Delihood: Mad på en ny måde

Annonce Delihood

Har I hørt om Delihood? Jeg må tilstå at jeg ikke havde før nu, men det er også et ganske nyt koncept. Delihood er en platform med hjemmelavet mad. Det er takeaway på en helt ny måde, som ikke kun mindsker madspil, men det er også en måde man kan tjene penge på, eller en måde blot at lette hverdagen på. Man kan nemlig både sælge sin hjemmelavede mad, eller købe hjemmelavet mad direkte fra de små (eller store) private køkkener derude.

For mig handler det helt klart om det sidste. Jeg synes jeg laver så rigeligt med mad i forvejen og selvom jeg elsker at lave mad, så har jeg desværre ikke helt tiden til at stå og nørde med det i køkkenet. Der findes heldigvis mange passionerede mennesker derude, som elsker at bage og kokkerere til den helt store guldmedalje og her kan man altså så vælge at tilmelde sig Delihood, hvis man ønsker at sælge nogle portioner af den mad man har lavet.

Der findes allerede mange gode hjemmesider og apps derude, hvor vi køber og sælger af hinanden. Der er delebilsordninger, Airbnb, hvor vi lejer vores private hjem ud og i det hele taget findes der flere og flere tiltag, der gør at vi kan dele det vi i forvejen har. Det er sådan en fin tankegang og jeg er sikker på det er vejen frem i forhold til mange forskellige ting, men øverst står helt klart vores klima. Vores overforbrug, som stille og roligt måske kan vendes, sådan så vi istedet for at overforbruge deler det som vi ikke selv skal bruge. Dernæst synes jeg også der er noget fællesskab og naboskab over, at kunne sælge og købe mad hos hinanden.

Jeg nævnte i et tidligere indlæg at jeg er vild med vores andelsforening, for her bliver der virkelig delt i stor stil. Vi har et fysisk bytterum, men vi har også en Facebook side, hvor der ofte gives eller sælges mad og andet bort til hinanden. Jeg tænker at jeg vil dele indlægget her på vores side, for jeg ved, at der sidder nogle rigtig dygtige madentusiaster i foreningen, som ville synes det var en fantastisk idé både at købe og sælge. Haha – og det ville jo være dejlig let for mig, hvis jeg bare kan smutte over gården efter et hjemmelavet måltid. Jeg tænker i det hele taget, at det er den måde ordningen kan vokse sig større på. Mund til mund metoden, også sådan så det kan brede sig ud i landet. Lige nu er det nemlig kun i København, at der udbydes mad.

Der hvor jeg ofte selv godt kunne bruge en hånd i forhold til noget spiseligt, det er om eftermiddagen. Der hvor jeg har hentet tre børn og de trænger til noget i deres maver, inden jeg får lavet aftensmad. Jeg hader at bage og ofte køber jeg dem en bolle på vejen, eller andet som hurtigt løber lidt op. Den anden dag købte jeg istedet et helt nybagt surdejsbrød fra en kok på Delihood. Jeg hentede det blot på vej hjem fra byen og havde betalt via mobile pay forinden. Super nemt. Jeg ved min kollega Danica købte de lækreste kardemommesnurrer (6 stk for 25 kr!!) og lige så snart de er tilbage på Delihood, så skal jeg også have fingre i dem. De er altså en del mere budgetvenlige end dem hos bageren og så vil de med sikkerhed give mig toppoint hos mine små mennesker.

Udover bagværket er der nogle virkelig lækre madretter. Og fordi det selvfølgelig er alle mulige slags mennesker på platformen, er der også forskellige nationaliteter af mad. Om tirsdagen er der for eksempel en indisk kvinde her på Nørrebro, som laver vegetarretter, hvor man for 45 kroner kan man få et fint udvalg af hendes hjemmelavede indiske forskellige små retter, det lyder så lækkert. Derudover er der alt fra palæobrød, til tiramisu, lasagne, pasta og andet lækkert at finde på sitet lige nu, men det skifter selvfølgelig lidt efter hvem der  laver maden.

Egentlig er det ganske simpelt – jeg forstiller mig lidt, at hvis man alligevel skal lave chili con carne, at man istedet for at lave fire portioner, laver dobbelt op og sætter således fire portoner til salg på Delihood. Eller også har man lavet alt for meget mad og istedet for at fryse det ned, så kan man lægge det op på Delihood og samtidig tjene penge ved siden af sit almindelige job. Man bestemmer selv prisen på de retter man sætter til salg og det kan også sagtens blot være en enkelt portion. Hos de fleste på Delihood, skal man selv hente maden, men der er også enkelte der kan levere maden. Så det er altså en mulighed og nu flere der kommer på med tiden, nu flere muligheder vil der opstå.

Det bugner af takeaway derude og der findes virkelig meget lækker god mad, men jeg synes nu stadig der er noget helt særlig over hjemmelavet mad. Det kan noget andet og så er det altså også en del billigere at benytte sig af. Jeg kunne ligeså godt have bagt brødet her selv, hvis altså jeg var bagetypen – det er jeg så ikke og så elsker jeg, at jeg bare kan snyde og købe mig et ægte hjemmebagt brød med hjem til mine sultne eftermiddags børn     ( og mig selv).

Hvis du har lyst til at være med, enten som kok eller køber – eller begge dele, så hop ind og vær med lige her.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Uh, det lyder jo godt…..men altså min umiddelbare tanke er jo køkkenhygiejne…..kan folk finde ud af det? Restauranter og butikker bliver jo løbende testet og skal derfor gøre sig umage med at leve op til kravene.
    Tror simpelthen ikke, jeg ville have lyst til Delihood alene af den grund….er jeg sippet? 😉

    • Tænkte faktisk lidt det samme da jeg blev præsenteret for det, men der kommer en fotograf fra Delihood ud til kokken og tager billede af personen bag og evt af køkkenet. Og det fik mig på bedre tanker. Mange af dem som allerede bruger det er sådan ægte madentusiaster og går op i det med liv og sjæl. Faktisk gemmer det sig nogle dygtige ægte kokke bag nogle af profilerne. Så nu bruger jeg det med ro i sjælen. Tror i øvrigt at der findes mange køkkener på restauranter som jeg helst ikke ville se 🙈😬.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *