Børneværelse i øjenhøjde med plads til opbevaring

Det er ved at være noget tid siden, at Kalle gik fra baby til junior. For et år siden udskiftede vi hans tremmeseng til en stor dreng seng og pludselig så han så meget ældre ud. Nu er det allerede over et år siden, at han stoppede med at bruge ble, men det er først for nylig at jeg fik taget mig sammen til at sætte hans væghængte puslebord til salg på Reshopper. Det blev afhentet og det gjorde altså at hans lille værelse pludselig synede større. Og endnu en gang trængte det til lidt opdatering. Vores lejlighed består af to sammenlagte lejligheder og Kalles værelse er det gamle køkken i den ene lejlighed. Det er skævt, har mærkelige vinkler og er ret smalt. Men alligevel synes jeg det fungerer ret så fint. Det er et rart lille rum, omend lidt svært at indrette og endnu sværere at fotograferer, da det er så småt.

Kalle leger rigtig meget, især med biler og actionhelte og han trængte til at få noget mere opbevaring til legetøjet. Både så det er let tilgængeligt, men også så det nemt lige kan ryddes op og gemmes lidt af vejen, sådan så rummet ikke bliver for proppet.

Fordi værelset er et gammelt køkken “pakkede” vi diverse rør ind, da vi flyttede ind i lejligheden og den noget skæve kasse har fungeret som en slags hylde. Det blev dog mest sådan til lidt pyntesager og ikke som reel opbevaring. Jeg besluttede derfor at finde et skab, som kunne sættes op og skæres til således at kassen kom ind i skabet og pladsen blev udnyttet så optimalt som muligt.

Samtidig ville jeg gerne male en farve op på væggen. Op til den kant der naturligt er. Faktisk er det fordi ejerne før os, har sat filt op udenpå fliserne fra det gamle køkken, lidt mystisk – men jeg kan kan godt lide at beholde de gamle detaljer og det ser egentlig ret fint ud med kanten og giver en opdeling som er fin og som med maling bliver endnu mere fremtræden.

Først købte jeg en blå farve, fordi jeg var bange for at en mørkere farve ville gøre det lille rum endnu mindre. Den kom op, men jeg synes det gjorde rummet koldt. Det fungerede ikke. Så jeg gik tilbage til min første indskydelse, nemlig at male med en mere jordagtig farve. Jeg overvejede også længe om jeg skulle sætte noget tapet op på den øverste halvdel, men jeg er simpelthen bange for at værelset bliver for crampet. Så den idé har jeg pakket væk for nu, men det kunne nu ellers være fint.

Jeg fandt den rette maling og farve. Den er fra Jotun Lady og hedder “humble yellow”. En lys farve med en snert af gul og grå over sig. I IKEA fandt jeg det perfekte skab som ikke var særlig dybt, men stadig med en okay rummelighed. Skabet malede jeg i samme farve som væg og paneler. Lyser driller på billederne, fordi det er det kedeligste vejr undenfor som levner meget lidt lys ind på første sal. Jeg kan generelt godt lide at paneler har samme farve, som væggen – men jeg synes det er helt perfekt på få kvadratmeter. At skabet har fået samme farve, gør bare at det blender ind i rummet uden at larme for meget.

Jeg fik malet skabet og det blev skåret til, sådan så det passede ud over “rør-kassen”.

Indeni skabet, er der plads til to hylder. Jeg har dog kun sat en enkelt i, for “rør-kassen” kan på den måde stadig fungere som hylde inde i skabet. Træhylden er malet i en anden farve end resten af skabet, men det er svært at se på billedet. Den er også fra Jotun lady og jeg har glemt navnet, men den er mere rødbrun.

Skab fra IKEA

Det vigtigste med sådan et værelse, er at legetøjet er let tilgængeligt. Højden er sat nogenlunden efter Kalle og han har været med til at sætte de forskellige sager ind i skabet, sådan så han ved hvor det hele er. Han er pivstolt. Ovenpå skabet er der plads til at skabe lidt hygge med hans lille lampe og igen er det sager som hurtigt kan skiftes ud med noget af alt det andet han har. Der kan evt også stå en fin kasse med legetøj, hvis pladsen kommer til at knibe. Han har forresten sit tøj inde hos Selma, så det er ren legetøjs opbevaring.

Jeg har forsøgt at få det meste væk fra gulvet, sådan så han har så meget gulvplads som muligt at lege på. Det er dog ikke så vigtigt endnu, for det hele foregår alligevel mest inde i stuen, men det er så rart at det hele nemt kan ryddes op og lægges tilbage på værelset. Duplo og Brio tog står i kurve, så de nemt kan slæbes ind i stuen, hvor der er masser af gulvplads.

Under vindueskarmen er der bygget hylder. Det blev gjort da vi flyttede ind for ni år siden og Alfred fik værelset og det er de samme kasser der stadig står med legetøj i. Det fungerer super godt som det er og trænger ikke til forandring. Det er lige før at meget af legetøjet også det samme, for Kalle har selvfølgelig arvet en del fra sine søskende. Igen er det i en højde som Kalle selv kan nå og han ved selv hvad der hører til hvor. De mindre plastikkurve er også gode at flytte rundt med. De fåes i et væld af farver. De to her er herfra.

Ved siden af det nye skab, er Selmas gamle knagerække kommet op. Her kan der være forskellige kostymer og så kan børnehavetasken også hænge der, når han kommer hjem fra børnehave. Vi har en smal entré og vi drukner i skoletasker og værk, så nu har alle tre fået en knage til hver deres taske. Så når de kommer hjem om eftermiddagen, så er deres lille job at sætte madkasser i køkkenet og hænge tasker på værelser. Det lyder jo ganske let, det kan jeg så afsløre at det ikke altid er. Det fine print med dyrene, mener jeg at jeg købte til Alfred i sin tid, det kan stadig fåes.

Hylde // Hyldeknægte // Print (kan ikke finde det online, men det er i fysisk butik) 

På den anden side af værelset, hvor der alligevel hænger en radiator og stikker lidt ud, har vi sat en hylde op. Han er helt besat af figurerne fra Avengers og jeg tænker han skal have lidt flere i julegave, så kan de alle komme op og stå der, hvor han selv kan nå dem. Sammen med nogle af yndlingsbøgerne. Det fine fiskeprint skal op at hænge, jeg skal bare lige finde ud af hvor.

Over sengen er der ikke sket det store. Tallerkenrækken købte jeg da vi flyttede ind og hang lige præcis der, hvor den stadig hænger. Med gode bøger i, som kan læses i sengen, som står nedenunder og et vandglas til den tørstige. Jeg synes det er en rigtig fin måde, at have bøger på og det er hurtigt at skifte udtryk med andre bøger eller billeder.

Sengen er den samme udtræksseng, som jeg fandt på Instagram her og det varer ikke længe før den skal trækkes lidt ud til de voksende små store ben. Så vi skal have fundet ud af noget med en større madras. Den fine spand med låg, er genial til opbevaring og så kan den bære 150 kilo. Den bliver brugt både som en ekstra lille stol eller hvis nogen skal nå noget.

Jeg føler atter, at børneværelset er blevet rigtig godt og det dejligste er at Kalle er vild med det og elsker at trisse rundt derinde. På sigt overvejer jeg, at samme skab kan sættes ovenpå det som sidder der i forvejen. For opbevaring kan man sgu altid bruge, men for nu og lang tid frem, så er det her rigtig godt. Jeg vil gerne have haft noget mere lys, sådan så jeg bedre kunne have taget et billede af hele rummet, men det var for mørkt. Det kommer en dag, hvor solen titter frem.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *