Billedecruise #21 + sådan et lille opstød af de knotne slags om klassedeling. Øv

De sidste dage har budt på alt muligt forskelligt. Søløvehoste, søde gæster, blærebetændelse og et nyt hul i øret. Ja og så selvfølgeligt alt det ind imellem. Åh jo og en skøn bryllupsdag. Mere om det lidt længere nede. Først skal jeg lige af med det her sure opstød. Det er nok kun “interessant” hvis man har børn selv, så spring endelig videre, hvis ikke du orker skole brok snak fra mig.

Min telefon sagde bip i går, lige efter vi havde spist aftensmad og den sagde med sit høje bip, at der lå en mail fra skoleinspektøren inde på det udskældte forældreintra. Overskriften på mailen, gjorde at jeg straks loggede mig ind for at læse resten. Og åh nej altså. Alfred går i sådan en dejlig klasse med søde børn og hyggelige forældre. Den er harmonisk og jeg føler vi forældre har en rigtig god kommunikation omkring vores børn. Dengang Alfred startede i 0. klasse startede de hele fem 0. klasser og nu her i 2. klasse er der så sket det, at nogle af ungerne er flyttet ud af byen, eller har skiftet skole og derfor er der pludselig ikke nok børn til at fylde de fem klasser ud. Altså i forhold til skolens økonomi – for egentlig er det jo kun rart, at der ikke er helt så mange i hver klasse. Men sådan skal det ikke være. Næ, nu skal alle fem klasser brydes op og blandes på ny, sådan så fem bliver til fire. I mailen stod, at vores unger ville få beskeden i dag, og at vi gerne måtte tale med dem og forberede dem lidt på snakken ovre i skolen. Det har jeg gjort. Vores Alfred blev simpelthen ganske ulykkelig. Ligesom jeg gjorde, for det hele betyder jo en helt ny klassekultur, måske en ny klasselærer og nye klassekammerater. Det er altså ret meget, når man næsten lige er startet i skole og kun går i 2. klasse. Og fordi klassen bare fungerer så godt, så er det altså mega nitten. Jeg tager selvfølgelig ja-hatten på foran ham, mens jeg inderligt håber at det hele nok skal blive godt. Selma som lige er startet i 0. klasse er også én klasse ud af fem, så vi kan nok ligeså godt forberede os på, at det samme kan ske for hende. Jeg er spændt på hvordan de har tænkt sig at gøre det, jeg har desværre allerede hørt nogle af skrækhistorierne. De fylder jo altid mest. Jeg er dog sikker på, at der også er klasser hvor det er gået rigtig fint. Åh mand, det håber jeg.

Nå, men jeg kan jo hverken gøre til eller fra, andet end at være der for min dreng. Tilbage til billederne. De kommer her.

Tænk den her fine kjole fra Ellies & Ivy den hedder Trine. Ikke på grund af mig, men jeg måtte bare eje den alligevel.

Bønnefritter. Verdens nemmeste og virkelig lækkert. De skal bare hældes frosne på en bageplade, olivenolie og salt. Og så ind i ovnen på 200 grader. Vi havde gæster i lørdags og vi lavede simpelthen sådan en helt old school steg, med bearnaisesause und alles. Vi spiser ikke særlig meget kød længere herhjemme, så det var helt underligt med sådan en kæmpe steg. Den smagte nu virkelig skønt og så er det en let ret at lave med gæster, fordi den bare passer sig selv.

Min søde gråmis og den mindste. Ham med søløvehosten. Han havde falsk strubehoste over weekenden og hoster stadig. Hans stemme er helt væk, og selvom det er synd for ham, så er den hæse lille bitte pive stemme simpelthen så nuttet.

Når Kalle gør præcis det samme som sin storesøster. Han er en lille copycat.

Farver som jeg holder af. Gule varme noter.

I Sankt Hans Gade på Nørrebro ligger en lille bitte butik. Passage 21 hedder den. Den er fyldt med lækkert vintage tøj og labre mærker.

Vores køkkenvindue ud til baggården. Med solskin og det smukkeste lys. Jeg lagde billedet på Instagram og næste morgen var der en, som havde ladet sig inspirere. En som tegnede det her fine billede.

Min datter har arvet min “ordenssans”.

En enlig sart Nørrebro rose. Jeg elsker alle de roser der stadig står op af alle de rå murer og døre her i København.

Sidste søndag var bilfri på Nørrebrogade, hvilket betød at man måtte tegne med kridt på hele Nørrebrogade. Der var så mange sjove aktiviteter. Såsom rulleskøjte løb og det hele var gratis.

Jeg fik sgu lige et ekstra hul i mit ene øre. Så nu har jeg tre. Jeg har et enkelt i det andet og tænker faktisk også at nappe et ekstra i det. Jeg glæder mig til, at jeg må tage en af mine egne øreringe på i det nye hul. Det var desuden min seje ven fra Lulu Copenhagen som skød.

Bryllupsdag, som næsten blev aflyst på grund af søløven. Han var dog okay, og min bror kom og babysittede som aftalt. Søren og jeg havde den dejligst aften ude. Vi startede med en drink på Brus. Jeg fik simpelthen sådan en god en. Jeg ved dog ikke hvad den hedder, for Søren bestemte og han kan ikke huske det. Men den var med rabarber og vanilje – og smagte seriøst som en drøm. Vi strånede over den lille gade til Bæst, vi har før prøvet at få bord der, men har altid været for sent ude. Denne gang var vi ude i lidt bedre tid og fik et bord til klokken 20.30. Jeg var lige ved at dø af sult. Vi plejer at spise med børnene mange timer før. Vi var desværre lidt skuffede over vores besøg. Bæst er kendt for gode pizzaer og vi skulle nok have holdt os den den gode ret. Vi bestilte istedet sådan en masse småretter og ærlig talt var de kedelige. Ikke dårlige, bare kedelige. Men rart at sidde længe over maden – bare os to sammen.

Jeg ønsker jer en dejlig weekend.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Aj, nu ser jeg lige, at jeg boede lige i nærheden af jer, da jeg var i København på miljøskifte, da jeg skrev phd. Det er et dejligt område 😊

  Og god weekend til jer!
  Kh. Marina

 • Aj, nu ser jeg lige, at jeg boede lige i nærheden af jer, da jeg var i København på miljøskifte, da jeg skrev phd. Det er et dejligt område 😊

  Og god weekend til jer!
  Kh. Marina

 • Ej, det lyder ærgerligt med klassesammenlægningerne. Jeg gætter næsten på, at vi hører til samme skoledistrikt, og herhjemme har vi efter laaaange diskussioner måtte beslutte, at vores datters skolestart næste år bliver på en friskole herinde – Netop grundet klassesammenlægningerne, som vi efterhånden har hørt om fra mange sider. Æv 😟

 • Ej, det lyder ærgerligt med klassesammenlægningerne. Jeg gætter næsten på, at vi hører til samme skoledistrikt, og herhjemme har vi efter laaaange diskussioner måtte beslutte, at vores datters skolestart næste år bliver på en friskole herinde – Netop grundet klassesammenlægningerne, som vi efterhånden har hørt om fra mange sider. Æv 😟

 • Det er nemlig mega æv. Heldigvis er vi meget glade for skolen, så jeg håber sådan at den gode stil fortsætter efter sammenlægningen. Men forstår godt dit valg 😊. Hav en dejlig weekend

 • Det er nemlig mega æv. Heldigvis er vi meget glade for skolen, så jeg håber sådan at den gode stil fortsætter efter sammenlægningen. Men forstår godt dit valg 😊. Hav en dejlig weekend

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *