BH90210 (ikke Beverly Hills 90210)

BH90210 ikke at forveksle med Beverly Hills 90210

Jeg er fra 1979, det betyder at jeg var 14 år, da Beverly Hills 90210 havde premiere på dansk TV. Jeg husker det ret godt og det var stort. Det var kæmpe! Det var dengang, hvor man pænt måtte vente en hel uge på er nyt afsnit og der var ikke rigtig så mange andre serier – så alle så Beverly Hills. Jeg så det sammen med min mor. Jeg tror måske også at det var første gang, jeg havde sådan et voksen crush på en skuespiller. Tidligere var jeg forelsket i Karate Kid, men han var jo trods alt et barn.

På et tidspunkt efter serien var slut, begyndte genudsendelserne at køre om eftermiddagen. Jeg tror endda, der altid kom to i træk og det var der jeg arbejdede som landpostbud på min tunge postcykel. Jeg mødte på arbejde klokken 05.15 og havde derfor også ret tidligt fri. Når jeg kom hjem, var jeg træt og enormt sulten efter mange timer udenfor på cyklen, hvor jeg gik op og ned af havegange og trapper. Jeg gik derfor ofte direkte ind på mit værelse, stadig med uniformen på og smed mig på min sovesofa med ryggen om af den varme radiator. Jeg tændte for mit 14 tommer tv, kværne en hel rulle chokoladekiks. Prinzen Rolle selvfølgelig. Så Beverly og faldt lidt i søvn. Havde jo set det hele før.

Beverly er tilbage, nu som BH90210 og har her i august haft premierer. Jeg følte faktisk at jeg blev nødt til at se det, for det er vel nærmest en slags kulturarv. Et levn fra en tid, som var  en ganske anden, end den mine egne børn vokser op i. En tid, som de nærmest ikke forstår har eksisteret. Ligeså vel, som jeg synes det er vildt at tænke på, at mine forældre som boede ude på landet som børn, har kørt i hestevogn. Det er vildt så meget der sker i verden blot på en enkel generation.

Beverly var jo ikke raketvidenskab, men det ramte bare så mange teenagere og alle jeg kendte så serien og det var noget vi talte en del om i folkeskolen. Siden kom Dawson’s Creek og Melrose Place til. Inden Beverly Hills så jeg Zig Zag, som blev vist i 80’erne og 90’erne. En vigtig del af Zig Zag var ungdomsserien Degrassi Junior High. Kan I huske den? Man fulgte en gruppe af unge og deres liv i skolen. Jeg husker den som virkelig god. Udover serien, tog værterne i Zag Zag vigtige emner op som fx selvmord, forældres død, stoffer og andet som kunne fylde i ungdomskulturen. Jeg elskede det program. En anden serie som jeg også husker inden Beverly, var serien “De glade 60’ere”. Den handlede om Kevin som voksede op i 60’erne og 70’erne og fortællerstemmen var ham selv som voksen. Ej men altså, alt det her er ren nostalgi. Sidste serie, som jeg også så en del var “Blomsterbørns Børn” – jeg stopper nu. Jeg gætter på, at man skal være fra min generation for at have set disse serier.

Nå, men jeg satte mig til rette for at se opfølgeren på Beverly Hills 90210. Den nye serie hedder BH90210. Det er ikke en decideret fortsættelse og det skal man altså lige huske sig selv på, for den er på ingen måde som den første serie. Det er ellers med alle de gode gamle skuespillere, desværre uden Dylan (Luke Perry), som desværre er gået bort. Det var ellers ham jeg var frygtelig forelsket i. Jeg ser serien på TV2 Play, ellers kan den også ses på Zulu og streames via C More. Jeg har set de to afsnit der ligger klar og jeg har tænkt mig lige at komme med en dom og måske en lille advarsel, så man ikke bliver slemt skuffet.

Som sagt, så er serien ikke en forlængelse af serien som vi kender den. Jeg tror faktisk, at det er et klogt træk af producenterne, for havde de lavet en fortsættelse, ville vi alle sammen blive enormt skuffede. For i min optik, må det være tæt på umuligt at køre den videre med skuespillere som er blevet tyve år ældre. Derfor handler serien om skuespillerne selv, der forsøger at indspille en ny sæson af “Beverly Hills 90210”. Så altså skuespillerne spiller dem selv, mens de forsøger at skulle indspille en ny sæson. Det bliver gjort på en lidt tåkrummende facon, med en kæmpe stor portion humor. Det er total skørt og på en måde vildt dårligt, men samtidig skide hyggeligt og så elsker jeg selvironien. Jeg elsker at de har gjort det på den her måde og jeg synes oprigtigt at serien fortjener en fair chance. Afsnit 1 forstod jeg ærlig talt ikke rigtig, men i afsnit 2 giver det hele mere mening og jeg kan nu se (og forstå) det lidt skøre setup. Der er fem afsnit og det ser ud som om at der kommer flere gode gamle kendinge til hen af vejen. Jeg glæder mig personligt til at se vores alle sammens Cindy Walsh.

Så altså, serien handler på en lidt reality agtig facon om at skuespillerne fra den originale serie, de spiller dem selv, som mødes efter cirka tyve år, fordi de skal indspille endnu en sæson af Beverly Hills 90210. De kommer alle med en masse bagage fra deres rigtige liv og det bliver på en måde filtret ind i de roller de spillede sammen for mange år siden. Jeg håber det giver mening.

Noget jeg elsker i BH90210, er at det er samme titelmelodi og intro det hele starter på. Helt som i gamle dage. Åh mand gode minder.

Find andre anbefalinger til god underholdning lige her.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Det er så sjovt at du skriver om det her Trine, jeg er enormt enig. Der er ingen tvivl om at der ikke er nogen store awards som ligger og venter, dog gjorde der det heller ikke den gang. MEN det er sjov underholdning! OG DET er optur! Jeg skal absolut se flere afsnit! haha 🙂

  • Jeg elsker den første (og måske eneste) kommentar kommer fra dig. Nej, der er ikke meget smuk kunst over den serie, men selvironien fejler ikke noget. Og det elsker jeg bare! Jeg er klar til at følge med og vil smile af det… på den gode måde. 🎉

 • Jeg var virkelig skeptisk, da jeg så det første afsnit på, men blev positivt overrasket over den. Og selvironien, især Tori/Donna, er jeg vild med. Jeg skal bestemt se de andre afsnit.
  Er fra 1978, så er helt med på dine minder omkring “Blomsterbørn børn” og de andre serier, åh disse minder.

  • Total gode minder ikke :). Tori/Donna er fantastisk – på den kiksede gode måde. Ha ha, glæder mig til at følge med videre.

 • Jeg er helt med dig med alle de serier du nævner. Jeg havde et crush på Ben fra Felicity. Elskede den serie! Og efter du skrev om Gossip Girl, tænkte jeg, at den skulle jeg da lige prøve (har aldrig set den, og nu er jeg så nået til sæson 3 på meget meget kort tid :-):-)

  • Åh ja Ben. Fedt med Gossip Girl, ha ha – ja, det er let lige at nuppe et afsnit mere og et til og et til. Og der er jo mange at tage af.God underholdning.
   Kh T

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *