Chiagrød: Pimpet køleskabsgrød og bæredygtig opbevaring

Indeholder reklame

Januar betyder opfriskning af gamle gode vaner. Det er lidt noget fis, at bare fordi vi starter et nyt år, så skal vi være bedre til en masse ting, men for mig er der bare noget i at starte på en slags frisk. Et nyt kapitel starter, samtidig med at årstallet skifter og jeg tror det er svært at lade være med at gøre sig nogle tanker og mål i livet. Derfor vil jeg gøre mig endnu mere umage med at passe på min selv og mine kære. Sådan helt generelt faktisk. Mest ud i noget helt lavpraktisk. Jeg elsker morgenmad og det er tæt på at være mit yndlingsmåltid, men ofte bliver det nærmest bare lige ungernes rester, hvilket selvfølgelig er meget godt i forhold til madspild – men det mætter bare ikke længe nok. Jeg skal derfor tilbage til nem, men nærende og mættende morgenmad, også selvom det ofte skal gå lidt tjept.

Kold køleskabsgrød

Jeg delte i mine stories henne på instagram, at jeg havde lavet en chiagrød klar til at stå i køleskabet natten over, sådan så jeg nemt lige kunne pimpe den til min morgenmad og der var ret mange, som spurgte til hvordan og hvorledes. Og for andre var det bare en reminder om, hvor let det kan gøres. Jeg glemmer det ofte selv midt i madpakker og vasketøj. Jeg har ikke opfundet denne ret, men blot lavet den på slump- som jeg gør med alle retter. Men jeg deler gerne hvordan jeg gør det og det er helt sikkert noget alle kan lave. Og det bedste af det hele er, at det tager ingen tid og så smager det virkelig godt.

Opskrift på kold køleskabsgrød med chiafrø

Jeg laver altid en lidt stor portion, så har jeg til to-tre dage af gangen og kan pimpe dem forskelligt, hvis jeg har lyst.

Jeg forsøger at nedbringe mit forbrug af staniol og vil egentlig gerne helt af med det. Jeg har dog nogle ruller tilbage i husholdningen, så de skal selvfølgelig bruges op. Men til sådan en overnattende grød, bruger jeg en glasbeholder og så faktisk bare en skål eller en tallerken som låg. Eller også bruger jeg de her vaskbare stofhætter fra Haps Nordic. Super fine og gode til rester i køleskabet over gryder, skåle og tallerkner.

INGREDIENSER TIL 2 PERSONER ELLER TIL 2-3 DAGE

 3 spsk chiafrø

2 dl havremælk, alt mælk kan vidst bruges. Både ko og plante.

evt. lidt vanilje

TOPPING

Granola (jeg køber det færdigt)

Frisk frugt

Mandler

Peanutbutter

FREMGANGSMÅDE

Put chiafrøene ned i en beholder. Hæld mælken over og rør rundt.

Lad blandingen stå på køkkenbordet i 20 minutters tid.

Derefter rør igen.

Sæt låg på og stil det ind i køleskabet til næste morgen eller minimum 5 timer-ish

Jeg bruger faktisk ikke vanilje i min køleskabsgrød, da jeg ofte blander den i en skyr med vanilje. Jeg tager 3-4 spsk af den færdige chiagrød og blander med min skyr. Og så er det bare at bruge den topping, man bedst kan lide. Jeg bruger altid mandler og en form for “krymmel”. Det kan også være havregryn. Og så friske bær og (masser) af peanutbutter.

TIP…

Hvis I også skal have opfrisket vaner og tilbage til en mere nærende hverdag, så har jeg to rabatkoder, til mere grønt.

Med koden “TRINESBLEND” kan man både få 20 % rabat på første bestilling af grøntkasserne hos GRIM. Og hos Simple Feast man kan man også med koden “Trinesblend” få den 5. måltidskasse gratis. Så altså køb 4 kasser og få den 5. gratis. Lige her.

(Visited 29 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *