Bornholm. Du er den dejligste ferieø.

Hjem kære hjem. Vi er hjemme på vores Nørrebro efter tre ugers ferie. Først en uge i vores sommerhus og derefter to uger på ynglings øen Bornholm. Mens vi har været på Bornholm, har mange efterspurgt gode navne på de steder vi har besøgt. Så her kommer endnu en bornholmer guide fra mig. Læs evt denne , som jeg lavede efter vi var derovre i påsken. Vi er som skrevet her , kommet på øen længe. Behovene har gradvist ændret sig, alt efter hvor mange og hvor små børnene er og har været.

Jeg har prøvet at samle lidt af de oplevelser vi har haft i vores i sommerferie. Helt små hyggelige aktiviteter, gode udflugter, spise og kaffesteder, is og keramik. En tur på travbanen var virkelig også sjovt for hele familien. Det kan du læse mere om her .

I Svaneke er der gode muligheder for små oplevelser og så er byen simpelthen så smuk med røde tage, stokroser over det hele og bakker, hvor alle husene ligger tæt og er helt skæve i bindingsværket.

Ellers er der disse lækre flødeboller, som simpelthen findes i et chokoladeri. Hvor sejt er det ikke lige. Butikken er jo det rene himmerige, hvis man er til choko selvfølgelig. Og de har en webshop, den finder i her. Næsten ved siden af, finder man Svaneke Bolcher. Flere gange dagligt bliver der lavet bolcher, hvor man kan stå og se på og også smage bolcherne, mens de er lune. Bagefter kan man gå ind i butikken, hvor der er bland selv bolche mekka. Vi har ikke været med, men to gange om ugen, kan børnene være med til at lave slikkepinde.

Søren og jeg havde været sammen i ti år, mens vi var på øen – og da morfar var hos os i nogle dage, skulle vi spise middag på Kadeau. Det var en kæmpe oplevelse. Selvfølgelig i den dyre ende, for Kadeau har en michelin stjerne. Det var alle pengene værd. Det lå helt fantastisk ud til vandet og vi var så heldige at få det aller bedste bord, hvor vi mere eller mindre sad ude i vandet. Stemningen var hyggelig, tjenerene var søde og så serverer de alt på det smukkeste keramik, som bliver lavet i Listed. Jeg købte noget sidst jeg var på øen. Det er hele er i stil med vasen i kan se på billedet.. Da vi gik fik vi et print af menuen, det synes er er top god stil og en fin souvenir at pakke ud. Som bonus info, så findes Kadeau også i København.

Hvis man vil ud at spise et andet sted uden børn til lidt mindre penge, skulle Nordlandet være vildt godt og også den smukkeste lakation. Det nupper vi næste gang!

Hvis vejret driller lidt, så er Bornholms Sommerfulgepark i Nexø et rigtig fint sted at besøge. Det er ikke særlig stort og derfor nemt at overskue for børnene, så de evt. selv kan gå rundt. Udenfor er der klappe kaniner og papegøjer. Vi har været der de sidste tre år og det er ligesom blevet en tradition. Så spiser vi efterfølgende Sol over Gudhjem på Røgerriget i Nexø.

Jeg elsker næsten al fisk, undtagen sild – men røget sild, det smager så godt. Jeg elsker den fine mad. Der er også fiskefilet, hvis børnene hellere vil have det. Og fritter.

Så er der jo ganske enkelt ikke noget andet sted end på Bornholm, hvor der findes så mange dygtige kreative mennesker. Jeg elsker at gå på opdagelse i de små garager med keramik og andet kunst, dem man bare sådan falder over ved et tilfælde. De findes jo de fleste steder på øen. Jeg fandt dog to utrolig fine popup shops i Nexø. Ovenstående er fra Nexøcreative popup. Se mere her .

Jeg fik købt lidt med hjem og har straks fundet fine pladser rundt omkring til de pæne sager.

En andet popup, var denne. De der brune ben med trusse, er da så seje. Der var også fin strik, både til voksne og børn. Se mere her.

På billedet her. Kan i se hvem jeg har købt fra, så kan i tjekke det ud hvis i lyster.

To lækre lækre steder, som jeg har skrevet om her. Pizzaerne er øko og virkelig gode. Isen er hjemmedyrket med frugter fra egen have og andet grønt fra øen. Så god!

Og så drak jeg min første iskaffe, som virkelig smagte mig. Den smagte ret meget af iceblend – bare uden blend. Den fås hos Guldbønnen i Nexø. Og der er også andet god kaffe og fin café mad.

Strandene på Bornholm er nogle af de bedste i verden. Sandet er det fineste fine og helt hvidt, faktisk så hvidt at det blænder øjnene. Der er rig mulighed for at finde fine og velegnede sten til at tegne på.

Hyggelig og billig aktivitet alle kan være med til.

Kaffe og kage hos Bay Frost i Listed. De lækreste hjemmebagte kager og man får et kæmpe stykke pr. mand. Vi spiste frokost der. Kage frokost. Listed er i det hele taget så fin. Helt sikkert et besøg værd.

Bornholm er helt særlig og smuk næsten ligemeget hvor du vender hovedet hen. Drej af på landevejen til de små fiskerlejer, det er så fint. Vi nåede ikke til Vang, men det skal vi helt klart næste gang. Den ser så fin ud.

Jeg håber at i kunne bruge det til noget, spørg endelig hvis det er. Så svarer jeg så godt jeg kan.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *