“Best nine” helt uden mennesker på. Av!

Måske det virker overfladisk at tage på vej over sådan en slags ligegyldighed, men det gjorde jeg ikke desto mindre alligevel. Instagram er i forvejen et medie, hvor man ofte kun bliver bedømt udfra fotografier. Fotografier – eller øjebliksbilleder, som jeg helt selv selvfølgelig har valgt at lægge op på min profil, fordi jeg synes de er flotte, fortæller en historie, har nogle smukke farver eller noget helt andet.

Jeg havde næsten afsluttet min barsel med Selma, da jeg lagde mit allerførste billede på Instagram. Hun var cirka et år gammel og billedet var af hende. Og jeg havde nul følgere. Hun sad i klapvognen med en strikket cardigan på og hendes isblå øjne strålede om kap med solen. Jeg anede ikke hvad Instagram var, ikke sådan rigtig i hvert fald. Alligevel så blev jeg grebet – ret hurtigt faktisk og hurtigt fandt jeg andre som var samme sted i livet som jeg selv og vi fulgte med hos hinanden helt uden at kende hinanden ude i virkeligheden. Det var nyt, sådan jeg følge med hos med hos folk man aldrig havde mødt. Hos almindelige mennesker som jeg selv. Jeg havde de mærkeligste redigeringer, sådan retroagtige og med et vildt dårligt kamera i telefonen. Mine billeder var mest af børnene, af deres værelser og så elskede jeg at lave små såkaldte flatlays med børnetøj. Langsomt begyndte jeg at vise vores hjem frem også, men der gik vidst nogle år før jeg sådan selv kom foran kameraet. Instagram var for mig de første år et børneunivers og jeg brugte det udelukkende til inspiration i børnhøjde, som langsomt blev krydret med interiør også. Det var også i de år, at jeg mødte nogle af de mennesker som jeg fulgte med hos og nogle af dem er i dag mine tætte veninder. Så Instagram kan helt sikkert meget mere end billeder. Heldigvis!

Back in the days (efter retro perioden) med små bitte Alfred og Selma børn – shit hvor de ligner Kalle som han ser ud nu.

De sidste år har mine børn ikke været med på lige så mange billeder, som de startede ud med at være. Nu er mit univers noget andet, end det var i den spæde Instagram start. Det er stadig børn, men også meget andet. I min biografi står der “everyday life with hubby and 3 kiddos”, “fashion” og “interior” og det er nok meget godt beskrevet i få ord (heldigt, for jeg har selv skrevet det jo). Det er altså blevet udvidet til at handle om flere sider af mit liv og hverdag. Alligevel blev jeg (helt åndsvagt) ramt, da jeg ligesom mange andre lige ville tjekke op på mine ni bedste billeder -“best nine”, altså de ni billeder, som i 2018 har fået flest likes. Alle ni billeder, er bestemt også nogle af de billeder jeg selv synes er pæne. Bevares, men der var ikke et eneste menneske at spotte på lige præcis de ni billeder. Ikke et! Jeg mistænker at det skyldes algoritmen, som hos mig er ret vild med mine billeder af vores hjem. Det er de billeder der ofte havner i udforsk og de opnår derfor mange likes af mennesker, som ikke følger fast med hos mig. Jeg føler sgu bare at min profil er meget mere end billeder af min stue og det var derfor jeg blev sådan lidt ærgerlig. For der var søreme ikke meget “everyday life” over de pæne billeder af en helt clearet stue. Ha, som om..,

Ikke nok med at jeg selv har ændret fokus, eller måske blot udvidet mit fokus i takt med at jeg har udviklet mig som menneske, men helt sikkert også som Instagrammer – så har Instagram ved gud også ændret sig. Der er knapt så meget insta over vores billeder længere, det er simpelthen ofte blevet en tænkt verden derovre. Jeg selv har lidt en blanding af insta og planlagte billeder, men de billeder jeg holder mest af, det er dem hvor der spontant er opstået en situation som jeg lige har nået at knipse et billede af. Og dem er der altså oftes mennesker på. På den anden side, så er jeg vild med, at så mange synes vores hjem er inspirerende, det bliver jeg glad for og stolt af – for jeg elsker jo sådan noget og jeg kan helt sikkert love, at der her i 2019, kommer endnu mere bolig, særligt i kraft af vores ombygning som vi står midt i lige nu. Alligevel så håber jeg, at mine “best nine” i 2019, også bliver med levende ægte mennesker på. For deroppe i min biografi på Instagram, der skriver jeg som sagt også “fashion”. Og det vil jeg gerne vise endnu mere af. At kunne inspirere andre i forhold til farver og sammensætninger, det er super sjovt og noget som ofte bringer mig i dialog med mine søde følgere. Jeg bruger mig selv på disse billeder, men ofte uden mit ansigt, for det er ikke det som er det vigtige, det er måden at bruge tøjet på, som jeg synes er sjovt og som jeg tænker andre kan bruge til noget. Nå ja, der sneg sig også et lille billede ind fra noget ægte smuk Bornholmer natur, det kan jeg sgu godt forstå. Sådan der så det ud hver morgen, hele den uge vi var derovre.

Algoritmen har godt nok også været en udskældt fætter i 2018. Og et ord, som mange har lært at kende. Jeg er ikke sikker på, at jeg helt anede hvad det var, før det landende på Instagram. Jeg må se om jeg kan få den omvendt en smule, så den også bliver glad for mine billeder med tøj og mennesker på.

Og lad mig da endelig vide, om der er noget særligt I gerne vil se mere af. Jeg ved godt at alle jer som læser med ikke nødvendigvis er med på Instagram, men mange af jer er. Bloggen og Insta er på en måde ret så forskellige. Jeg plejer at sige at Instagram er glasbilledet af mit liv i små firkantede øjeblikke, hvor bloggen her er mere dyb og fortæller om mit og vores liv på godt og på ondt.

Kærligst fra Trine

(Visited 21 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Jeg elsker allermest billeder af dig! Af dit tøj og dine smykker, dit hår, neglelak; altså inspiration til mode og fremtoning- nye sammensætninger af tøjet osv. Det er du så god til!

 • Jeg faldt for et billede af dig på instagram og har fulgt med siden. Jeg faldt først og fremmest for din naturlige skønhed og din fantastiske tøjstil både til dig og dine 3 skønne børn. Du startede kort efter en blog for at sætte flere ord på dine billeder og der vandt du mig lidt mere. Du forekommer mig ærlig og lige til og jeg kan smile, grine og fælde en tåre når jeg læser med.
  Jeg kunne godt tænke mig at høre lidt mere om de her hverdagsting omkring det at have 3 børn (har nemlig 3 selv) og elsker at finde inspiration eller bare læse at vi også er helt normale 🙂 Det kan være hvor du finder deres smarte tøj, aftensmaden i børnehøjde, eller bare det at få hverdagen til at gå op.

  Tak fordi du vil dele så meget af jeres liv til gælde og inspiration.

  • Kære Louise,
   Hold nu op en dejlig besked. Det varmer kan du tro. Jeg vil gerne prøve at skrive om nogle helt jordnære hverdagsting i vores liv, det er der i hvert fald rigtig meget af. Ha.
   God lørdag aften.
   Kh Trine

 • Jeg synes I har det fineste hjem og de skønneste børn og er ret vild med hele universet hos dig, men helt ærligt er jeg mest vild med billeder af dig i dine fineste kombinationer af strik, striber, glimmer, prikker og mønstre. Jeg bliver i godt humør og får lyst til at blive lidt mere modig og skifte alt det blå og grå med lidt mere fest. Tak for det

 • Det ER nogle smukke billeder, dine best 9, men jeg er altså aller mest vild med de billeder hvor der er mennesker på, Kalles lange øjenvipper, Selmas fine små kjoler og trøjer og Alfreds skælmske blik i øjet – og så dig, dit hår, tøj og smukke smil – det er de billeder som gør mig glad, når jeg møder dem i mit feed ❤️ Og også din mand, selvfølgelig – jeg har også en pæn Søren her hjemme 👍🏼😂
  God weekend.
  Kh Rikke

  • Hvor er du sød Rikke. Stort tak for din varme besked. Dejligt du også har en pæn Søren derhjemme hos dig.
   Kh Trine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *