Billede cruise #25 Efterårsferie, Knæk Cancer og tak

Så er vores ferie slut. Som altid, når det handler om ferie, så er den her uge seriøst gået overdrevet hurtigt. Måske går alle dage bare hurtigt i livet, for det føles sådan, især efter børnene kom til. Men sådan nogle feriedage, hvor man i princippet har masser af tid til bare at være, ja så er det som om tempoet bliver speedet en anelse op. Aj okay, det der med bare at være – det skal selvfølgelig tages med den modifikation at der er børn involveret. For det er jo ikke sådan, at man bare sidder og stirrer ud i luften og er. Ha, det er der ikke tid til. Men de sidste snart tre år vi har været på ferie eller holdt weekend med tre børn, så kan vi begge mærke at det hele tiden bliver lettere. Børnene underholder mere og mere sig selv og hinanden, Kalle bliver større og stille og forsigtigt mere selvhjulpen. Der har været ægte stunder, hvor vi har siddet udenfor på terrassen og nydt solen i op til ti minutter uden nogen har sagt “moaaar” eller “faaar”. Det er både kæmpe fantastisk at mærke voksenlivet med tid til hinanden kommer snigenede tilbage, men på en måde også en smule vemodigt, for det betyder at de små store børn ikke er lige så afhængige af os to gamle hønisser længere. Piv.

Jeg ser lige at der nu kører Knæk Cancer på TV, jeg glemmer hvert år at det simpelthen rammer ned i samme uge som min mor har årsdag for sin død. Og her forstår jeg heller ikke, hvor tiden er blevet af. Otte år er snart gået. På den ene side, føler jeg hun var her i går og på den anden side, er det uendelig længe siden at hun var her. Det er jo blot en tilfældighed at Knæk Cancer falder ned i samme uge, men stadig pudsigt og jeg bliver altså lige det ekstra rørt over alle de personlige fortællinger om kræft, der hele tiden kører så snart man tænder flimmeren. Lige i dag, tror jeg at vi istedet ser “Fra Bois til mænd” inden den udløber. (skrev det i går, og har nu set udsendelsen – de er så søde de to Bois. Kan godt anbefale dokumentaren)

Bornholm er en helt særlig pæn del af vor Danmark og jeg er meget taknemmelig over, at vi ofte kan låne min svigermors sommerhus derover. Så her kommer lidt ø-spam, som oveni det hele er ramt af efterårslys og utrolig varm efterårssol. Løvfaldssommer som lyder lige så smukt som det er.

Glad i skoven på vej hen til sommerhuset. I smuk strik fra min veninde Mille Fryd Knitwear. Opskrift findes lige her .

Svigermor, som er en formidabel svampejæger

Inde i Svaneke er der et område med streetfood, det var dog lukket ned for denne sæson. Men der var hyggeligt og siddepladserne var sjove.

Sommerhus skygger

I bilen på vej med pletter på nederdelen, nærmest inden dagen er startet. Børn!

Min mands bedsteforældres sommerhus står stadig helt som da de byggede det. Det bliver udlejet, men vi var lige forbi og kigge til det. Det ligger på den smukkeste grund med skov, hav og ingen andre huse i sigte.

Gudhjem

På røgeriet i Gudhjem. Fiskebuffet til frokost med lækre pil-selv rejer.

Habengood i Svaneke. De har også butik på Frederiksberg i København. Fineste sted at gå på opdagelse.

De smukkeste glas i farver.

Butiks view.

Ferietid er istid og det var altså luksus at sidde udenfor i solen og spise dem.

“Vores” sommerhus ligger på Dueodde strand. Lige inde mellem nogle træer med det her på den anden side af træerne.

Det fineste sand.

Hvis man er på Bornholm i efterårsferien med børn, eller bare elsker Halloween – så kan jeg virkelig anbefale at tage til Gudhjem. Hele byen er gået all in. Alle butikker er pyntede og personalet er klædt ud. Gaderne er dekoreret og så er der hyggelige aktiviteter rundt omkring.

En af de der stunder udenfor ved siden af hinanden, mens alle tre børn er optaget af leg. Ahhhhhh.

Vores forsigtige nummer tre. Ikke helt så forsigtig mere. Han klatrede rundt i klitterne (kan ikke skrive klitter uden at fnise). Men det gjorde han altså, og kastede sig frygtløs ned. Det er så sejt at være vidne til hvordan han bare folder sig ud og bliver mere modig. Hepper på dig Kalle.

Opslygt af leg og natur.

Lige der hvor vi bor og på den anden side af træerne er der hav. Hver morgen startede således. Det var så magisk at jeg næsten ikke kunne trække vejret. Helt ubegribeligt smukt og som en følger skrev til mig på Instagram, så et det sgu næsten som ægte medicin at stå midt i det.

I Nexø ligger der et fint værksted som sælger keramik og glas. Det brune værksted hedder det. Der er virkelig meget fint og jeg måtte styre mig, for ikke at shoppe amok.

En lille stund.

Vi fandt en lille fin legeplads i Snoebæk, hvor der voksede vilde blomster og så stod der sådan en pæn blå bus. Og jeg er flyttet ind i mine overalls. Verdens rareste beklædning. Intet der trykker om maven.

Ferie afslutning på Mågen. Alt er godt. Tilbage til hverdagen, som heldigvis også er helt rar.

Jeg ønsker jer derude en dejlig uge. Hov og lige en sidste ting. Jeg har fået mange kommentarer fra jer omkring mit indlæg om børn og mine sociale medier. Tak for det. Jeg tænker at lave et opfølgende indlæg, fordi jeg har fået så fine og reflekterede svar. Og jeg fornemmer det er noget som mange tænker over. Dejligt.

Det var det. Hej hej.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Hej Trine, din blog er gået hen og blevet min ynglings. Du har så mange reflekterende, ærlige og nærværende indlæg som jeg holder af. Jeg har tænkt på noget. Så NU skriver jeg til dig, vi har to små drenge og jeg tænker meget over hvordan vi som forældre bidrager til at de får et fint søskendebånd, er det noget du kunne finde på at skrive om? Hvordan I har gjort med Alfred, Selma og Kalle? Hvordan takler I det og hvordan hjælper I dem bedst muligt med at navigere i så fine relationer, som det jo er.
    God weekend 😊

  • Hej Trine, din blog er gået hen og blevet min ynglings. Du har så mange reflekterende, ærlige og nærværende indlæg som jeg holder af. Jeg har tænkt på noget. Så NU skriver jeg til dig, vi har to små drenge og jeg tænker meget over hvordan vi som forældre bidrager til at de får et fint søskendebånd, er det noget du kunne finde på at skrive om? Hvordan I har gjort med Alfred, Selma og Kalle? Hvordan takler I det og hvordan hjælper I dem bedst muligt med at navigere i så fine relationer, som det jo er.
    God weekend 😊

  • Kære Karina, Af hjertet tak for din meget dejlige besked. Skægt, jeg går og brygger på et indlæg om lige netop søskende relationer og om at det som forældre er en af vóres fornemmeste opgave at støtte dem i det. Det kommer lige straks ud. God mandag. Kh T

  • Kære Karina, Af hjertet tak for din meget dejlige besked. Skægt, jeg går og brygger på et indlæg om lige netop søskende relationer og om at det som forældre er en af vóres fornemmeste opgave at støtte dem i det. Det kommer lige straks ud. God mandag. Kh T

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *