Billede cruise #30

Det er fredag og jeg har lige en time inden jeg skal hente mine børn hjem til juleferie. Jeg har klaret de sidste julegaver i dag og så har jeg ryddet hjemmet, sådan så det er en smule klar til juleferie med alle hjemme i mange dage. Jeg ved at det blot kræver et par timer med børnene hjemme, så kan ingen se at jeg har ryddet op. Men det er alligevel rart at udgangspunktet var sådan nogenlunde pænt. I morgen henter vi juletræ og med træer, børn, pynt og snart en masse julegaver, så ved jeg bare at der bliver pres på i det lille hjem og jeg har jo noget med at jeg bedst kan lide at strække mine øjne, men det må jeg nok hellere lige pakke sammen de næste dage. Lige så meget, som jeg elsker julepynt og julen i sig selv, lige så hurtigt piller jeg det hele ned igen d. 25 december. Og jeg kan mærke at jeg allerede glæder mig en bitte smule til at gemme julekassen tilbage op på loftet.Til gengæld så gad jeg virkelig godt at alle de fine lys blev hængende på gader og stræder – ihh det lyser så smukt op i disse grå dage. Og det føles så koldt og bart, når det hele er pillet ned igen efter jul.

Jeg startede min morgen tidligt inde i byen, hvor jeg hele den sidste måned er kommet i tide og utide, fordi min nakke bliver ved med at holde på sit hold. Sådan så det er gået helt ned i min arm. Jeg prøver derfor også at begrænse mine skriverier her, fordi det sidder i min højre arm. Jeg har derfor også tænkt mig at holde juleferie uden pres over at skulle dele. Jeg har mit næste samarbejde den første uge i januar, så det passer perfekt. Så en ny frisk start venter forude, forhåbentlig med en bedre krop – både fordi jeg ikke orker at det knager sådan, men også fordi jeg snart er ved at blive ruineret med al den behandling.

I forhold til selve juleaften, som vi holder her hos os, så tog jeg i denne uge sådan en rar beslutning. Vi har bestilt ænder hos Gourmandiet, en slagter på Østerbro. Ænder og sovs, som vi henter lillejuleaften, jeg kunne bare mærke at jeg i år ikke gider stå ude i køkkenet hele dagen, jeg vil hellere være sammen med ungerne og gæsterne. Så ænderne bliver smurt med andefedt og lunet inde i ovnen, sådan så duften stadig spreder sig i julehjemmet. Ahh, det er sådan nogle små lavpraktiske beslutninger, som kan få selv de stiveste skuldre til at sænke sig – forhåbentlig sammen med julefreden. Jeg er klar, bring it on.

Men først lidt fra den sidste tid. Lidt af det som på trods af det evige gråvejr alligevel er landet som små billeder på min telefon.

Amager Strand. Mens vi var der, kom der et par som sprang i bølgerne. Shit det så koldt ud, de har min dybeste respekt. Jeg kan ikke få mig selv ned i noget som helst vand som ikke er over 20 grader. Mindst!

Miks af mønster og struktur det må være min yndlings påklædning. Bare sådan generelt.

Vores reol i den ene stue, som langsomt ædes op af rod. Jeg har stillet mange af vores bøger den anden vej i flere år, og får altid mange spørgsmål omkring det. Jeg gør det, fordi det skaber lidt mere ro og fordi jeg synes det ser pænt ud. Det er bøger som vi har læst, så vi skal ikke sådan stå og lede efter en særlig bog. Det ville jo være lidt besværligt på den måde.

Kalles kreation af en juledekoration. Han var svært stolt af sit værk.

Jeg introducerede ungerne for regnbue is. Jeg ved simpelthen ikke hvorfor jeg ikke har gjort det før. De var solgt! Jordbær og vanilje fører over chokolade.

Det flotteste blomsterværksted i byen. Hvis ikke i kender til Poppykalas, så skulle I tage at tjekke det ud. Farver, tørrede blomster, store blomster og skævheder på fineste vis. Jeg har stadig en buket tilgode, altså sådan en fra mig til mig buket. De er så utrolig smukke og lige da Thilde begyndte at skabe hendes univers, var det blomster på en helt ny måde her i Danmark.

Jeg havde et døgn i Vordingborg hos min far, hvor jeg samtidig skulle til julestue hos en veninde. Det var så utrolig hyggeligt. Det var længe siden at jeg havde været uden mine børn sammen med min far – det skal vi huske at gøre lidt mere.

Alene tid med ham det store dreng der. Vi spiste sen morgenmad på Wulff & Konstali og der er simpelthen risengrød på menuen.

En af vores veninder holdte sidste weekend sin fyrreårs fødselsdag på Omar. Det var top hyggeligt og vi fik så dejlig mad. Omar ligger faktisk i vores andelsforening og er en virkelig god restaurant. Der er flere forskellige retter. Men hvis man vælger family-style og tager 8 retter, så er man sikker på få smagt på alt det gode.

Julestuen i Vordingborg. Min veninde brillerer altid med det fineste julebag, pakkeleg og gløgg. Det er en hyggelig tradition, som jeg er så glad for at være en del af. Især nu, hvor hun er flyttet tilbage til vores hjemby.

Åh Tivoli. Jeg har ikke været der i mange år i julen, det var vi i går og det er altså ganske særligt. Det er som et ægte eventyr. Virkelig virkelig smukt og noget vi danskere kan være stolte af. Tænk at have sådan en park lige midt i vores største by.

Til de af jer med juleferie, så ønsker jeg jer den bedste. Og god arbejdslyst til alle I andre.

 

 

 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *