Aktivitet med børn: Krea med karse

Jeg tænker at mange af jer, der er hjemme med børn også føler at dagene kan være en smule lange med den nuværende situation. Eller måske bare har brug for mentalt at dele dem lidt op. Sådan har jeg det i hvert fald. Jeg har droppet at lave skema. Først droppede jeg ugeskema og gik til at lave et dagsskema, nu kører vi helt uden. Dagene har ligesom bare fået deres egen opdeling og det fungerer godt.

Vi spiser morgenmad sammen og derefter er der skole i cirka halvanden time. De er ved at være mere garvede på diverse online programmer og kan bedre selv sidde med det i fred og ro, imens jeg aktiverer Kalle, eller han er med omkring bordet med modellervoks, maling eller farver. Derefter er der en formiddagssnack og vi ser Ultra nyt sammen. Bagefter går vi en tur ud, mest bare ned i vores gård eller en lille tur ud omkring vores bygning.

Vi spiser frokost i gården og leger nogle timer dernede. Og så går vi op og laver noget kreativt sammen, leger på gulvet eller skærmer den sammen eller hver i sær. Jeg forsøger at arbejde en smule, men gør det mest når de sover. Lige nu har jeg ikke børnene og mine dage ser derfor helt anderledes ud. Så i dag skal jeg arbejde r…. ud af bukserne. Jeg startede dagen med et event. Dem har jeg jo efterhånden gået til i et par år, men aldrig har jeg prøvet et virtuelt. Det her var et online event, vi var ca. var ti mennesker samlet, hvor vi alle kunne se hinanden. Et bud, var fordi med de produkter det handlede om, sammen med te og cookies. Shit, det var så hyggeligt med “besøg” i min stue.

Karse krea med børnene

Mit lille bud på en virkelig simpel og hyggelig aktivitet med børnene, som på en måde strækker sig over flere dage. Og som man til sidst kan nyde rigtig godt af.

Jeg har selv sået karse som barn, både hjemme og i børnehaven og jeg husker det som noget enormt hyggeligt. Mine store børn, kunne også stadig huske hvordan de i deres børnehave har sået karse. Det er jo nok verdens nemmeste aktivitet og bare en hyggelig måde at lave noget sammen på.

I princippet kræver det ikke andet end karsefrø, vand og vat ( findes der et bedre alternativ til vat? Tænker i forhold til klimaet?).

Jeg havde heldigvis både nogle mælkekartoner og en tom karton fra ungernes yoghurt og så klippede vi bunden af og klippede i samme moment kaninører på. Derefter malede børnene dem med maling, så skriften fra kartonen ikke længere kunne ses. Vi havde sådan en rulle med sjove øjne liggende, jeg er ret sikker på jeg har købt dem i Flying Tiger. Man kan jo også bare male dem på med posca tusser. Som de gjorde med næsen og munden.

Vi havde heldigvis også sådan nogle små pomponer som vi limede på som små kaninhaler. Ha, der blev fyret lidt mange karsefrø i, men pyt de kommer stadig fint frem. Og det der er så hyggeligt ved sådan noget karse, er at børnene som det første hver morgen spurter hen for at tjekke hvor meget det er vokset. Derudover, skal det jo også vandes dagligt og det er også ret hyggeligt, især når man bare er fire år gammel. Men også for de ældre børn.

Vi brugte også æggeskaller til at så karse i, det synes jeg altså ser rigtig fint og hyggeligt ud – og man kunne faktisk også have tegne små ansigter på dem, hvis man har lyst. Det bedste af det hele er, at man når karsen er vokset op, kan man mæske sig i æggemadder med mayo og karse på toppen. Kartoffelmadder, avocadomadder eller hvad man lyster. Uh, jeg elsker også spejlæg med karse.

Jeg har nuppet mig en lille bitte æggemad til frokost i dag, selvom jeg har lovet at gemme karsen til børnene kommer hjem igen på mandag. Men jeg kunne ikke dy mig. Elsker karse!

Jeg var så heldig at få karsefrø fra min nabo, men jeg tænker de kan købes i diverse supermarkeder, hos Flying Tiger og så så jeg også lige, at man kan købe dem hos Nemlig. Så slipper man for at skulle ud af døren (hej Corona).

Og så lige en sidste ting, jeg så på Instagram at man også kan så chiafrø på samme måde, det skal jeg helt klart også prøve.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Jeg elsker at strikke.
  Har strikket lige siden jeg var barn – har lært det af min mor, bedstemødre og oldemor. Faktisk strikker hele familie, inkl. min far (da han levede) – og jeg er så småt ved at give glæden ved strik videre til mine børn på 2 og 4 år😊🧶

 • Jeg lærte at strikke for snart 2,5 år siden. Jeg lærte det til en start med hjælp fra min svigerinde og en kollega. Jeg sad i mine pauser på arbejdet og strikkede og fik hjælp undervejs af min kollega😄Sidenhen har Youtube også været en kæmpe hjælp. Det er så smart, at der stort set er hjælpe videoer at hente til hvad som helst, og dem bruger jeg stadig flittigt.
  Jeg ville elske vinde bogen, så jeg kan strikke en masse fint tøj til min gravide veninde, som skal have sit første barn til efteråret ❤

 • Jeg har strikket siden jeg for seks år siden havde et vikariat, som indebar lange togture frem og tilbage – så sad jeg med podcast i ørerne og strikketøj i hænderne og tiden fløj afsted.
  Jeg har allerede bogen og den er en af mine yndlings! Hvis jeg vinder vil jeg forære bogen til min søde veninde, som har strikket i et år og har første barn i maven ❤️

 • I min familie strikker alle kvinderne, og det har jeg i mange år nydt godt af, indtil jeg endelig besluttede mig for at være det selv for halvandet år siden. Det er blevet til så mange spændende projekter siden da! 💪😁

 • Jeg er opvokset med en mor der altid har strikket, og kan huske meget af det strik jeg har haft. Har gennem tiden prøvet at strikke, men det var ikke pænt. Både min mor og søster, som bare styrer de der pinde, har tit sagt, kom nu vi lærer dig det, men nej. Indtil sidste år, hvor min mor havde smidt et lille sådan-lærer-du-at-strikke-hæfte fra et ugeblad i postkassen. Men jeg havde ingen strikkepinde, så hvad gør man, prøver med sine hæklenåle. Ha ha, det var spøjst, men jeg tænkte, ej jeg prøver det der strik. Så strikkepinde måtte der til, men jeg startede da ikke småt, for gad egentligt ikke strikke klude, dem havde jeg jo vil mange af fra min mor. Så jeg startede på en bluse – lidt begynderfejl her og der, men min niece blev glad for den. Og lige siden er jeg vist blevet bidt af en gal strikkepind, for jeg har strikketøj i hånden hver dag nu. Og det er fantastisk afstressende. Prøv det 🙂🧶

 • Jeg lærte at strikke på YouTube i sommerferien sidste år. Det krævede en god portion tålmodighed og så lige lidt blod, sved og tårer 😂 Men er så glad for at jeg hang i, for nu går der virkelig mange skønne timer over mit strikketøj 💛

 • Jeg kan strikke, og er mere eller mindre selvlært med hjælp fra YouTube 😂👌 lærte at strikke for at kunne lave lækkert tøj til min datter ❤️

 • Jeg kan strikke – og har lært det af min mor og Youtube 🧡 kan slet ik undvære det nu og elsker Lenes opskrifter 🥰 håber jeg kan nå at være med i lodtrækningen 🙈😉

 • Jeg lærte at strikke af min mormor, og jeg er nu selv mormor. Jeg ville elske bogen! Håber, at jeg kan nå at være med endnu🤞🏻🧶👵

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *