Århus eller Aarhus på 24 timer

Det er få gange i mit liv, at jeg har været i Århus, men de gange jeg har været i smilets by, har jeg selv smilet ret meget. Det er nemlig sådan en fin by og jeg drømmer om, at have lidt mere tid næste gang jeg er der.

Jeg plejer egentlig at skrive Århus med Aa, men jeg spurgte ud på Instagram hvad man gør. Og selvom Aarhus med to a’er var en politisk beslutning om at gøre byens navn mere internationalt, så var der en ret stor overvægt af Århusianere, der skrev til mig at de brugte Å, så nu gør jeg også – tror jeg nok. Begge dele er jo rigtige.

Jeg havde møder i byen og tænkte at den lange togtur (med mundbind) ville blive mere overskuelig, hvis jeg overnattede i Århus og så kunne jeg lige snige lidt fritid ind også.

Så jeg fik planlagt det således, at børnene var hos deres far og jeg kunne tage min veninde med og snuppe en enkelt overnatning.

COMWELL

Vi var så heldige, at vi havde fået lov at sove på Comwell (reklame), som bød på udsigt udover hele byen og havnen. Wauw det var den smukkeste morgen, med den her røde sol, alt imens at det faktisk regnede. Hotellet har en virkelig god beliggenhed. Tæt på stationen, hvor vi kom med toget og tæt på hele byen også.

Noget af det bedste jeg ved, når jeg sover ude – det er morgenmaden og den var virkelig lækker på Comwell. Corona sikret med små glasskåle, sprit og mundbind med mindre man sad ned. Det hele spillede altså bare virkelig godt!

Vi startede med turens første møde, som var med Mette fra PetiteKnit. Vi har snakket om et lille samarbejde, som vi skulle se på, sådan så mine idéer, kunne føres over i strik med teknikker jeg overhovedet ikke har forstand på.

Det kunne det godt, med et par justeringer her og der. Jeg er meget spændt på det her samarbejde og glæder mig til (måske) at se “mine” farver i hendes univers.

JUMBO AARHUS

Vi mødtes på Jumbo, som både er et bageri og en café. Den mindede mig en smule om Mirabelle, der ligger i mit hood på Nørrebro.

Det var et mindre udvalg, men det der var, var 100 % gennemført. Vi fik en salat, med det lækreste brød til og pisket smør. Forskellige kager til dessert og lækker kaffe. Det var et godt møde på alle mulige måder.

Vi smed taskerne af på hotellet og så skulle vi ud at opleve byen i et par timer. Min veninde siden 1.g og en kæmpe hjælp i mit selvstændige liv også. 

ÅEN

Det gode ved Århus, er at den er sådan ret overskuelig – håber jeg at jeg kan sige uden at træde nogen over tæerne. Der er området ved åen, som er sådan lidt turistfælde agtigt, men jo stadig mega hyggeligt med masser af udeservering. Der er centrum med en masse shopping og så er der de små gader i latinerkvarteret med smukke farvede facader og mindre butikker og spisesteder.

STOY

Jeg måtte lige ind i butikken STOY, som er en butik spækket med lækre mærker. Den ligger på Store Torv og rummer både streetwear og high end designere. Jeg var meget fristet af de seje fleece veste der. Har kigget længe, men købte ikke.

LA CABRE

Jeg tror nærmest ikke man kan nævne Århus, uden at blive anbefalet at tage på La Cabre i latinerkvarteret. Alle anbefaler den og den er også rigtig hyggelig. Det hele er lækkert. Jeg synes godt nok bare at den er en kende dyr. Men sådan går det jo nogengange, når noget er populært. Det var københavn K priser, hvor en ret lille kop kaffe koster 45 kroner. Vi var ikke sultne, men flere anbefalede deres surdejsbrød med smør og gammel knas. Uh jeg elsker sådan en lugteost. En anden gang må det blive.

Vi sad udenfor I den hyggelige gade og jeg forstår altså godt hypen omkring caféen.

I var desuden nogle stykker, der anbefalede en anden café i Klostergade “Stiller’s Café”. Den skulle være sådan lidt mere Berlin risteri agtig. Det lyder nu også godt. Hvad siger I fra Århus. Er den hyggelig?

SOPHIES

En lidt spøjs butik, der vidst har ligget i byen i virkelig mange år. Det er sådan en butik man går på opdagelse i. Der var fine farverige tørklæder, masser af strik og strømpebukser fra blandt andet Sneaky Fox, som jeg elsker.

Jeg købte fint mundbind med fugle på derinde.

LAØHLÈ

Jeg havde også et møde med en tidligere kunde “Laøhle”, som har deres ret så smukke butik i Latinerkvarteret. Vi har kun skrevet sammen tidligere og det er altid rart, at få sat rigtige ansigter på, når man samarbejder. Vi talte om at lave noget mere sammen. Butikken var gennemført, ligesom deres brand og værdier er det. Tøj og smykker skabt under bæredygtige forhold i Danmark og Indien.

Jeg prøvede lige deres skjorte og vesten som jeg selv har i brun, prøvede jeg i blå. Deres styles er ret tidsløse og i en kvalitet der bare holder.

LÏST STORE

Endnu en fin butik i latinerkvarteret. Den har sit eget mærke Lïst i butikken. Tøj, som alt sammen er produceret af reststof og syet af skæddere i Vietnam. De har også små brands fra Korea. Jeg glemte at tage andre billeder end sokke billedet, men der var rigtig meget pænt derinde. Jeg købte selv fire par strømper i forskellige farver med den lille flæsekant foroven.

Helt bløde, uden noget der strammer. Dem bliver jeg glad for.

 

MADKLUBBEN GRILL AARHUS

Vi skulle med toget hjem og skulle finde en hurtig frokost i solen. Det blev Madklubben, som ligger ved åen. Det er sgu altid godt. Vi fik Cæsarsalat og den var lige som den skulle være. Jeg var lige inde, for at betale og det så altså ret lækkert ud indenfor også.

Tak for denne gang Århus. Jeg håber snart at komme tilbage

(Visited 87 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Ligner en perfekt lille get away! Har vi nogen anelse om hvor den gule og rosa lampe på Madklubben er fra? De er godt nok pæne! God weekend:)

 • Stillers Coffee (det hed i “gamle dage” Great Coffee – stedet lever virkelig op til navnet og mere til) er vitterligt byens bedste i mine øjne.
  Netop langt mindre hypet, billigere, hyggeligere placering i en baggård og en kaffepassion der lyser ud af Sørens, ejerens, øjne. Det må være et must næste gang du er i Århus.
  God søndag!

  • De brune er fra Veja – fundet hos Res Res. De kommer både med brune og med røde snørebånd.
   Sneakers er fra Asics Gel Kyrios hvid. De er købt hos Naked 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *