Børneværelse part I: Pigeværelse

Endelig blev det tid til, at komme ordentligt i gang med vores to store børns værelser. De har glædet sig, vi har glædet os. Der er et lille stykke vej endnu, men vi nærmer os. Alfreds værelse er helt færdigmalet, men er bortset fra en seng ganske tom. Der kommer til at ske en masse derinde i denne weekend. Selmas pigeværelse er ved at tage form og der er næsten et helt hjørne af værelset, som er så godt som færdigt i forhold til indretningen. Det tænkte jeg at jeg lige ville dele med jer, sammen med nogle tanker omkring børneværelset til en pige på snart syv år.

Noget af det vi har savnet, mens de har haft deleværelse har foruden mere gulvplads, været legetøj som var bedre tilgængeligt. Værelset var lille til to børn og køjesengen fyldte en ret stor del af deres fællesværelse. I og med at de er hver deres køn og har en forskellig tilgang til at lege (altså bare fordi de er forskellige), så var der ikke meget plads til at indrette værelset, sådan så det kunne passe til hver deres behov. Det er en mulighed nu og for en som Selma, der elsker at lege og gør det rigtig meget, så varmer det mit hjerte, at se hvordan hun udfolder sig på gulvet med alle sine sager. Og også hvordan hun er meget ansvarlig omkring værelset. Hun rydder op, og har fået sig sådan en fin lille morgenrutine, som hun selv kalder det. Noget med sengen som bliver ordnet, håret redt og sådan. Det er så sødt og egentlig forstår jeg godt det der med ansvaret. For nu har hun et domæne, som er helt hendes helt eget. Hendes legesager, hendes små møbler – bare hendes, og det gjorde at hun lige voksede fem centimeter over en nat. Det er noget jeg har erfaret med alle børnene, nemlig at de altid vokser af ansvar. Jeg kan godt have en tendens til at gøre en masse for dem (pylremor), men Søren er især god til at skubbe dem ud i mere ansvar. Så står jeg der på siden og ser dem blomstre, mens jeg tænker at det er vildt at de kan SÅ meget.

Selma elsker at klæde sig ud, at tage makeup på eller male sig med ansigtsmaling. Og hun er vildt dygtig til det. Da jeg under vores egen ombygning indså, at mit elskede sminkebord ikke ville kunne flytte med os ned i det nye soveværelse, så skulle Selma da selvfølgelig have det på pigeværelset. For hun har pladsen og hun er lige så glad for det, som jeg er.

Derfor var det også det første møbel, der kom ind igen efter vi var flyttet ud og så gik hun ellers igang med at gøre det til sit eget. Jeg har det på en måde lidt stramt med at hun sådan står og spejler sig, men hun er meget optaget af teater og sang og det er ofte små selvinstruerede scener, hun står og udfører der foran spejlet. Så selvom hun tager læbestift på imens, så er det i grunden ganske uskyldigt. Jeg overvejer faktisk helt at finde noget rigtig børnemakeup til hende, som hun selvfølgelig kun må bruge når hun er hjemme – og kun for sjov.

Drømmefanger lavet af Laura fra Dyrebar, som desværre ikke eksisterer længere //Sengetøj fra Ikea.

Jeg har gået og gemt på noget af det hun har haft lige siden hun var lille. Der har blot ikke rigtig været plads tidligere og jeg er så glad for at jeg har gemt på det alligevel. Både Alfred og Selma har drømmefangere og selvom det nok er overtro, så synes jeg det er hyggeligt at tænke på, at de fanger de onde drømme inden de rammer ind i de små sovende hoveder. Om ikke andet, så er det en fin lille dekoration.

Knagerækken i træ med huse på, kommer til at være perfekt til hendes udklædningstøj. Den har jeg også gemt på i mange år og den har haft samme funktion på deres fællesværelse. Da de var mindre, var den delt op med spidermand og hulk på den ene side og Elsa og prinsesse outfit på den anden. Jeg husker desværre ikke, hvor jeg købte den, kun at jeg så den et sted på Instagram, men det er fem år siden.

Miffy lampe // glimmervinger // Kamera

Hun fik den søde Miffy lampe i to-års fødselsdagsgave og den er så smart, fordi lyset kan skrues op og ned. Måske hun snart er ved at være for stor til den, men indtil da får den lov at blive.

Det lille skuffemøbel husker jeg SÅ tydeligt da jeg købte. Vi havde lige købt vores lejlighed, Alfred var under et år og vi var ikke flyttet ind endnu. Vi gik og renoverede, og børneværelset var et af de rum der var først færdigt. En søndag kørte jeg til Amager med en veninde, hvor der er en ret stor loppehal og der fandt jeg det fine møbel. Det har været i brug siden. Nede i skufferne er der plastik figurer og dimser. Den lille sykasse er fra jeg var lille og nu har Selma ansigtsmaling i den.

Ikea vitrineskab

Vitrineskabet som har skuffer nederunder, havde oprindeligt glaslåger i, men dem har jeg taget af, sådan så det er lettere at tilgå legesagerne. Søren og jeg samlede det i sin tid, mens jeg var højgravid med Selma, hun havde tøj inde bag glaslågerne dengang. Jeg overvejer at male det i en farve. Jeg spurgte Selma om hun ønskede en særlig farve, hendes svar var selvfølgelig “regnbuefarve”….det synes jeg måske er lidt voldsomt, ha. Jeg var mere ud i en gul (kedelig mor). Jeg starter måske bare med at skifte skuffegrebene ud med nogle i forskellige farver.

Opslagstave med det fineste stof. Den fandt jeg i vores genbrugsbutik oppe ved vores sommerhus for mange år siden, nu må den endelig op at hænge. Selma har allerede samlet en masse flot som skal sættes op. Tegninger, glitrende slikpapir (wtf!), klistermærker og nøgleringe – det ender sikkert med at stoffet bliver helt dækket.

Min veninde Clara Hagen har lavet printet med alfabetet og det passer lige ind hos Selma, som går og synger alfabetsangen på repeat. Hun har forøvrigt også lavet den nuttede kanintaske, som kan købes her. Den er perfekt med små sager på tur.

Kasse med blomster // Kurv // Foldekasse i plastik

Det var Selmas færdige hjørne. Som dog stadig mangler lidt på væggen, nye greb på skabet og måske en klat farvet maling. Hun har rigtig meget gulvplads og jeg tænker måske at købe et rundt gulvtæppe, som er rart at sidde på.

Jeg elskede at indrette deres babyværelser, men der er altså noget ganske særligt over at indrette deres egne rum. Et pigeværelse, som passer lige til Selmas personlighed med de sager jeg ved hun holder af. Og så tror jeg altså også, at jeg som mor til en datter  synes det er lidt ekstra sjovt, for jeg kan stadig huske mit eget pigeværelse og hvor meget de små dimser betød for mig. Jeg spår at hun kommer til at tilbringe mange timer dernede. Hun har haft et par legeaftaler, siden hjørnet blev færdigt og jeg så dem slet ikke på noget tidspunkt. Sådan var det ikke før, da legede de mest i stuen fordi de ikke rigtig kunne være på deleværeslet.

Jeg glæder mig til at vise jer det helt færdige pigeværelse resultat.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Sikke fine værelser! Jeg kan se at du har boxmadras til dine to store børn. Kan du anbefale det til 9 årige fremfor sengestel? Og kan du anbefale en god boxmadras til børn? God aften 🙂

    • Tak for det. De er købt hos Jysk, hvor de har boxmadrasser som hedder junior – men i voksenmål. De har den rette tykkelse. Kh Trine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *