Børneværelse part II: Drengeværelse

Hvis man googler drengeværelse inspiration, så kommer der på ingen måde ligeså mange hits, som hvis man googler pigeværelse. Lidt ligesom, at der er langt mere pigetøj end drengetøj. Sådan er det bare. Lige der er forskellen altså virkelig stor i forhold til kønnene. Det er som om der bare ikke findes lige så meget gear til drengebørnene og det er endda blevet meget bedre med årene. Da Alfred var baby, var det slet ikke ligeså let at finde pænt børnetøj til ham, som det er i dag. Dengang havde alt i blå nuancer en gravko eller en bil på maven. Sådan er det heldigvis ikke længere. Når det kommer til børneværelser, så er det måske fordi pigerne ofte har mange flere dimser og nuttede sager – hvor drengene, når de når en vis alder, ikke helt har ligeså meget nuttet legetøj længere. Der er også altid kæmpe stor forskel på om jeg poster et billede af Selma eller Alfred på Insta, drenge er bare ikke ligeså “populære” – igen tror jeg det skyldes noget med nuttetheden som svinder med alderen. Nu poster jeg meget sjældent billeder af Alfred fordi han ikke har lyst, men jeg er ret sikker på det stadig er sådan.

Alfred og Selma har, som bekendt, delt værelse i mange år og der er ingen tvivl om, at Selma i de sidste år, helt havde overtaget værelset med alt hendes (nuttede) lir. Så nu her efter de har fået hver deres værelse, er turen kommet til indretningen af min nu ni-årige drengs værelse. Det handlede ikke så meget om, hvad jeg kunne lide, men om hvad han helst ville have. Han har dog alligevel måtte gå på et enkelt kompromis, for jeg nægter simpelthen at putte en såkaldt gamerstol ind på hans nydelige drengeværelse. Istedet har han fået en sækkestol og en semi hjemmelavet gamer station. Han spiller ikke sådan voldsomt meget, men når han gør, så synes jeg det er rart at vide at han sidder godt og jeg kan godt se at spilledelen, er noget som er vigtigt for ham i hans verden. Så selvfølgelig skulle der være plads til den del af ham. Åh jeg synes den del af hans verden kan være lidt svær, fordi jeg simpelthen ikke er en særlig stor fan af for meget skærmtid for mine børn, men jeg synes det fungerer godt med den måde vi gør det på. Alle er nogenlunde glade.

Nå tilbage til indretningen af hans værelse. Vi er ikke helt færdige endnu men der er ikke langt igen.

Skrivebord // Kontorstol

Måske I kan huske det her fine skrivebord som tidligere sad i vores stue? Nu sidder det så fint derinde på drengeværelset. Det er her han kan tegne, lave lektier eller hvad nu han lige har lyst til. Det fungerer godt på værelset fordi det er et lidt smalt rum. Jeg savner det dog lidt, fordi jeg også brugte det som kontorplads, så jeg er tilbage ved spisebordet – men det er ok. Kontorstolen havde jeg på mit gamle kontor på Værnedamsvej og den låner han for nu.

Gamer station // sækkestol i stonewashed stof

Han har desværre ikke særlig meget legetøj længere, piv. Og det der er står som sådan ikke fremme. Han skal dog have endnu en reol til alt hans samlede Lego. For han elsker at sidde og nørkle med det og jeg er en smule træt af at have for meget af det stående i stuen. Jeg skal bare lige finde den rette løsning.

Bogkasser // Sengetøj  (lignende)

Jeg synes altid sådan nogle almindelige bogkasser formår at skabe hygge i et rum. Om man så bruger dem til bøger, kinderægfigurer eller noget helt andet, det er underordnet. Bogkasserne har vi selv malet hvide og det er faktisk nogle vi har haft i hundrede år og sådan er det med det meste i rummet, det er næsten alt sammen noget vi har haft i forvejen.

En plante som Alfred selv kan holde liv i, da den kræver et minimum af vand. Den røde svenske Dala hest, købte jeg i Sverige da jeg i 1. G var på udveksling deroppe i en uge. Den har stået i mit barndomshjem indtil min mor døde og jeg arvede den tilbage igen. Nu bor den hos Alfred sammen med den store figur fra Schleich.

Under sengen har han to bedrollers fra IKEA (kasser på hjul) og i dem har han blandt andet alle sine brætspil. Det er let lige at trække kassen ud, for at få et overblik over hvad der er i dem. Stjernelampen skal ned, den er et levn fra deleværelset. Han skal have en rund rispapirslampe i loftet i stedet.

Gamerstationen består af en stor og dyb bogkasse vi havde i forvejen. Vi har tidligere brugt den til Selmas tøj. Inden Alfred fik den, monterede vi hjul på den, sådan så han let kan køre og dreje med møbelet hvis de er flere om spillet. Det er både en pæn og praktisk løsning synes jeg. Det står tæt ved sengen, sådan så det også fungerer som sengebord. Sækkestolen var jeg først imod, da jeg synes det er lidt 90’er agtigt, men Søren fik mig overtalt og da jeg så at Fatboy nu laver dem i sådan noget mat blødt stof, så var jeg på og nu elsker jeg den.

Alfred skal stadig igennem Selmas værelse for at komme ind til sit eget, det løser vi på sigt med en fordelingsgang, men indtil nu forbliver det sådan med en skydedør imellem. For vi orker ikke rigtig mere for nu.

Jeg håber der var inspiration at finde for drengemødrene derude. Ni år er sådan en lidt sjov alder, for han er stadig et barn, men alligevel også på vej ind i noget pre-pube-alder, så det er det jeg har forsøgt at ramme med hans drengeværelse, sammen med ham. Min Alfred altså.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Tak for rigtig god inspiration! Jeg elsker altid at læse dine inspirerende bolig indlæg 🙂
    Er selv drengemor, til to drenge – og er netop flyttet i hus (faktisk fra Nørrebro, så det er vældig dejligt at kunne følge med hos dig og få lidt Nørrebro vibes) og er ved at indrette drengeværelse. Så dette indlæg kommer som kaldet 😉
    Især tippet med sækkestolen, må vi tage til os. Nu ønsker min søn (på knap 6) sig også en i orange 🙂
    Mange hilsener Camilla

    • Hej Camilla, Dejligt du kunne bruge det til noget. Den der sækkestol er altså også virkelig pæn i farven og kvaliteten. God weekend 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *