. Jeg forstod ikke først, for hun sagde at hun skulle have en kongelig kjole på og at hendes mand havde været en prins. Efter et par gæt. Spurgte jeg om grævlingen måske var en Grevinde og hun lyste helt op. Grevinde Alexandre måske…men nej. Jeg googlede et par grevinder og vi fandt sammen frem til at hun skulle altså være Grevinde Danner. Ha ha, den var sgu ikke helt let. Der er mere “Selma siger” lige her.

Vores lille søn laver omvendte konsonanter og det dør vi altså lidt af grin over hver eneste dag, især fordi det hele bliver sagt med den søde læspe lyd som børn ofte har – og tænkte lige jeg ville dele det med jer.

Når mors iskaffe smager godt bliver det til:

“mors ish-kabbe bager godt”

Når jeg siger Kalle skal vaske sine hænder:

“Mig basker hænder”

Når jeg siger, nu kommer far snart hjem, så siger Kalle:

“Nu pommer bar nart æm”

Når jeg spøger om det er fælt at få vasket hår, siger Kalle:

“Det er så bælt at få basket hår” Sagt med den mest ynkelige pive stemme.

Smager det godt Kalle?:

“Det bager godt mor”

Du kan prøve at spørge Alfred om han vil hjælpe dig:

” Ad-ad velpe maaj?”

Vi taler jo som nogle måske har opdaget en hel del om Hodja fra Pjort herhjemme. Ret meget om det der med at han flyver på sit tæppe. Kalle synger:

“Blyyyyver længer og længer bort”

Nu vil jeg igen titte på skærmen med de dansende folk og så vil jeg ønske jer den bedste weekend, måske nogle også har efterårsferie. Faktisk tror jeg det er første gang, vi sådan holder efterårsferie alle fem sammen. Det føles allerede ret så dejligt.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *