Børnesprog: Selma siger

Jeg er måske den eneste som kan grine af det her indlæg, men jeg deler det alligevel. For måske det også kan give nogle af jer et smil på onsdagslæben. Jeg elsker elsker elsker børnesprog. Det er nok det sødeste i verden, når børn siger ting de ikke selv ved er sjove. Jeg har det med, lige at skrive deres sjove skæve ord ind i mine noter – for min erfaring siger mig, at jeg ikke kan huske sætningerne, selvom jeg tror jeg kan når jeg er i det. Det kan jeg ikke. Selma noten var ved at være lidt fyldt, så nu bliver den ført herover på bloggen. Jeg har for længe siden udgivet et lignende indlæg som hed samtale med en syvårig.

“Der er mange af drengene på min frit som er vilde med Ronaldo og Messi. Jeg er selv mest til havfruer”

For noget tid siden sad vi i bilen alle sammen. Søren og jeg talte om, at Alfred har haft dræn fem gange i ørene på grund af en masse mellemørebetændelser. Vi bliver efter noget tid afbrudt af Selma fra bagsædet, da hun spørger med stor undring i stemmen – “hvad pokker det er er for en gren Alfred har i sine ører”.

“Hvis ikke jeg havde heddet Selma, så ville jeg gerne have heddet Prinsesse Flamingo”

Selma har gået til ballet, og den anden dag prøvede hun at lære sine brødre at lave en piuet. Det blev til “se her Kalle, sådan skal du gøre når du skal lave en palliet”

Eller når hun skal gå på line. Så siger hun altid “gå på baline”

Hun er vild med My Little Pony, men fra hun var helt lille har hun på en måde fået blandet det med Frozen’s sang “Let it Go”. For siden dengang har My little Pony kun heddet ” Let it Pony” Jeg elsker det og kunne aldrig drømme om at rette hende. Hun skal jo nok selv finde ud af det.

“Mor en af pigerne i min klasse have chokolade juice med i skole den anden dag”
( hun kender ikke rigtig kakao mælk og fik det åbenbart til at det måtte være juice med choko smag.

Ude fra toilettet: “Jeg er færdiiiiiiiigggg……….jeg mangler bare lige én pølse” (råbt med den der helt særlige børnehave intonation)

(Visited 8 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *